27-07-2024 04:52

Bir Serkan Bulut markası… Ataser Kuyumculuk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/02/2024
Serkan Bulut, sektörde yıllara dayanan tecrübesini, yenilikçi ve vizyoner yapısıyla birleştirdi, Ataser Kuyumculuk’u tercih edilen bir marka haline getirdi
.stripslashes($urun->baslik).

O, mesleğine aşık bir isim…

Henüz 17 yaşındayken tanıştığı kuyumculuk mesleğinde 26 yılı geride bırakan, yaklaşık 7 yıl önce kurduğu Ataser Kuyumculuk ile sektörde adından söz ettirmeyi başaran Serkan Bulut, işini aşkla yapıyor.

Yıllara dayanan tecrübesini kurduğu Ataser Kuyumculuk’ta gözler önüne seren Serkan Bulut, başarısının sırrını ise ‘Çalışmak, çok çalışmak’ olarak açıklıyor.

Sektörün öncü ve ayrıcalıklı firmalarıyla çalışan, koleksiyonun yaratılış hikayesinden vitrine çıkana kadar uzanan yolculuğuna eşlik eden Serkan Bulut’un bundan sonraki hedefi ise kurumsallaşmak.

Bir Serkan Bulut markası olan Ataser Kuyumculuk’u daha yakından tanımak isterseniz, bu röportajı kaçırmayın!

Öte yandan 14 Şubat yaklaşırken sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapmak isterseniz, kendinizi deneyimli ve güvenilir ellere teslim edebilirsiniz.

Serkan Bey, kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar, ben Serkan Bulut. 7 Temmuz 1980 İzmit doğumluyum. Çalışma hayatına çocuk denilebilecek yaşta başladım. Hatta ‘Çocukluğum Öztalay Pasajı’nda ayakkabı boyacılığı yaparak geçti’ diyebilirim. 17 yaşında kuyumculuk mesleğiyle tanıştım. O günden beri, yani 26 senedir bu işi meslek olarak yapıyorum, son 7 yıldır da kendi işletmemde icra ediyorum mesleğimi.

 

Peki, bir kuyumcu açma fikri nasıl gelişti?

1997 yılında kuyumculuk sektörüne bir çalışan olarak adım attığımda hedefim zaten tezgah arkasında olmak değildi. Hep “Bu işi nasıl meslek olarak edinip, işletme boyutuna taşırım?” düşüncesi ve mottosuyla aksiyon aldım. İşime aşkla sarıldım. Çalışmak, çok çalışmak başarının anahtarıdır, ben de çok çalıştım. Sektördeki herkesle istişare yaparak ilerledim. Ve sonunda bu günlere geldim.

 

Başarı hikayenizde ailenizin de rolü büyük olmalı…

Her iş, onu yapanın yüklediği anlamı taşır. Bu sebeple aile benim için her zaman çok önemli oldu. Zaten aksi halde başarı mümkün değil. Bu sevgi ve aile ile gurur meselesi de sanıyorum bana Allah’ın bir lütfu. Çaba ve iş aşkım sebebiyle bana sektörde bir yer sunuldu fakat bilirsiniz ki bütün iyi işler kişiseldir, en iyi işler çok kişiseldir.

TAKIM RUHUYLA...

Genç bir girişimci olarak karşılaştığınız zorluklar nelerdir? Bunları nasıl aştınız?

Başarılı kişi, işiyle ilgili sorunun ne olduğunu rakiplerinden önce keşfeden kişidir. Sektörde yaşadığım en büyük zorluk yine sektörün öncüleriydi. Aynı pencereden bakamamak sizi, genç ve vizyoner yapınızı farkında olmadan içten içe tüketen bir faktördür. Sektörde çalışan arkadaşlarımız çoğu zaman bunun bir ekip işi olduğunu unutuyorlar. O günlere dair özetle söyleyeceğim en güzel söz; bir adam sadece para kazanma fikriyle işe başladıysa, muhtemelen başaramayacaktır.

Kendi iş yerimi açtığım an itibarıyla ekip işinin ne kadar önemli olduğunu ekibimle birlikte kanıtladığımı düşünüyorum. Takım ruhu çerçevesinde hareket etmek, onlarla iyi geçinip, yaptıkları her iyi şeyde etkim olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor.

 

Fazlasıyla geniş bir çevreniz var, oldukça seviliyor ve sayılıyorsunuz. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Çevreme karşı hep enerjik, formda, bakımlı ve güler yüzlü olmaya gayret etsem de bunun esas sebebi samimiyetten geçiyor. Yani bence birilerinin beni seviyor olması şans değil tamamen karşılıklı vermiş olduğumuz değerden kaynaklı. Çok şanslıyım; sevgiyi hissediyorum ve hissettiriyorum, bunun için tüm yakın çevreme minnettarım.

 

Müşterilere sunduğunuz takı ve mücevherat koleksiyonları hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi tarz ve trendlere odaklanmayı tercih ediyorsunuz?

Sektörün öncü ve ayrıcalıklı, sadece tedarikçi değil aynı zamanda üretici firmalarıyla çalışmaya gayret ediyoruz. Ürünün, koleksiyonun yaratılış hikayesinden vitrine çıkana kadar uzanan yolculuğuna eşlik ediyoruz. Bu hikaye ve yolculuğu zaten müşterilerimize samimi olarak aktardığımızda, başarı ve karşılıklı memnuniyet kaçınılmaz oluyor. Tarz ve trendi tamamen birlikte şekillendiriyoruz. Cetaş, Roberto Bravo, Ankha, Assos, Ema, Asv markaları bizim gözbebeklerimiz ve çoğu ürünleri sadece bizde mevcut. Çözüm ortaklıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Online pazarlama ve sosyal medya hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Günümüzde herkesin kişisel ve kurumsal olarak hikayesi buradan geçiyor, geçmeye de devam edecek.

 

Müşteri memnuniyetini sağlamak için benimsediğiniz ilkeler nelerdir?

En önemli pazarlama stratejilerinden biri olan ‘ağızdan ağza pazarlama’ için de müşteri memnuniyeti baz alınır.

Biz bunu biliyoruz ve açıkçası memnuniyet kısmında baz aldığımız kriter bu. Açıklamak gerekirse; bir müşteri bizden alışveriş yaptığında eğer bu deneyimden memnun kalmışsa başta yakın çevresi olmak üzere herkese bu deneyimini anlatır. Yani sadık müşteri olmakla kalmaz bize yeni müşteriler de kazandırır. Her müşteri bizim için ayrı ve kendini özel hissedecek statüdedir. İşte müşteri memnuniyeti bizim için bu derece önemlidir.

 

Genç bir girişimci olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Hedefim, şirketimizin kurumsal hedeflerine ulaşabilmesinin bir parçası olmak ve bunu yaparken de kendi kişisel gelişimimi devam ettirmek. Ataser’in sahip olduğu deneyim ve kalitenin şehrimize kendi sektörümüz açısından da büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyorum.

Tepecik Mahallesi İstiklal Caddesi

No: 112 (PTT karşısı) İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 555 275 27 27

i ataserkuyumculuk

NASIL ARANDI: #ataser kuyumculuk # serkan bulut # takı # altın # kuyumcu # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.