26-04-2024 07:50

Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları ve Okuma Sanatı Kulübü çocuklar için 'Ben de Varım’ dedi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/05/2023
Sıfır Atık Projesi Kapsamında düzenlenen Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon öğrenciye dağıtılacak olan Çevreci Çocuk Eğitim Seti dağıtım töreni bugün Türkan Dereli İlköğretim Okulu’nda da gerçekleştirildi
.stripslashes($urun->baslik).

Çevreci Çocuk Yayınevi, Okuma Sanatı Kulübü ve Kocaeli Valiliği tarafından hazırlanan Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin Çevreci İşletmeler iş birliği ile 2 milyon çocuk için “Ben de Varım” kampanyası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü destekçisi olarak Kocaeli’ndeki ilk ve ortaokul öğrencilerine kitap bağışlarına başladı. Sıfır Atık Projesi Kapsamında Çevreci Çocuk Eğitim Seti dağıtım töreni bugün Türkan Dereli İlköğretim Okulu’nda saat 11.00’da Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda projenin sponsorlarına plaket takdim edildi. Proje kapsamında okuldaki öğrencilere Çevreci Çocuk Eğitim Seti dağıtıldı.

YOĞUN KATILIM

Programa Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nail Ekip, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Semra Bozkurt, Türkan Dereli İlköğretim Okul Müdürü  Yalçın İlgün, Çevre ve Çocuk Eğitim Yayınları Sadih Kurtulan, Proje ortağı Tülay Yanıkoğlu Yazıcı, projenin sponsorları ve birçok öğrenci, veli katıldı.

ÇOCUKLARIN ÇEVRE BİLİNCİYLE YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Okuma Sanatı Kulübü kurucusu Tülay Yanıkoğlu Yazıcı; “Kocaeli’de 15 bin çocuğun ‘Sıfır Atık’ ve çevre bilinciyle yetişmesine katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Gelecekten aldığımız bu mirası bizler de geleceğe çocuklarımız ile birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN İLGİSİNE HAYRANIZ

Çevre ve Çocuk Eğitim Yayınları adına konuşan Sadi Kurtulan: “Çevreci Çocuk Yayınları olarak bizler gelişen dünyada insanlığın en önemli sorunu olan çevre sorununu nasıl çözeriz diye düşünerek böyle bir program hazırladık. Bizlerin bugün bulunduğumuz durumda geleceğe çocuklarımızı hazırlamakta en önemli özelliğimiz yaşantımız. Bizler gelişen dünya ile ortaya çıkarttığımız çevre sorunlarının kaynağını çözmek için programlar gerçekleştirdik. Çocuklarımızın ilgisine hayranız. Çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.

ÇEVRECİ ÇOCUKLAR, ÇEVRECİ YETİŞKİNLER İNŞA EDECEK

Kurtulan’ın ardından konuşan İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya: “Bugün burada sizlerle faaliyetlerin heyecanını paylaşıyoruz. Askerde Onbaşımız bize ot koparttığımızda kopartmayın ağlar derdi. İnsanların buna benzer hatıraları çoktur. Bu hatıraların anlamını aktarmamız lazım. Çevreci yetişkinler diyebilmemizin tek yolu bugün bize heyecan verici faaliyetleri çoğaltmak. İnşallah bu faaliyetler sayesinde sadece çevreci çocuklar değil. Çevreci yetişkinler de inşa edecek. Bu tür faaliyetlere birçok insanın emeği geçiyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

NASIL ARANDI: #okuma sanatı # kulübü # çevreci çocuk eğitim yayınları # kocaeli # izmit # kocaeli milli eğitim müdürlüğü # kocaeli valiliği # türkan dereli ilk okulu

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.