26-04-2024 17:29

Güzellik Sektöründe Hedefi Büyük: Hami Yamak

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
Altın oran kaş tasarımı denildiğinde akla gelen ilk isim olan Hami Yamak, akademi kurup eğitim vermek, şube açıp adını tüm Türkiye’ye duyurmak istiyor
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Elif Çarman   Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Hami Yamak ismini mutlaka duymuşsunuzdur. ‘Konuşanlar’ programına katılarak adını sadece Kocaeli’de değil tüm Türkiye’de duyuran, Hasan Can Kaya’ya ‘Kaşlarınızı almak istiyorum’ diyerek bir anda fenomen olan Hami Yamak, yaptığı işle de gündemde. Altın oran kaş tasarımı denildiğinde akla gelen ilk isim olan Hami Yamak, sıfırdan başladığı güzellik sektöründe başarı basamaklarını hızla tırmanıyor. Kendi adını taşıyan güzellik merkezi Hami Yamak Beauty’de kalıcı makyaj, cilt bakımı ve bölgesel incelme konularında hizmet veren, düzenlediği workshop’larda bilgisini ve tecrübesini paylaşan Hami Yamak’ın hedefi bir akademi kurmak, şubeler açıp adını tüm Türkiye’ye duyurmak. Hami Yamak’ı daha yakından tanımak isterseniz, röportajımıza bir göz atın deriz.

Hami Bey, sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Güzellik sektörüne girmeye nasıl karar verdiniz?

23 yaşındayım, İzmit’te yaşıyorum. Yaklaşık 3 senedir bu sektörün içindeyim. Güzellik bende bir tutku olduğu için başka bir sektörde çalışmayı hiç düşünmedim. İşe, makyaj eğitimi alarak başladım, sonrasında bir güzellik merkezinde asistan olarak çalıştım. Asistanlık yaptığım o bir buçuk yıl boyunca çok şey öğrendim. Bu mesleğe istekli olduğum kadar elimin yatkınlığı da vardı, eğitim alarak kendimi daha da geliştirmek istedim. Güzellik uzmanlığının yanı sıra altın oran kaş alımı, kalıcı makyaj ve lazer eğitimleri aldım.

Hami Yamak Beauty’i ne zaman açtınız?

Güzellik merkezinde çalışırken bir yandan da birikim yaptım çünkü kendi iş yerimi açmak gibi bir hayalim vardı. Ailemden maddi destek de almadım. Ailem her zaman yanımda, benimle gurur duyuyorlar ancak ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istedim. Yaklaşık bir buçuk sene önce Yenişehir Mahallesi’nde ilk dükkanımı açtım. 50 metrekarelik küçücük bir yerdi, 3 sedye ile işe başladım. Gösterişten uzak bir mekandı. Şunu düşündüm; bana gelecek olan kişiler zaten yaptığım iş için geliyordu, mekana değil. Sonra baktım ki müşteri kitlemiz sürekli artıyor, salona sığmıyoruz, yeni bir dükkan arayışına girdim. İzmit Akçacami Mahallesi’nde 350 metrekarelik bir dükkan tuttum.

Güzellik merkezinizi İzmit’te açmanızın özel bir nedeni var mı?

İzmit’te yaşıyorum ve burada tanınıyorum. Ayrıca İzmit, lokasyon olarak önemli bir noktada. Bursa, İstanbul ve Sakarya’nın tam ortasında, geçiş güzergahında. Bana çevre illerden de çok sayıda danışan geliyor. Hatta bu yıl yurt dışından gelen danışanlarım bile var. O kadar yoğunuz ki altın oran kaş alımında ocak ayına kadar doluyuz.

Hami Yamak Beauty’de hangi hizmetler veriliyor?

Merkezimizde cilt bakımı, bebek protokolü, kalıcı makyaj; dudak renklendirme, microblading, pudralama, dipliner, ipek kirpik, kirpik lifting, kaş laminasyon, altın oran kaş tasarımının yanı sıra G5, jel protez tırnak, kalıcı oje, manikür ve pedikür hizmetleri veriyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Planlı, programlı ilerliyoruz, kimseyi bekletmemeye özen gösteriyoruz.

ALTIN ORAN KAŞ ALIMI

Uzmanlık alanınız olan altın oran kaş tasarımının inceliklerinden biraz bahseder misiniz?

Benim profesyonellik alanım, altın oran kaş tasarımı. Bu hizmeti almak üzere gelen danışanlarıma önce altın oran kaş tasarımının ne olduğunu anlatıyorum. Günümüzde altın oran kaş alımı yüze endeksli yapılıyor, aslında sadece kaşa göre altın oran alınmalı. Daha sonra kişinin yüz hatlarına göre çizim yapıyorum. Çizdikten sonra kaşın etrafını toparlayarak, kişinin yüz hatlarına göre şekillendiriyorum. Altın oran doğru çizilebilir ama belli bir noktadan sonra kişinin el becerisi ve göz nizamı çok önemli. Kalıcı makyajda ise kaşları cetvelle çiziyoruz. Kaşların birebir benzemesi gerekiyor ancak bu mümkün değil çünkü iki kaş kardeştir, ikiz değil. İki kaşı elimizden geldiği kadar aynı yapmaya çalışıyoruz.

Microblading/pudralama işlemi de yapıyorsunuz değil mi?

Microblading, kıl tekniği dediğimiz bir işlem. Daha doğal bir görünüm isteyenlerin tercihi. Ben bu alanda biraz daha farklı çalışıyorum. Biz dövme boyası değil, bitkisel boyalar kullanıyoruz. Kalıcılık süresi kişinin cilt yapısına ve bakımına göre değişiyor. Microblading işlemini hiç kaşı olmayan veya seyrek kaşı olan birine uygulamıyorum çünkü ilerleyen zamanlarda kaşın rengi açılmaya başladığında sanki iki tane kaş varmış gibi gözüküyor. Açıkçası olmayacak bir işleme ‘hayır’ diyebiliyorum. Microblading işlemini yağlı ve karma ciltlere önermiyoruz çünkü maalesef tutmuyor. Bu cilt yapısına sahip kişilerde genelde pudralama tekniğini uyguluyoruz. Pudralama işlemine ‘gölgeleme tekniği’ diyoruz. Ayrıca ombre şeklinde de yapılıyor. Daha çok kaşa far sürmüş gibi görünüyor. Genellikle kaşlarını farla dolduran kişiler tarafından tercih ediliyor. Pudralama ilk yapıldığında microblading işleminden bir tık daha belirgin oluyor ancak zaman geçtikçe doğallaşıyor. Pigmenti yoğun olduğu için ortalama bir veya bir buçuk sene kalıyor.

İĞNESİZ BOTOKS ETKİSİ

Henna ve kaş laminasyonu işlemlerini nasıl yapıyorsunuz?

Henna, en doğal kaş işlemidir. Bu yöntemde kaşın içini yani kılları geçici bir şekilde boyuyoruz. Tüm cilt tiplerinde bir ay boyunca kalıcılığı var. Kaş laminasyonu, kaşları iğnesiz botoks etkisiyle yukarı doğru kaldırma işlemidir. Kişide fresh bir görünüm sağlıyor.

Günümüzde kirpik lifting ve ipek kirpik de çok tercih ediliyor, öyle değil mi?

İpek kirpik, kişinin kirpiklerine tek tek kirpik takılarak yapılıyor. İpek kirpik işlemlerimiz en az 2 saat sürüyor. Kirpik lifting işleminde ise kişinin kendi kirpiğini hacimlendirerek kıvırıyoruz. Doğal bir görünüm sevenler lifting, kirpiklerini ön plana çıkarmak ve makyaj gerektirmeyen bir görünüm elde etmek isteyenler ise ipek kirpik uygulamasını tercih ediyor.

Hami Yamak Beauty’de uygulanan cilt bakım yöntemleri hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Cilt bakımını medical ve hydrafacial olmak üzere 2 başlıkta toplayabiliriz. Medical cilt bakımını genellikle akneli ciltlere öneriyoruz. Hydrafacial bakımda ise kuru ciltlerde nem dengesini sağlıyoruz. Öncelikle özel bir solüsyonla kişinin yüzünü temizleyerek, gözenekleri sıkılaştırıyoruz. Her iki uygulamada da kişiye özel başlıklar kullanıyoruz. İşlemlerimizin süresi kişinin cilt yapısına göre değişiyor, bir buçuk ya da iki saat sürebiliyor. Danışanlarımıza cilt bakımlarını ayda bir kere yaptırmalarını öneriyoruz. Bebek protokolünü ise akneli ve lekeli cilt olmak üzere iki kategoride uyguluyoruz.

WORKSHOP DÜZENLİYOR

Duyduğumuz kadarıyla eğitimler de veriyorsunuz.

Benim uzmanlık alanım kaş. Sektörde altın oran kaş alımının sadece ismini kullanarak işlem yapıyorlar, bundan rahatsızım çünkü kaş önemlidir, insanın ifadesini değiştirir. Herkes kaş almamalı, kaş alımında bile yeterlilik sınavı olmalı. Kaş alımımız yaklaşık bir saat sürüyor, tek bir kılı bile inceleyerek alıyorum. Bu konudaki bilgimi ve tecrübelerimi, öğrencilerime derslerde aktarıyorum. Altın oran kaş alımı eğitimini belirli akademilerde veriyorum. Ayrıca kirpik lifting, kaş laminasyonu, ipek kirpik, henna ve kaş boyama eğitimleri veriyorum. Kendi kurumumda da belli dönemlerde workshop tarzında eğitimler düzenliyorum. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika veriyorum.

Kaç kişilik bir ekibiniz var?

Benimle beraber 10 kişilik bir kadrom var. Mükemmeliyetçi biriyim, o yüzden çalışma arkadaşlarımı seçerken çok titiz davranıyorum. Uzmanlarım, danışanlarıma hizmet vermeden önce benim sınavımdan geçer. Yaptığı işi beğenmediğim kişiyle çalışmam. Danışanlarıma kullanacağım ürünleri seçerken de çok titiz davranıyorum. Kendim için kullanmayacağım bir ürünü asla danışanıma kullanmam.

G5, bölgesel incelmede etkili bir cihaz mı?

Müşterilerimizin bu konudaki geri dönüşleri çok güzel. G5’i uygulayan uzmanımız da alanında profesyonel, gerekli bilgi ve donanıma sahip. Tek bölge için genellikle 12 seans öneriyoruz. 12 seansın sonunda 2 ila 7 cm arasında incelme oluyor. Tabii incelmenin yüzde 50’si cihaza geri kalanı da danışanımızın tutumuna bağlı olarak gerçekleşiyor. Kalıcı bir incelme için danışanımızın çok su tüketmesi, fast food’dan uzak durması, egzersiz yapması gerekiyor.

Pasif jimnastik cihazı ne işe yarıyor?

Vücutta aktif olarak çalışan kasların yanında çalışamayan kaslarımız da bulunuyor. Pasif jimnastik cihazı çalışmayan kasların radyo dalgalarıyla hareketlenmesini sağlıyor. Problemli bölgeye pedler yardımıyla cihaz bağlanıyor ve düşük voltajlı elektrik verilerek kasların çalışması sağlanıyor. Ayrıca pasif jimnastik cihazı bölgesel incelmede G5 ile desteklenebilir.

Erkek müşterileriniz de var değil mi?

Danışanlarımızın yüzde 30’u erkek. Erkek danışanlarımız daha doğal ve profesyonel bir kaş istedikleri için bizi tercih ediyor, salonumuzda 2 erkek uzman olduğu için rahatça işlem yaptırabiliyor. Alanımız çok büyük olduğu için gerektiğinde salonu bölebiliyoruz, erkek ve kadın danışanlarımızı ayrı ayrı bölmelere alabiliyoruz.

HEDEFLERİ BÜYÜK

Sizi diğer merkezlerden ayıran nedir?

Benim için önemli olan müşteri memnuniyeti, işimi yaparken ticari kaygı gütmüyorum. Müşteriyi kaybetme riskini göze alarak olmayacak bir işe ‘olmaz’ diyebiliyorum. Kendime yapılmasını istemediğim hiçbir işlemi danışanlarıma yapmıyorum. Ben bu sektöre kaş ile girdim. İzmit’te profesyonel kaş alımı eksikti ve bu eksikliği ben tamamlıyorum. Danışanlarım da sağ olsun ne kadar doğru bir karar aldığımı bana her geçen gün hatırlatıyor.

Biraz da hedeflerinizden bahseder misiniz? Kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?

Hiçbir zaman yapmacık bir insan olmadım, insanlar belki de bu yüzden sevdi beni. Merkezimi tam anlamıyla geliştirdikten sonra ileriye dönük çok büyük hedeflerim var. 10 yıl sonra inşallah Türkiye’nin her tarafında şubelerim olur. Bu hedeften hiç şaşmadan, çizgimi bozmadan ilerliyorum. Şu an için franchise isteyen firmalar var, düşünme aşamasındayım. İkinci şubemizi başka bir ilde açmak istiyorum. Çok fazla eğitim isteyen olduğu için güzellik merkezime bağlı bir akademi açarak eğitim vermeyi de düşünüyorum.

 

Karabaş Mah. Akçacami Cad. No:116/A İzmit/KOCAELİ

Tel: 0546 645 41 43

I hamiyamak

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # güzellik # güzellik merkezi # hamiyamak # konusanlar # tırnak # nailart # kirpiklifting # kirpik # manikür # pedikür # kadın # kadınsağlığı # dudakvitamini # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.