19-04-2024 07:44

Depremde konutunuz hasar gördüyse

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 16/03/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Değerli Kocaeli Life okurlarım;

Zor zamanlardan geçiyor, oldukça acı günler yaşıyoruz. Bu süreçte her zamankinden daha güçlü olmaya ve yaralarımızı birlikte sarmaya ihtiyacımız büyük.

Ülkemizin başına gelen bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerimizi etkileyen deprem felaketinde hasar gören bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve sigorta danışmanlığı destek faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.

Konut hasarı bulunan vatandaşlarımız ALO DASK 125, e-devlet ve  dask.gov.tr üzerinden hasar başvurularını yapabilir.

İhbarı DASK kurumuna iletmek için SÜRE KISITLAMASI YOKTUR.

 

Hasar ihbarında istenen belgeler

DASK’ın Zorunlu Deprem Sigortası’ndan faydalanabilmeniz için binanızın tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olması fark etmez, küçük ya da büyük maddi zararlar için de tazminat talep edilebilir.

Depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olduğu maddi zararlarınızın, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde tazmini için gereken bilgi ve belgeler şöyledir:

 

• Hasar bildirimi (T.C. kimlik veya poliçe numarası ile)

• Güncel tapu bilgisi

•  Hasar yeri açık adresi (Eksper gönderimi ve değerlendirmesinin kolaylığı için)

• Sigortalı telefonu (Sabit ve/mobil telefon)

 

Ayrıca, sigortalı bina üzerinde Zorunlu Deprem Sigortası poliçesinin yanı sıra deprem teminatı içeren başka bir sigorta poliçesi de bulunuyorsa, bu konuda DASK’a bilgi verilmelidir.

 

Hasar tespit işlemleri

Hasar tespit işlemleri, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri tarafından yerine getirilir. Bu tespitlerin sonucunda belirlenen tazminat ödemeleri de doğrudan DASK tarafından yapılır. Hasar tespiti görevlilerine olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve bilginin sağlanması, tazminat sürecini de hızlandırır.

 

Tazminat ödeme süreci

DASK sigorta bedeli hesaplanırken meskenin metrekaresi için bir bedel belirlenir. Betonerme yapılar için metrekare bedeli 3.016 TL, diğer yapı tarzları için 2.080 TL olarak Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Her bir hasarda, sigorta bedelinin %2’si oranında ‘tenzili muafiyet’ uygulanır.

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartları’na göre belirlenen tazminat tutarı, ilgili hak sahibine kısa mesaj olarak gönderilen şifreler aracılığı ile vatandaşlık numaraları kullanılarak herhangi bir Vakıfbank şubesinden alınabilmektedir.

 

Sevinç Aytin Sigorta Acenteliği

Mapfre Sigorta Acentesi

Merkez Mah.Mareşal Fevzi Çakmak Cad

No:10A Gölcük/Kocaeli

05305011935

NASIL ARANDI: #sigorta # deprem # konut # alo dask 125 # e devlet

1 yıl önce - Uyumaz

Her zaman açık yüreklilikle yol gösterici olduğunuz için sonsuz teşekkürler efendim

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.