20-04-2024 03:02

Bu Köşede Buluşalım: Köşe'de Cafe

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/09/2022
Kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz sıcacık bir mekan; Köşe’de Cafe... Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da dost sohbetleri için tercih edebilirsiniz...
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPIL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: ISMAIL HAKKI TIMUÇIN

Sabahları; dumanı üzerinde bir çorbayla ya da fırından yeni çıkmış bir börekle kahvaltı yapmak ister misiniz? Yeni demlenmiş çayınızın yanında ev yapımı poğaça mı yoksa açma mı tercih edersiniz? Hepsi ve daha fazlası Köşe’de Cafe’de. Eğer yolunuz Kadıköy Mahallesi civarına düşerse, Köşe’de Cafe’nin sıcacık ortamında güne güzel bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Sadece kahvaltı mı? Elbette hayır. Öğle yemeğinde kendinizi evinizde hissetmek istiyorsanız, Köşe’de Cafe tam size göre. Çalışanlar ve fast food tarzı beslenmekten sıkılanlar için her gün en az 7 çeşit sulu yemek alternatifi sunan Köşe’de Cafe, tatlılarıyla da iştahınızı kabartacak. Köşe’de Cafe’de günün her saati tost, menemen, hamburger gibi atıştırmalıklar da bulabilirsiniz.

MUTFAĞA AŞIK BIR ISIM

Köşe’de Cafe’nin sahibi Muhammet Bozkurt, mutfağa aşık bir isim. Mutfakta vakit geçirmeyi seviyor, hem müşterileri hem de sevdikleri için yemek yapmaya bayılıyor. Mutfağa olan tutkusunun çocuk yaşta başladığını söyleyen, daha küçükken annesiyle birlikte mutfağa girerek yemek yapan Muhammet Bey uzun yıllar farklı sektörlerde çalışsa da Köşe’de Cafe ile çocukluk hayalini gerçekleştirmiş. 

Gerisini Muhammet Bey’den dinleyelim: “İlkokulu bitirdikten sonra iş hayatına atıldım, yaklaşık 27 yıl otomobil sektöründe çalıştım. Sanayide bir yedek parçacıda çalışırken, kendi iş yerimi açtım, 11 yıl yedek parça ve servis üzerine hizmet verdim. Askere giderken iş yerimi devrettim, döndüğümde çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için önemli bir adım attım, otomobil sektörünü bırakıp poğaça ve börek ağırlıklı bir pastanede çalışmaya başladım. İşi öğrendiğime inandığım an Yahya Kaptan Mahallesi’nde bir börekçi dükkanı açtım. Aynı markanın birkaç şubesini daha açtıktan sonra 2014 yılında poğaça ve börek üzerine bir imalathane kurdum. Aynı yıl şu an içinde bulunduğumuz dükkanı devraldım. Burası bir pastaneydi, ufak dokunuşlarla güzelleştirdim. Bulunduğumuz alan küçük gelince yan dükkanı da aldım, alt katını mutfak yaptım, sulu yemeğe başladım. 2017 yılında imalathaneyi, 2019 yılında ise dükkanı devrettim. Kendi dükkanımın arkasına ‘Çıtıros’ isimli tost dükkanı açtım. Çıtıros’ta 17 çeşit tost yapıyorduk, Ayvalık’tan özel ekmek getiriyordum. Tost işi uzun süreli olmadı, Köşe’de Cafe’yi devralarak yemek işine devam ettim.”

KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞI

Muhammet Bozkurt her sabah saat 05.30’da dükkanını açıyor, evde kahvaltı yapmaya fırsat bulamayanları mekanda ağırlamaya başlıyor. Sabahları 2 çeşit çorbanın yanı sıra poğaça, açma, börek, simit satışı yapıyor. Kahvaltı öğününü geçiştirmek istemeyenler için serpme kahvaltı ya da kahvaltı tabağı da hazırlıyor. Kahvaltı faslı bittikten sonra öğle yemeği için hazırlıklar başlıyor. Menüyü kendisi belirliyor hatta aşçısıyla birlikte mutfağa girerek her gün en az 7 çeşit sulu yemek çıkarıyor. Et yemeklerinden sebze yemeklerine, makarna çeşitlerinden tatlılara kadar birbirinden lezzetli yemekler tezgahı süslüyor. Köşe’de Cafe gün içinde 150 kişiyi ağırlayabiliyor, Muhammet Bey bu sayıyı 600’e çıkarmak istiyor. Köşe’de Cafe’nin sahibi Muhammet Bozkurt tatlılarda da iddialı olduklarını söylüyor. Fırın sütlaç, supangle, profiterol, magnolia, Kıbrıs tatlısı, sütlü kadayıf ve sütlü Kemalpaşa tatlısı Köşe’de Cafe’nin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Köşe’de Cafe’nin spesiyalleri arasında acılı ayran da var. İki çeşit acı biberle yapılan, buzla servis edilen bu içecek özellikle yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Akşam 19.30’a kadar hizmet veren Köşe’de Cafe’de yemekler günlük olarak pişiriliyor. 4 personelin görev yaptığı mekan yakında paket servise de başlayacak.

HER KESIME HITAP EDIYOR

Köşe’de Cafe gerek sunduğu sıcacık ortam gerekse hizmet kalitesiyle müşterilerden tam not alıyor. Müşterilerini evine ziyarete gelmiş misafirleri gibi ağırlayan Muhammet Bey, aldığı geri dönüşlerden fazlasıyla memnun. Müşteri memnuniyetinin kendisi için son derece önemli olduğunu belirten Muhammet Bey, hizmet kalitesini daha da yukarılara taşıyabilmek için çalışıyor. Köşe’de Cafe hem kafe hem restoran konseptine sahip olduğu için her kesime hitap edebiliyor. Köşe’de Cafe’ye yemek yemek için gelen de oluyor, eşiyle ya da dostuyla çay-kahve eşliğinde sohbet edebilmek için gelen de... Gıda sektöründe 12 yılı geride bırakan Muhammet Bey’in bundan sonraki hedefi Yahya Kaptan bölgesinde bir kafe-restoran açmak. Bunun için yer araştırmasına başlayan Muhammet Bey, doğayla iç içe bir mekan hayal ettiğini ve bu hayalini de en kısa zamanda hayata geçirmeyi planladığını söylüyor.

İLETİŞİM
Adres: Kadıköy Mah. Bağdat Cad. Telefon: 0551 002 04 84

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # köşedekafe # izmit # kafe # yemek # evyemeği # tost # ayvalıktostu

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.