24-04-2024 10:20

Esin Alçıoğlu: İçimizde çiçekler açsın

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/04/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Kış giderken kederlerimizin bir kısmını da götürsün, tek dileğim. ‘Bir kısmını’ diyorum çünkü maalesef diğer kısmı hiç bitmeyecek bir hüzne dönüştü ta içimizde bir yerde. O yüzden sevgili nisan, hepimize taze bir nefes olsun ve ağaçlar gibi içimizde de çiçek açtırsın. Ve tabii ki harika önerilerle gelsin…

Bu ay, ‘Bir Oyun Bir Kitap’ köşemizde motivasyon ve konsantrasyon kazandıran ‘rubik abaküs’le tanıştıracağız sizleri. Kitap önerimiz ise minik kalplerimizin en büyük bayramını kutlayacağımız, 23 Nisan tarihine özel… Çocuklar için yazan ve her kitabı keyifle okunan Muzaffer İzgü’nün altı farklı hikâyeden oluşan ‘Atatürk’ü Gördüm’ kitabını çok seveceksiniz.

Minik gurmeler sizleri de unutmadık. Anneler için en pratik, çocuklar için yemesi kolay ve besleyici gıda denilince ilk akla gelen tabii ki çorbadır. Çorbanın farklı farklı tarifleriyle her zaman sizlerleyiz. Bu kez mısır unlu patates çorbasını denemeye hazır mısınız?

Bütün dünya çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır. Geleceğimizin mimarları çocuklarımız iyi ki varlar.

Bir Oyun: Rubik Abaküs

İşte hem eğlenceli hem de öğretici harika bir oyun! Çocukların renkleri öğrenmesine, hızlı düşünebilme ve doğru karar verme fonksiyonlarının gelişmesine, eleştirel düşünebilmesine, problem çözme yetisinin güçlenmesine, neden – sonuç ilişkisi kurabilmesine, planlı ve programlı hareket etme becerisinin güçlenmesine yardımcı olan bu oyunu çok seveceksiniz.

Bir Kitap: Ben Çocukken – Muzaffer İzgü

Her kitabı severek okunan Muzaffer İzgü’nün, çocuklar için hazırladığı ‘Ben Çocukken’ serisi, çocuğunuz kadar sizin de keyifle okuyacağı öykülerden oluşuyor. Yazarın Adana’da geçen çocukluğuna yolculuk yaptığımız serinin ilk öyküsü, ‘Atatürk’ü Gördüm’. Atatürk, Adana’ya gelir ve onu çok seven küçük Muzaffer, babasıyla birlikte Atatürk’ü görmeye gider, konuşmasını dinler. Atatürk’ün “Çok çalışmalıyız” sözü aklından yaşamı boyunca çıkmayacaktır. İkinci öyküde, İzgü’nün yoksulluk ama mutluluk içinde yaşadıkları ev anlatılır. Muzaffer’e tiyatro ve kitap sevgisini veren halk kütüphanesine düşer yolumuz. ‘Yaprak’ adlı öyküde, İzgü’nün ilkokul günlerine tanıklık ederiz. Yaşamı boyunca kimseden mektup almamış olan Münevver Teyze’ye küçük Muzaffer’in yaptığı küçük oyun ve nice çocukluk anısı eğlendirirken düşündürür.

 

Küçük Gurme

MISIR UNLU PATATES ÇORBASI

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısır unu

1 küçük soğan

1 orta boy patates

1 orta boy havuç

1 yemek kaşığı salça

Tuz

1 su bardağı et suyu

Yapılışı

1- Soğanları küçük küçük doğrayıp tereyağında kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine mısır ununu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

2- Havuçları doğruyoruz, soğanlara ilave ediyoruz, birkaç kez  karıştırdıktan sonra yetecek kadar kaynar su ve et suyu ekliyoruz.

3- Patatesleri de iri şekilde doğrayıp, tencereye ilave ediyoruz.

4- Pişen çorbamızı blenderden geçiriyoruz. Servis esnasında üzerine kavurduğumuz ve hafifçe sulandırdığımız salçayı döküyoruz.

NASIL ARANDI: #esin alçıoğlu # minik kalpler # oyun # kitap # çocuk # muzaffer izgü

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Bahar neşesi!

3 hafta önce
Ön yargıları yıkan Orta Doğu kenti: Doha

Vize kuyruklarında, konsolosluk kapılarında sürünmeden kolayca gidebileceğiniz Katar, kollarını açmış sizi bekliyor. Basra Körfezi’ne doğru uzanan bir yarımada ülkesi olan Katar, ışıl ışıl gökdelenleri, yemyeşil parkları ve modern sanatlara verdiği önemle Orta Doğu ülkeleri hakkındaki ön yargıları yerle bir ediyor

2 ay önce
Merhaba şubat

3 ay önce
Yepyeni bir yıl!

4 ay önce
Yeni yıl yaklaşırken

5 ay önce
Kış yaklaşırken

6 ay önce
Yepyeni öneriler

9 ay önce
AMERİKA RÜYASI

Dergimizin yazarlarından Esin Alçıoğlu, geçtiğimiz günlerde 2 haftalık Amerika seyahatine çıktı. Eşi Hüseyin Alçıoğlu ve oğlu Arel ile birlikte Güney Amerika’yı adım adım gezen Esin Hanım, izlenimlerini Kocaeli Life okurları için kaleme aldı

9 ay önce
Diğerleri mevsimdi sen ise sanatsın temmuz...

10 ay önce
Neşeli haziran

11 ay önce
Esin Alçıoğlu: Güzel günler...

1 yıl önce
Lüksün ve ihtişamın başkenti: Dubai

İhtişamlı mimarisi, muhteşem residansları, sıra dışı AVM’leri, şık caddeleri, çölü ve kumsallarıyla lüksün doruklarda yaşandığı Dubai, ‘en’lerin bir araya toplandığı muhteşem bir şehir

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş geldin yeni yıl!

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş Geldin Yeni Yıl

2 yıl önce
Ekim ayında neler yapalım?

2 yıl önce
Okula Dönüş Vakti

2 yıl önce
Yazı Bı̇tı̇rı̇yoruz

2 yıl önce
Yaz Geldi!

2 yıl önce
Haziranda ne yapalım?

2 yıl önce
Güneş daha parlak

2 yıl önce
Gülümseyin

2 yıl önce
Hoş geldin yeni yıl

2 yıl önce
Kışa Merhaba

3 yıl önce
Rüya gibi bir tatil: Maldivler

Maldiv Adaları; turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları, tropik ormanları ve sessizliğiyle romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor

3 yıl önce
Sonbaharı uğurlarken

3 yıl önce
Ekim sakinliğine merhaba…

3 yıl önce
Merhaba ağustos…

3 yıl önce
Yaza merhaba

3 yıl önce
Anlamlı günlerin müjdecisi

3 yıl önce
Minik kalpler için en özel ay

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce
Baharın hatırlattıkları…

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce