26-04-2024 04:34

Eylülde gelmek hiç bu kadar güzel olmamıştı…

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/09/2021
.stripslashes($urun->baslik).

Hiçbir eylül böyle özlenmemişti belki de… Hiç bu kadar tatlı olmamıştı sonbahara kavuşmak.

O sırt çantaları bu kadar hevesle hazırlanmamıştı hiç... Hiçbir okul servisi bu kadar heyecanla beklenmemiş, sınıf böylesine eğlenceli bir yer olmamıştı. Neredeyse 2 yıldır çalmayan o ders zili, kulağa hiç bu kadar hoş gelmemiş, kantin tostu böyle iştahla yenmemişti.

Eminim, bazılarımız için eylülde gelmek hiç bu kadar güzel olmamıştı.

★ ★ ★

Evet, işte şimdi yeni bir dönem daha başlıyor… Avare yaz günleri yerini sonbahara bırakırken, sanki bu yıl daha bir heyecanla bekledik eylülü;  yerleşik düzenimize, rutinlerimize geri dönmeyi.

Okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başlaması sadece çocukları sevindirmekle kalmadı aslında… Belki farkında bile olmadan okulların açılmasıyla özdeşleştirdiğimiz ‘normallerimize geri dönüyoruz’ duygusu hepimizin içini umutla doldurdu, moralimizi yükseltti.

Elbette, COVID-19 pandemisi hala devam ediyor ama biz de onunla yaşamayı iyice öğrendik, öyle değil mi? Aşılarımızı olup, kapalı ve kalabalık alanlarda maske ve mesafemize de dikkat edersek, virüsten büyük ölçüde korunabileceğimizi biliyoruz artık… Ve şimdi kaybettiklerimiz yerine koyma zamanı.

★ ★ ★

Salgın nedeniyle sekteye uğrayan eğitim-öğretim hayatı içinde, çocuklarımızın kaybettiği vakti telafi etme zamanı.

Aylarca kapalı kaldıktan sonra ümitle yaz aylarını bekleyen; yaz gelince de insanların tatil yörelerine akın etmesiyle istediği gibi iş yapamayan esnafın ayağa kalkma zamanı.

Hazır aşılarımızı da olmuşken eşimizle dostumuzla ayrı kaldığımız günlerin acısını çıkarma zamanı.

Doğa, en güzel renklerine bürünürken, yaşamanın ne kadar da güzel olduğunu bir kez daha hatırlama zamanı.

Sözün özü, elimizde olmayan sebeplerle kaçırdığımız hayatı, yeniden bir ucundan yakalama zamanı.

★ ★ ★

Biz de işte tam bu duygularla, büyük bir  motivasyonla hazırladık dergimizin eylül sayısını. Her zamanki gibi yeni yerler, yeni yüzler, yeni başarı hikayeleriyle; hayatın gülümseten tarafından geldik.

Yepyeni bir yayın döneminden hepinize merhaba, sevgili dostlar… Kocaeli Life’ın sayfaları kadar renkli, keyifli, dopdolu bir ay hepimizi bekliyor olsun.

NASIL ARANDI: #zeynepakar #edito #köşeyazısı #köşeyazarı #eylülsayısı #kocaelilife #yazıişlerimüdürü #izmit #yenidönem #sonbahar #köşeyazısı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.