25-04-2024 11:10

Hunza Camp’tan Devasa Yatırım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
Hunza Camp, Kocaeli’de bir ‘ilk’e imza atıyor, Kartepe’de 10 dönümlük alana konaklamalı yeni bir merkez kuruyor
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak TÜRKOĞLU Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

İlimizin ilk ve tek VIP hizmet veren sağlıklı yaşam merkezi Hunza Camp’ın kurucusu Tuğba Ciğerdelen, merkezi kurarken hayalini de kurduğu konaklamalı konsepte nihayet geçiyor. Ciğerdelen, Kartepe’de 10 dönüm üzerine sağlıklı yaşam merkezi inşa ediyor. Merkezin temeli atıldı, haziran ayı gibi ana binanın bitirilmesi hedefleniyor. Kocaeli’de yine bir ‘ilk’e imza atan Tuğba Ciğerdelen öyle bir proje hayata geçiriyor ki merkezde adeta yok yok. Misafirlerin konaklayacağı bungalov evlerden spor yapacakları alanlara, restorandan kuaför hizmetine, diyetisyenden psikolog desteğine, doktordan hemşireye kadar kişinin bedenen ve ruhen arınması için gereken her şey düşünülmüş. Devasa projenin tüm detaylarını Hunza Camp Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin kurucusu Tuğba Ciğerdelen’den dinledik…

Tuğba Hanım, Hunza Camp’ın bundan 5 yıl önce bir apartman dairesinde başlayan yolculuğu bugün bambaşka bir boyuta taşındı. O günden bugüne neler değişti, biraz anlatır mısınız?

Evet, bundan 5 yıl önce bir apartman dairesinde, küçücük bir alanda hizmet vermeye başladık. Böyle olması gerektiğine de inandık çünkü bu sektörde yeniydik, sistemin nasıl işlediğini henüz bilmiyorduk. Zaten 2 odamız vardı, pilates antrenörüm ve diyetisyenim ile mutlu mesut yaşıyorduk :) Kocaeli’nin kişiye özel VIP hizmet veren ilk sağlıklı yaşam merkezi olarak kurulmuştuk, konseptimiz beğenilince müşteri kitlemiz de artmaya başladı. Bir yıl içinde yeni yer arayışına girdik ve Yahya Kaptan’da şu an hizmet verdiğimiz binaya geçtik, 4 yıldır da buradayız. Daha büyük ve müstakil bir binaya taşınınca, hizmet ağımızı da genişlettik. Pilates ve diyetisyene yoga, zumba; zayıflamayı ve bölgesel incelmeyi destekleyici aletler; cilt bakımı ve masaj hizmetini de ekledik. Aslında bu işe başlarken aklımda bir sağlıklı yaşam merkezi vardı, sistemi kurduk, sıra geldi yerini yapmaya. Evet, hamdık olduk, şimdi pişmeye gidiyoruz.

10 DÖNÜM ÜZERİNE

Nereye gidiyoruz?

Kartepe’ye. Aslında en başından beri istediğimiz konaklamalı konseptimizi burada yapacağız. Yaklaşık 10 dönümlük bir alanda Hunza Camp Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni kuracağız. Temelini attık, inşaata başladık. İlk etapta 750 metrekarelik ana binamızı tamamlayacağız ve halihazırdaki Hunza Camp’ı oraya taşıyacağız.

Kartepe’nin tam olarak neresinde?

Hem şehre çok yakınız hem de şehirden çok uzağız. Beş dakikada şehir merkezine ulaşabileceksiniz. Kartepe’nin eteklerinde, oksijeni bol bir alanda kuruyoruz merkezimizi. Etrafımızda hiçbir yapı yok, sadece kuş cıvıltılarını dinleyerek kendinizi, özünüzü bulacaksınız.

Merkezde neler olacak?

Ana binamızda, danışanlarımızı ağırlayacağımız çok ferah, aydınlık ve rahat bir karşılama bölümümüz bulunacak. Buradaki gibi danışanlarımızın mat ve reformer pilates yapacağı salonlar olacak. Pilateste grup derslerine de başlayacağız ancak en fazla 4 kişi alacağız. Bu arada birebir ders almak isteyen danışanlarımız için VIP salonlarımız da olacak. Yeni yerimizde kuaför hizmeti de vereceğiz. Misafirlerimiz spordan sonra duşlarını alıp, kuaförde saçlarına şekil verdirebilecek. Kafa, beden, ayak masajı ve manikür-pedikür hizmetlerimiz de olacak. Bunun yanı sıra dış mekanda yoga için bir alan ayırdık. Doğa ile baş başa, sessiz, sakin bir ortamda yoga yapacağız. Yoga derslerinde en büyük sıkıntımız sessizliği yakalayamamaktı. ‘Madem kendimize ait bir yer yapıyoruz, o zaman yoga alanını ayrı bir yere alalım’ diye düşündük. Böylelikle yogayı özüne döndürmüş olacağız. Yogada maksimum 10 kişilik grup derslerimiz olacak, isteyen danışanlarımız VIP hizmetimizden de faydalanarak birebir ders alabilecek.

PSİKOLOG OLACAK

Başka ne gibi yenilikler yapmayı düşünüyorsunuz?

Yeni merkezimizde bir psikoloğumuz da olacak. Psikoloji okuyorum, büyük bir ihtimalle o kişi ben olacağım çünkü danışanlarımız yeri gelecek tüm sırlarını psikolog ile paylaşacak, onları başka kimseye emanet etmek istemiyorum. Böyle bir merkezde bir psikoloğun olması şart çünkü kişilerin bedensel olduğu kadar psikolojik rahatlamaya da ihtiyacı var. Aslında o kadar çok alanda psikoloğa ihtiyaç var ki. Mesela yeme bozukluğunu sadece diyetle çözemezsiniz çünkü her yeme bozukluğunun altında psikolojik bir sebep yatar. Bu sebebi ortadan kaldırabilmek için psikologdan destek almanız gerekir. Yeni merkezimizde aile dizilimleri de yapmayı planlıyoruz, bu sayede danışanlarımızı psikolojik anlamda da rahatlatmayı hedefliyoruz. Aile içerisinde yaşanan olumsuzlukların aile fertlerinin DNA’larına kazındığına ve bu şekilde nesilden nesle aktarıldığına inanıyorum. Kişilerin tüm yüklerinden kurtulması, içsel huzura kavuşabilmeleri için gerekli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

13 ADET BURÇ ODASI

Konaklama sisteminden bahsettiniz?

Hunza Camp’ı ilk açtığımda hayalim olan konaklama sistemimize nihayet kavuşuyoruz. Merkezimizde 13 adet bungalov evimiz olacak. Bu evlerin hepsi burçlara göre tasarlanacak. Biliyorsunuz her burcun farklı özellikleri var. Bu sebepten dolayı, odaların içleri burçlara iyi gelecek şekilde dizayn edilecek. Renginden kokusuna her şey burcun özelliklerini taşıyacak. Ayrıca bir adet VIP ‘ay ve güneş’ odamız olacak. Yatak odası tarafı karanlık, salon ve mutfak ise full cam olacak, bu sayede gün ışığından faydalanılacak.

Merkezinizde bir de restoran olacak yanılmıyorsam.

Evet, bir restoranımız olacak. Sabah, öğle ve akşam yemekleri burada hazırlanacak. Sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz, o yüzden yemeklerin tamamını doğal ürünler kullanarak biz yapacağız. Yumurtamızı ve tavuğumuzu köyden alacağız hem köylüye katkımız olacak hem misafirlerimiz doğal beslenecek. Peynirimizi, yoğurdumuzu kendimiz yapacağız. Organik tavuğumuzu haşlayıp suyunu yemeklerde kullanacağız ve kavanozlara doldurarak isteyen misafirlerimize satışını yapacağız. Merkezimize misafir kabul etmeden önce birtakım testler isteyeceğiz. Diyetisyenimiz test sonuçlarına bakarak kişinin neye ihtiyacını olduğunu görecek ve ona göre bir beslenme takvimi oluşturacak. Restoranımız akşam 20.00’de kapanacak, sonrasında servis yapılmayacak.

Buraya kimler gelecek?

‘Her şeyden önce sağlık’ diyerek çıktığımız bu yolda bizlere sadece kilo vermek ya da almak isteyenler değil, ruhunu ve bedenini arındırmak, özünü bulmak, sağlıklı yaşam koşullarını hayatına adapte etmek isteyen herkesi kucaklayacağız.

DOKTOR DA BULUNACAK

Konaklama için bir gün kıstasınız olacak mı?

Yaşam döngüsü 21 gündür çünkü bedeniniz 21 günde değişir. Köklü bir değişim isteyenler 21 günlük konaklamayı tercih edebilir. Ancak hafta sonu arınma programına katılmak isteyen misafirimiz de olabilir. Gelecek misafirlerimizden birtakım bilgiler isteyeceğiz, bu bilgiler doğrultusunda kişiye özgü bir program hazırlayacağız. Merkezimizde bir günün nasıl planlanacağına gelirsek. Misafirimizden öncelikle her sabah 06:00’da kalkarak ‘güne merhaba’ etkinliğine katılmasını isteyeceğiz. Sabah yogasının ardından kahvaltı var. Kişiye özel olarak hazırlanmış beslenme takvimine uygun bir kahvaltı… Sonrasında istediği sporu yapabilir. Öğle yemeğinin ardından kurumumuzda bulunan cihazları kullanarak zayıflamanıza destek olacak ve masaj yaptırarak vücudunuzun rahatlamasını sağlayacağız. Bu arada bir hastane ile anlaşacağız ve merkezimizde bir sağlık kabinimiz olacak. Doktorumuz ve hemşiremizin gözetiminde misafirlerimize yağ yakımını hızlandıracak ve bağışıklığı güçlendirecek serum takviyeleri vereceğiz. Akşam yemeğinden sonra akşam yogası yapılacak ve saat 22.00’de uyumuş olmanızı isteyeceğiz.

Uyku sorunu çeken olursa?

Uyku sorunu çeken misafirlerimiz için aromaterapi desteğinden yararlanıp, melatonin hormonu salgısını arttıracak bitki çaylarından faydalanacağız. Kaliteli uyku bizim için çok önemli.

Merkezi ne zaman açmayı planlıyorsunuz?

Hedefimiz haziran ayında ana binamızı bitirip, Hunza Camp’ı oraya taşımak.

DEVASA HEYKELLER

Tuğba Hanım, Hunza Camp’ın girişine devasa bir heykel yaptırıyormuşsunuz?

Heykeltıraş Orhan Oray, kapı girişine 4 katlı bina büyüklüğünde heykel yapıyor. Dışarıdan baktığınızda bir şey göremeyeceksiniz ancak içeriye girdiğinizde heykelin ihtişamıyla karşılaşacaksınız. İnsanın içine açılmasını, özünü bulmasını anlatan bir çalışma olacak. Biliyoruz ki insan özünü bulursa mutluluğu da bulur. Dünya, kişi kendisini bulduktan sonra daha da güzelleşir. İddia ediyoruz kapıdan içeriye girdiğiniz anda büyüleneceksiniz. Mekanda, devasa heykelin uzantısı birçok heykel olacak, sürekli bir müzik çalacak. Merkezimizde beyaz yakalıların hafta sonu toplantılarını yapabilecekleri alanlar da oluşturacağız.

Tuğba Hanım, son olarak, ilerideki hedeflerinizi sorsam…

Hedefim buydu, bunun için 3 yıldır büyük uğraş veriyorum. Burası açıldığında hedefimi gerçekleştirmiş olacağım. Bir sonraki hedefim ise yaşlandığımda hala sağlıklı ve dinç olmak, kocaman bir masanın etrafında insanlarla hoş sohbetler etmek. Her konuştuğum kişi bana bir şeyler katıyor, öğreniyor ve tecrübe ediniyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # hunza # hunzacamp # sağlıklıyaşam # konaklama

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.