05-05-2024 01:42

Gökyüzü Kutuları'nda bir gece masalı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/11/2023
Sonbahar, doğanın benzersiz renkleriyle kucaklaşmak için en güzel mevsimdir. Ormanların bir tablo gibi renklendiği ve doğanın bu muhteşem renk cümbüşüne ev sahipliği yaptığı bir mevsimde şahane bir yolculuğa çıkıyoruz. Bunca yıldır yaptığımız kamplar bir yana, gökyüzüne yakın bir gece geçirecek olmak bir yana... Aslında bebekle birlikte evrilen konfor alanının bizi yönlendirdiği bir deneyim olacak. Gökyüzünde bir gece masalı için hazır mısınız?
.stripslashes($urun->baslik).

Gökyüzü Kutuları, girişimci bir ailenin çocuklarıyla birlikte doğanın tadını çıkarmak için kocaman bir çiftlik arazisi üzerine emek emek inşa ettiği 3 ahşap kabinden oluşuyor. Samanlı Dağları’nın zirvesinde, uçsuz bucaksız bir ormanın kıyısında, eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız, çok doğru bir adrestesiniz.


Gökyüzü Kutuları’nda konaklayabilirsiniz ancak konaklamadan da çiftlikte zaman geçirmek serbest. Kutularda dilediğiniz gibi fotoğraf çektirip, keyif yapabilirsiniz. Şöyle bir gerçek var, ne kadar zaman geçirirseniz geçirin, doyamıyorsunuz. ‘Şurayı da çekeyim, burayı da çekeyim’ derken, zaman hızlıca akıp geçiyor. Dolayısıyla çıkış saati sonrası da kendinizi çay-kahve keyfi yaparken buluyorsunuz ☺
Gökyüzü Kutuları ormanda yer aldığı için size benzersiz bir doğa deneyimi sunuyor. Kendi kutunuz için çalı çırpı toplarken ya da ateş başında sohbet ederken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Kısacası; şehirden tamamen uzakta, doğanın kalbinde, kuşlar, böcekler, keçiler ve köpeklerle şahane vakit geçiriyorsunuz. 


Buraya gelirken; hangi mevsim olursa olsun, havanın soğuma ihtimalini düşünerek hazırlıklı olmakta fayda var. Özellikle çocuğunuzla geleceksiniz doğaya uygun giysiler ve donanımlar önemli. 
Gökyüzü Kutuları’ndan çıkıp sağa döndüğünüzde, orman içerisinde muazzam bir yürüyüş güzergâhı sizi karşılıyor olacak. Yol boyunca hayatımda görmediğim kadar böğürtlen görüyorum ve bu maceraya bir de böğürtlen toplama aktivitesi dahil oluyor ☺ O kadar çok böğürtlen var ki toplayacak kap kalmıyor. Aklımızın bir köşesine, ‘Her sene canımız böğürtlen istediğinde buraya gelebiliriz’ notunu iliştiriyoruz.

Gökyüzü Kutuları’nda neler var?
Gökyüzü Kutuları aslında kamp severler için bir kamp alanı gibi. Bununla birlikte sağladığı diğer konforları da düşünecek olursak, kamptan çok daha fazlası. Kısacası doğanın tadını çıkaracak kadar kamp, konfor sağlayacak kadar da bungalov hizmeti şeklinde açıklayabiliriz.
Kabin içerisinde çift kişilik bir yatak, bebeğiniz varsa onun da sığabileceği kadar büyük bir yatak daha mevcut. Isınmak için mini bir soba, priz, soft aydınlatmalar, minik askılıklar ve raflar bulunuyor.
Kutular 5 m2 ve size özel bahçe içinde. Her kutunun 200 m2 bahçesi var. Bahçede size özel bank, ateş çukuru ve mangal mevcut. Minik bahçenizde hem ateş yakabilir hem de mangal yapabilirsiniz.
Ve uyurken kaldığınız kutunun gökyüzüne açılan bir çatısı olduğunu düşünün. Çatı mekanizması öyle güzel ki dilediğiniz anda açıp, yıldızların altında şahane bir gece geçirebiliyorsunuz.


Gelelim ihtiyaçlar kısmına…
Öncelikle kabin içerisinde ısı yalıtımı gayet güzel ancak serin ya da soğuk havada sobanızı yakarak ısınabilirsiniz. Ortak alan mutfağını dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Buzdolabı, kahve makineleri, ocaklar vb. 
Ayrıca işletmenin de bir ikramı var; tüm sıcak içecekleri istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. WC ve duşlar da ortak alan kısmında bulunuyor. Hem duşlar hem de WC tertemiz, kabinlere mesafesi de çok uzak değil.
Akşam yemeği için kendi malzemelerinizi getirip yemek yapma şansınız var, bunun yanı sıra yemek yeme alanı da oldukça keyifli. Yemek salonunda çıtır çıtır yanan soba eşliğinde muazzam bir akşam yemeği yiyebilirsiniz veya İznik’te, yol üzerinde bulunan mekânlarda yemek işini halledip gelebilirsiniz. 


Sabah kahvaltısı için kesinlikle Gökyüzü Kutuları tercih edilmeli. Ayşe Hanım çok tatlı bir kahvaltı hazırlayacak. Sobanın başında ekmeklerinizi kızartıp, mis gibi kahvaltının tadını çıkarın. ‘Yok, ben tam bir kamp havası yaşamak isterim’ derseniz de tercih sizin, kendi kahvaltınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. İster yemek alanı ister bahçe isterseniz de kutu önünde bulunan masanızda kahvaltı yapabilirsiniz.
Gökyüzü Kutuları’nda yemek alanının hemen aşağısında bulunan ortak oturma alanında akşamları ateş yanıyor ve ateş başı sohbetler şahane. Bizzat tecrübe ettik. Bizim konakladığımız gece 3 kutuda da misafir vardı ve herkes birbirini daha önce tanıyormuşçasına ateş başında, çay-kahve eşliğinde sohbet ettik. Burada açık hava sinema keyfi yapma şansınız da var. Gökyüzü Kutuları’na gelip bu keyfi kaçırmak olmaz. 

Gökyüzü Kutuları’na nasıl gidilir?
İznik üzerinden ve Kocaeli Gölcük üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Gölcük’ten ulaşım Eriklitepe Tabiat Park tarafından sağlanıyor. Son 1 km bozuk stabilize orman yolu. (Yağmurlu havalarda yer yer çamurlu.) SUV araç seçeneğiniz varsa daha rahat ulaşım sağlayabilirsiniz. Binek araçla giderseniz yavaş ve dikkatli sürüş yapmalısınız.

Gökyüzü Kutuları öneriler ve uyarılar
- Yürüyüş yapmak ve kutu dışında vakit geçirmek için outdoor giyim ve ayakkabı iyi bir seçim olacaktır.
- LED aydınlatma, el feneri, kafa lambası vb. ekstra aydınlatma getirebilirsiniz.
- Daha kolay ateş yakmak için ateş yakma jeli getirebilirsiniz.
- Yiyecek ve içecek alışverişi yaparak gelmelisiniz, yakında alışveriş noktası yok.
- Buzdolabının bir bölümü size ayrılıyor, aldığınız malzemeler için kendi alanınızı oluşturabilirsiniz.
- Kahvaltı dışında yemek servisi bulunmuyor. Bunun için ister dışarıda akşam yemeği yiyerek gidin, isterseniz malzemelerinizle orada üretim yapın.
- Yeteri kadar soba odunu ücretsiz, doğada odun toplama şansınız da var. Sadece size ayrılmış bahçeden bir sürü odun toplayabiliyorsunuz, odun işini hiç dert etmeyin ☺
- Yenilenebilir elektrik enerjisi kullanıldığı için prizleri sadece cep telefonu ve bilgisayar şarjı için kullanabilirsiniz.
- Ateş çukurunu yakmak isterseniz çevreden dal parçaları toplamalısınız. 
- İki kişilik kahvaltı ücreti 400₺ ve kahvaltı servis saatleri 09:00-11:00 ancak bu saatler de esnek gibi. Sizi yoracak hiçbir planlama yapılmıyor ☺
- Ortak mutfakta tüm mutfak gereçlerini kullanabilirsiniz.
- Size ayrılmış özel duşunuzun anahtarı üzerinde, kilitleyerek yanınıza alabilirsiniz.
- Sıcak içecekler ücretsiz.
- Kutu içerisinde ve kapalı alanlarda sigara içmek yasak.
- Çiftlikte köpek ve kediler olduğu için evcil hayvan kabul edilmiyor.
- Konaklama ücretinin yarısı peşin yarısı check-out esnasında ödeniyor.
-Sadece erkek ya da erkek grubu kabul edilmiyor.

Yapmadan dönmeyin!
• Gökyüzü Kutularında gece yıldızları izlemeden
• Akşam ateş başında keyif yapmadan
• Kahvaltısını deneyimlemeden
• Mutfakta kendinize bir kahve hazırlamadan
• Doğa rotasında yürüyüş yapmadan
• Orman yolunda böğürtlen toplamadan
• Tepelerde koşturmadan
• Kendi kutunuzun bahçesinde ateş çukurunda ateş yakmadan
• Ormandan gelen kuş seslerini dinlemeden
• Sabah mis gibi doğayı kucaklamak için tavanı açmadan

DÖN-ME-YİN!!!

NASIL ARANDI: #gamze kır sapancı # akın sapancı # gezi yazısı # bursa # iznik # seyahat # otel # öneri # bursa # iznik # kamp

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.