26-04-2024 12:58

Kurumsal hediyelikte bir ilk: DESİBU

   3 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
Başarısını ispatlamış üç başarılı iş kadını omuz omuza verdi, Kocaeli’de daha önce yapılmayanı yaptı. 3 kadının kurduğu DESİBU markası, kurumsal ve kişiye özel hediyelik konusunda ilimizde ciddi bir ihtiyaca cevap verecek
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar   Fotoğraflar: İsmail hakkı Timuçin

İlimizde farklı sektörlerde faaliyet gösteren üç başarılı iş kadını bir araya geldi, Kocaeli’de bir ilki gerçekleştirdi. Bravo Yapım ve Organizasyon’un kurucusu Deniz Bahar Özgen, Nar Ağacı Shop’un kurucusu Sinem Yelboğa ve Nutat Çikolata’nın ortaklarından Burçin Çam Çangal, kurdukları DESİBU markası ile Kocaeli’nin kurumsal ve kişiye özel hediyelik alanındaki ciddi ihtiyacını karşılamak için yola çıktı. Kurum ve kuruluşlar için konsept hediye alternatiflerinin yanı sıra kişiye özel hediyeliklerin de satışını yapacak olan DESİBU, Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki mağazasında faaliyetlerine başladı. Kurumların özel gün hediyelerinin yanı sıra açılış, tanıtım, kokteyl gibi organizasyonlarını da gerçekleştirecek olan DESİBU’nun kuruluş hikayesini ve amaçlarını, kurucusu olan üç başarılı kadından dinledik.

Üç başarılı kadının omuz omuza vererek kurduğu bu yeni markayı ilgiyle takip ediyorum. DESİBU’yu kısaca tanıtır mısınız?

Sinem Yelboğa: Deniz, Burçin ve ben, bu şehirde birbirinden farklı iş kollarında faaliyet gösteren üç iş kadınıyız. İş gücümüzü ortak bir paydada buluşturabileceğimiz bir ortamda tanıştık ve çok iyi anlaştık.  Zaman içinde İzmit’te ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz kurumsal çözüm ortaklığı noktasında birlikte güzel işler yapabileceğimize inandık ve üçümüzün isimlerinin ilk hecesinden oluşan DESİBU markasını kurduk.

Burçin Çangal: Her birimiz farklı bir sektörde iş yapıyoruz ve kendi müşteri portföyümüzü doyurabilecek işletmelere sahibiz. Bununla beraber, ilimizdeki kurumsal firmaların alternatif hediye ihtiyacına cevap verecek ya da sevdikleri için farklı hediye seçenekleri arayan kişilere hitap edecek bir oluşum yoktu. Biz de bu açığı kapatmak istedik. Ayrıca açılış, tanıtım, kokteyl gibi kurumsal organizasyonları düzenleyecek alt yapımız da var.

LOGOLU TASARIMLAR

DESİBU kimlere hitap edecek?

Deniz Bahar Özgen: Kocaeli, sanayi bölgesi ve ilimizdeki kurumların  yılbaşı, bayram gibi özel günlerde, iş yeri tebriklerinde, kurum çalışanları için yapılan takdir-ödül çalışmalarında hediyeliklere ihtiyacı oluyor. Biz bu noktada onlara çözüm ortaklığı yapacağız. Büyük çaplı, yüksek adette siparişler alabileceğimiz gibi mağazamızdan perakende satışımız da olacak. Şunu da hemen belirteyim, ürünlerimiz sadece kurumlara değil sevdikleri için farklı hediye alternatifleri arayan herkese hitap edecek. Dileyen herkes mağazamıza gelip kurumsal ya da kişisel hediyelikleri görebilecek.

Bu hediyeliklerin içinde nasıl alternatifler var?

Sinem Yelboğa: Aslına bakarsanız küçük-büyük, her bütçeye göre  sayısız alternatif var… Kurumların yılbaşı gibi özel günlerde müşterilerine gönderdiği premium hediye paketleri, bebek tebriği için doğal ürünlerden oluşan yeni doğan setleri, söz-nişan setleri, kurum çalışanlarının motivasyonunu artıracak ‘sendromsuz pazartesi’ kutuları hatta genç grup için sloganlı hediyelikler… Müşterilerimizin arzusuna göre hediyelik ürünlerimizi ve gıdayı aynı kutuda sunabileceğimiz aranjmanlar da hazırlıyoruz. Kurumlar için çalıştığımız hediye kutularında, müşterimizin marka ve logolarıyla istenilen her tasarımı yapabiliyoruz.

MAĞAZADAN DİREKT SATIŞ

Hediye kutularının içinde neler oluyor?

Deniz Bahar Özgen: Kurumsal firmalara sunulan hediye kutularımızda french press, defter, kalem, ajanda, kupa, aromatik mumlar, kravat, fular, çikolata, kuru meyve, kahve, bitki çayları gibi ürünler olacak. Kuru meyvelerimizi, Sinem’in markası olan Nar Ağacı Shop’tan, çikolatalarımızı ise sevgili Burçin’in ortağı olduğu Nutat’tan destekleyeceğiz. Söz ve nişan grubu için standardın dışında bir şey yapmak istedik. Çikolata ve kuru meyveler gibi gıda ürünlerini, yaşanmışlığı hatta antika değeri olan objelerin içinde sunuyoruz. Böylece kişiler bu objeleri, daha sonra da çok şık bir dekoratif obje olarak rahatlıkla kullanabiliyor.

Müşterileriniz, tüm bu ürünleri mağazanızda görebilecek mi?

Burçin Çangal: Söz-nişan tepsileri, günlük hediyeleşmelere uygun ürünleri ve kutu örneklerini dükkanımıza gelerek görebilirler. Örneğin, şu dönemde Öğretmenler Günü ve yılbaşı için uygun kar küresi, müzik kutusu, masklar, aynalar, çerçeve mum gibi ürünler raflarımızdaki yerini aldı. Mağazamızın bir özelliği de müşterilerimizin kutu içeriklerini kendilerinin oluşturabiliyor olması. İsteyen herkes, ürünleri dilediği gibi kombinleyip kişiye özel hediye kutuları yapabilir.

Mağaza dışındaki siparişlerde teslimat nasıl gerçekleşiyor?

Bireysel müşterilerimize, İzmit içinde adrese teslim hizmeti veriyoruz. Büyük siparişlerin sevkiyatını da yine kendimiz gerçekleştiriyoruz.

 

İLETİŞİM:

Alikahya Fatih Mah. Horosan Cad.

No: 16/C izmit / Kocaeli

Tel: 0505.379 55 11

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # desibu # eğlence # hediyelik

2 yıl önce - Tanyel ÇAM

Başarılarınızın devamını diliyorum. Hayırlı olsun

2 yıl önce - Tanyel ÇAM

Başarılarınızın devamını diliyorum. Hayırlı olsun

2 yıl önce - Tanyel ÇAM

Başarılarınızın devamını diliyorum.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.