08-05-2024 14:50

Güngör Pen’in hedefi büyük

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Marmara Bölgesi’nin en büyük showroom’unu kuran Güngör Pen’in sahibi Güngör Balel’in hedefi, firmasını yurt dışında daha çok ülkeye tanıtmak
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Genç yaşlarda PVC sektöründe çalışmaya başlayan ve çalışma azmi sayesinde kısa sürede ustalığını eline alan Güngör Balel, Kocaeli bölgesinde tanınan bir marka haline getirdiği Güngör Pen ile sayısız başarılı projeye imza attı. Güngör Pen’in önündeki hedef ise sektöründe bölgenin en çok tercih edilen markası olmak ve bu başarısını yurt dışına taşımak.

Güngör Balel kimdir, sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1977, İzmit doğumluyum. Mesleğe 1989 senesinde adım attım. Çıraklık yaparken, ortaokul ve lise eğitimimi Değirmendere’de tamamladım. 1999 senesinde ilk şirketimi kurdum. Aynı yıl gerçekleşen 17 Ağustos depremi sonrası, tüm yurtta olduğu gibi ekonomik olarak zorlu bir süreç geçirdik. Ekonominin yeniden toparlanmaya başladığı zaman zarfında bu zorlu süreci atlatarak, 2005 yılında yeni şirket markamızla faaliyetlerimizi genişlettik.

Güngör Pen’den bahsediyorsunuz herhalde…

Evet, Güngör Pen’i, 2005 yılında Değirmendere bölgesinde şahıs şirketi olarak kurdum, 2017 yılında limited şirkete dönüştürdüm. Aynı yıl itibariyle müteahhitlik de yapmaya başladım. İnşaat sektöründe de yer aldığım için piyasaya daha hâkim hale geldim. O dönem alüminyum sektörü hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Sektör; elektrikli giyotin, açılır-kapanır tavan, katlanır cam, ısı camlı katlanır sistemler gibi seçeneklerle büyüyünce, Değirmedere’deki yerimize sığamaz olduk. Hızla gelişen bir sektördeydik ve talepleri karşılayabilmek için daha geniş bir alana ihtiyacımız vardı. Ayrıca Değirmendere bölgesinde bize gelen talepler sadece katlanır cam ve PVC pencere üzerineydi ama biz daha geniş bir ürün gamını bünyemizde barındırmayı hedefliyorduk. Bir de Değirmendere bölgesinde zaten bu işi yapan firmalar vardı, biz bu rekabetten sıyrılıp, lider olmak istiyorduk. Sektörü bir adım öteye taşımak amacıyla 2020 Aralık ayında şu anda bulunduğumuz yere taşındık.

Yeni yer için bu bölgeyi seçmenizin özel bir nedeni var mıydı?

Tabii ki vardı, stratejik düşündük. Bölgede yeni yapılaşmalar yoğunluktaydı. Özellikle D-130 Karayolu üzerinde yer almamızın sebebi, yoldan geçen araçların bize kolayca ulaşmasıydı. Amacımız sadece Başiskele bölgesine hizmet vermek değildi; Sakarya, Yalova ve Bursa gibi şehirler arası yolculuk yapan misafirlerimizin de bizi rahatlıkla görebileceği bir yer seçtik.

HOLLANDA’YA KADAR…

Farklı illere de hizmet veriyorsunuz o zaman…

Türkiye’deki tüm iller dahil olmak üzere Hollanda’ya kadar hizmet veriyoruz şu anda. Her bölge için imalat, satış ve montaj hizmetimiz mevcut. Yurt dışına imalat yapma imkanını çok kısa bir süre önce bulmuş olsak da bu projemizden çok güzel geri dönüşler aldığımı söylemeliyim.

Peki, Hollandalılar kendi ülkelerinde de alabilecekleri hizmet için neden sizi tercih etti?

Birincisi ekonomik olmamız. İkincisi işçilik konusunda bizden çok memnunlar. Hollanda’daki müşterilerimiz onları daha iyi anladığımızı ve kaliteli hizmet verdiğimizi söylüyor. Ekonomik ve kaliteli işçilik sayesinde de bizi tercih ediyorlar haliyle.

Çok büyük bir yeriniz var. Güngör Pen’in fiziki koşullarından bahseder misiniz?

İmalattan showroom’a kadar her şeyi aynı çatı altında toplayabilmek için  Başiskele bölgesinde büyük bir alan seçtik. 1600 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık olmak üzere toplamda 2100 metrekare kullanım alanımız mevcut. 4 katlı bir binamızın 400 metrekaresini atölye, 400 metrekaresini showroom, 400 metrekaresini ofis ve diğer 400 metrekaresini ise çalışanların dinlenme alanı olarak değerlendirdik.

Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

Satışta ben dahil 6 kişilik bir ekibimiz var, imalatta ve montajda da 10 kişilik bir ekip görev yapıyor. İşler yoğunlaştığında, montaj konusunda taşeron ekipten destek alıyoruz. Genelde binaların cephe çalışmalarında taşeron ekibin desteğine ihtiyacımız oluyor. İş bitine kadar kendi personelimiz gibi çalışıyorlar. 

KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM

Genel hatlarıyla hangi hizmetleri veriyorsunuz?

PVC doğrama, ısı yalıtımlı- yalıtımsız alüminyum doğrama, alüminyum giydirme cephe sistemleri, güneş kırıcılar, kompozit panel kaplamadan  elektrikli giyotin sistemleri, biyoklimatik tavan, pergola tavan, cam tavan gibi kış bahçelerinde kullanılan ürünlere kadar ürün çeşitliliğimiz mevcut. Genellikle inşaat projelerinde yer alıyoruz. Örneğin, bir evin projesini üstlendiğimizde dış cepheye dair yapılması gereken ne varsa hepsini yapıyoruz.

Biraz daha detaylandırmak gerekirse; binanın PVC doğramasını, konfor camlarını, giyotin camlarını, çelik kapısını, sinekliklerini  isteğe göre giydirme cephesini, kompozit panelini yapıyor ve teslim ediyoruz. Proje bazında yılda 200-250 konutun dış cephelerine dair gerekli ya da istenilen her hizmeti müşterilerimize sunuyoruz. Geri kalan çalışma alanlarımız perakende ve bireysel müşteri olarak ayrılıyor. Bireysel istekler kendi evlerinde yenilik yapmak isteyen müşterilerimizi, perakende ise kafe ve restoran gibi işletmeleri kapsıyor.

Atölye bölümünüzün olması da büyük bir artı. Atölyede üretim süreci nasıl ilerliyor?

Hammaddemizi tedarikçi firmalardan alıyoruz, öncelikle bilgisayar üzerinde projelendirmesini yapıyoruz. Cam ölçülerinden kesimlerine varıncaya kadar detaylı bir proje oluyor elimizde. Bu proje doğrultusunda imalata geçiyoruz. Üretimde otomasyon sistemimiz var, tek tek yapmak yerine aynı anda profillerin de camların da imalatını gerçekleştiriyoruz.

MARMARA’NIN EN BÜYÜĞÜ

O zaman kişiye özel üretim de yapabiliyorsunuz.

Tabii, bireyselde ürünlerimiz kişiye özel olarak hazırlanıyor. Kişinin istediği bütün çözümler bizde var, camın renginden şekline kadar tüm talepleri karşılayabiliyoruz.

Cam balkon veya konfor camlara ilgi her mevsim var, öyle değil mi?

Konfor camlar yazın evin içerisini serin, kışın sıcak tutarak yüzde 50 oranda ısı tasarrufu sağlıyor. Bu da daha az doğalgaz ve elektrik sarfiyatı demek. Kafelerde de konfor cam, giyotin cam gibi ürünler kullanıyoruz. Bu ürünleri kullanan müşterilerimiz daha az para ödeyip, daha fazla ısındıklarını söylüyor. Zaten ürünü incelemek için showroom’a geldiklerinde her bir ürünü tek tek değerlendirme fırsatı bulabiliyorlar. Isı cam, konfor cam, klasik ısı cam gibi ürünleri kıyaslama şansları oluyor.

Her ürünün incelenebileceği detaylı bir showroom olmuş.

Bu sektörde Marmara Bölgesi’nin en geniş showroom’u şu an bize ait. Bizim kadar geniş ürün yelpazesi olan başka bir firma yok.

Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

İki büyük marka; Winsa ve Albert Genau ile çalışıyoruz. Albert Genau’yu cam balkon sistemlerinde kullanıyoruz. Geri kalan ürünlerimizin tamamında Akpa ya da Asaş Alüminyum’u tercih ediyoruz. Tabii ürüne göre değişiyor. Winsa markasının üretimini yapmıyoruz. Fabrikadan bize geliyor, satış ve montajını gerçekleştiriyoruz. Bilinir markalarla çalışmak kendi markamızı da yukarıya taşıyor haliyle. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, güvendiğimiz markalarla yola devam ediyoruz ki en doğru hizmeti verebilelim.

İKİ YIL GARANTİLİ

Satış sonrası hizmetleriniz neler?

İmalatını ve montajını yaptığımız her ürünün kayıtsız şartsız 2 yıl garantisi var. Genelde de 3 iş günü içerisinde arızaya ulaşıyoruz ve sorunu çözüyoruz. Müşterilerimiz bizlere whatshapp, telefon veya mail üzerinden ulaşıp, arıza kayıtlarını yaptırabiliyor. Aynı zamanda, başka firmaların yaptığı ve bizim düzeltmemizi istedikleri işleri de ücreti karşılığında yapıyoruz. Talepleri geri çevirmek doğru olmaz diye düşünüyoruz. Müşteri mağduriyetini göz ardı etmemeliyiz, biz sebep olmasak da…

Güngör Pen’in bundan sonraki hedefi nedir?

Bizim Gürcistan’da Güngör İnşaat Georgia adında bir şirketimiz var. Şirketimizi 2019 yılında kurduk, tam başlayacağımız sırada pandemi patladı. Önümüzdeki dönemde oradaki şirketimizi hareketlendirmeyi hedefliyorum. Güngör Pen adına da bir sonraki hedefim üretimimizi arttırmak ve çocuklarımın da işe dahil olup, şirketi bir üst seviyeye taşımaları. İlerleyen zamanlarda İstanbul’da bir showroom açma hedefimiz de var, orada sadece satış gerçekleştireceğiz. Ayrıca yurt dışı ihracatımızı başka ülkelerle çeşitlendirmek istiyoruz.

 

İLETİŞİM

Seymen Mah., D-130 Karayolu Cad., No:23/A,

Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0262 426 42 88  

              0531 340 51 30

Mail: info@gungorpen.com

         gungor_pen@hotmail.com

Instagram: @gungorpen

 

NASIL ARANDI: #güngörpen #güngörbalel #pvcdoğrama #cambalkonsistemleri #giyotincam #bireysel #parekende #inşaat #müteahhit #marmaranınenbüyükshowroomu #lidermarka #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.