29-04-2024 19:12

EMS NEDİR?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/07/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Sevgili Kocaeli Life okurları, bu ay sizlere EMS teknolojisinden bahsetmek istiyorum. EMS, son dönemde adını sıkça duyduğumuz, fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olan bir cihaz. Bu cihaz, beyinden gelen sinyallerin aynısını, dışardan sadece kaslarımıza göndererek kaslardaki kasılma seviyesini arttırıyor. EMS sayesinde egzersizi, cihazdan gelen akım eşliğinde yaparak kasılmayı arttırıyor ve o kasın gelişimini daha kısa sürede sağlıyoruz.

EMS teknolojisi üzerine yapılan çalışmalar, EMS sisteminin kasların çalışmasını ve enerji harcamalarını önemli ölçüde arttırdığını; dolayısıyla kilo verme konusunda ek olarak kullanılabileceğini göstermiştir. EMS antrenmanları haftada bir veya iki kez 30 dakikalık seanslar halinde yapılır.

 

EMS nasıl çalışır?

EMS’de bulunan elektronik düzenekler, spor esnasında hareketi yapmayı sağlayan kas sistemlerine beynin gönderdiğine benzer sinyalleri göndermeye yardımcı olur. Böylece beyinden gönderilen sinyallerin aynısını kaslara yollayarak kasılma seviyesini artırır. EMS, kasların hemen üzerinde çalışır, düşük ve orta frekanslı elektrik sinyalleri iletir.

 

EMS sisteminin faydaları nelerdir?

• EMS egzersizlerin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.

• Zamandan tasarruf sağlar. Salonda 2 saat çalışma ile yakılan kalori EMS sistemi ile 30 dakikada yakılır.

• EMS ile hızlı kilo verme, kas kütle artımı, duruş düzelmesi, karın kası güçlenmesi ve vücudun güçlenmesi sağlanır.

• Uygun kas gruplarını hedefler ve kas sisteminizi dengeler.

• Eklemlerin tedavisinde kullanılır.

 

Derin kas fibrillerine ulaşmak için normal egzersizlerde çok ağırlık kullanılması gerekir. EMS’de ise buna gerek kalmadan, elektriksel kas uyarımı ile fibrillere ulaşılabilir. Böylece ağırlıkla çalışırken eklemlere zarar verme riski de ortadan kalkmış olur.

Günümüzde birçok hastalık, egzersiz yapmamaktan kaynaklanır. İş ve sosyal yaşamın diğer alanlarına harcanan zaman, spor için harcanmamaktadır. Hem yorgunluk hem de zamanın az olmasından kaynaklanan bu sorunu ortadan kaldıran EMS sistemi ile kısa sürede başarılı sonuçlar elde edilebilir.

 

EMS sistemi kimlere uygun?

EMS sistemi fizik tedavi araçları içerisinde yer aldığı için bel fıtığı, boyun fıtığı, sırt ağrıları yaşayanlar için de tedavi edici özelliğe sahiptir. Ayrıca eklemlerinde sorunu olan kişiler de EMS ile kolaylıkla egzersiz yapabilir.

EMS sistemi kişinin spor ya da egzersiz yapmasında sakıncası yoksa doğum sonrası toparlanma, duruş bozukluğu, vücudu şekillendirme, selülit sorununu giderme, kas artımı, metabolizmayı hızlandırma, yağ yakma, vücut sıkılaştırma için tercih edilir.

Kalp pili taşıyan, hamile olan ve epilepsi gibi hastalığı bulunanların EMS egzersizini yapmamaları gerekir.

Kilo vermeyi hızlandıran EMS haftada 2 gün, 48 saat ya da 72 saat aralıklarla yapılır. Ciddi bir kas çalışması olduğu için daha sık aralıklarla yapılması tercih edilmez. Ayrıca dinlenme süresinin uzun olması EMS’den iyi bir sonuç elde edilmesini sağlar.

 

Körfez Mah. Yüce Rıfat Sok. No: 51/A Doğukışla Kapalı Pazar Karşısı, Kandıra Sapağı İzmit/Kocaeli

0501 371 10 41

0535 051 18 20

itrendestetikk

NASIL ARANDI: #sena akbari # trend estetik # ems # güzellik # bakım # güzellik # kilo

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.