19-04-2024 21:14

Karaca Lokantası: Anne eli değmiş gibi

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/01/2023
Fast food tarzı beslenmekten sıkıldıysanız, anne yemeklerini özlediyseniz, Karaca Lokantası tam size göre
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: Serpil Çolak TÜRKOĞLU    Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

Soğuk kış günlerinde güne sıcacık bir çorba içerek başlamak isterseniz, öğle yemeklerinde fast food tarzı beslenmekten sıkıldıysanız, kısacası sulu yemeğe hasret kaldıysanız, Karaca Lokantası’nı mutlaka denemelisiniz. Sevgi Karaca ve kızı Sümeyya Turan’ın idaresinde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Karaca Lokantası, her gün 4 çeşit çorba ve 15 çeşit sulu yemekle damakları şenlendiriyor. Gerek kullanılan kaliteli malzeme, gerek yapılışı, gerekse hijyen açısından gözünüzün arkada kalmayacağı Karaca Lokantası, anne eli değmiş gibi lezzetli yemekleriyle gündemde. Anne yemeklerini özlediyseniz, deneyin, pişman olmayacaksınız. İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan, beyefendi ve sempatik kişiliğiyle kentimizin sevilen isimlerinden biri olan, bir dönem Bekirpaşa Belediyesi’nde başkan yardımcılığı, bir dönem de Çevre ve Orman Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığı gibi önemli görevler üstlenen rahmetli Bünyamin Karaca’nın eşi ve kızı kentimize yeni bir işletme daha kazandırdı. Sevgi Karaca ile kızı Sümeyya Turan, bir yıl önce açtıkları Karacaoğlu Market’in ardından Karaca Lokantası ile yeme-içme sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

ANNEMİN FİKRİYDİ

Karacaoğlu Market gibi Karaca Lokantası’nın da ‘fikir anası’nın annesi Sevgi Karaca olduğunu söyleyen Sümeyya Turan, “Marketi açtıktan sonra annem ev yemeklerinin yapılacağı, biz kadınların birlikte çalışacağı küçük bir yer açmak istedi. Bu fikirle yola çıktık bir de baktık esnaf lokantasına dönüşmüşüz. Süreç o kadar hızlı ilerledi ki karar verdikten sonra bir ay içinde lokantamızı açtık, eksiklerimizi zamanla tamamladık. Marketimiz olduğu için ürün tedariği noktasında sıkıntı yaşamayacağımızı da biliyorduk” dedi.

MALZEMELER MARKETTEN

Karaca Lokantası’nda kullanılan malzemelerin tamamını Karacaoğlu Market’ten temin ettiklerini söyleyen Sümeyya Turan, “Bütün malzemeyi marketten aldığımız için sanayi tipi ürün kullanmıyoruz. Evde yemek yapmak için nasıl ki marketten alışveriş yapıyorsunuz, biz de aynı yolu izliyoruz. Yemeklerde kullandığımız sıvı yağ da tereyağı da en kalitelisinden. Pirincimizi, bulgurumuzu, etimizi, sebzemizi marketten alıyoruz. Marketimize de et Balıkesir’den geliyor, meyve ve sebze ise sabah halden alınıyor, taptaze bir şekilde markete ve lokantaya ulaştırılıyor” diye konuştu.

EVDE PİŞMİŞ GİBİ

Yemek konusunda annesinin çok hassas olduğunu söyleyen, evlerinde hangi malzeme ile nasıl yemek pişiriliyorsa lokantada da aynı şekilde hareket ettiklerini belirten Sümeyya Turan, “Biz Tokatlıyız, bizde yemek bir kültürdür. Öğün geçiştirme diye bir şey yoktur, hep kallavi sofralar kurulur. Her öğün çorbasından tatlısına kadar en az üç-dört çeşit yemek hazırlanır. Evde nasıl yemek yapıyorsak, burada da öyle pişiriliyor. Burada yediğiniz yemek sonrasında mide şişkinliği ve yanma sorunu yaşamazsınız” şeklinde konuştu.

İHTİYACI KARŞILADI

Sümeyya Turan, Karaca Lokantası için neden bu lokasyonu seçtiklerini ise şöyle açıkladı: “Lokantamızı marketimize yakın bir yerde açmak istedik. Hem ürün tedariği konusunda sıkıntı yaşamayalım hem de market ve restoran bir sinerji içinde çalışsın diye düşündük. Karaca Lokantası’nı açtıktan sonra gördük ki bölgede bu konuda büyük bir eksiklik varmış. Gerek çevredeki iş yerlerinde çalışan kesimin gerekse bölgede oturanların sulu yemek yiyebileceği bir yer yokmuş. Biz büyük bir ihtiyacı karşılamışız. Lokantamıza gelen herkes çok mutlu çünkü ev yemeği yiyebilecekleri bir yer var artık. Bu da bizim motivasyonumuzu artırıyor.”

HER GÜN 15 ÇEŞİT YEMEK

Karaca Lokantası her sabah 07.00’de çorba servisiyle güne başlıyor. Her gün 4 çeşit çorba çıkıyor; kelle paça, mercimek, ezogelin ve tavuk suyu çorbası. Öğle saatlerinde dolup taşan lokantada akşam saat 20.00’ye kadar yemek servisi devam ediyor. Her gün en az 15 çeşit yemek hazırlanıyor, yemeklerin neredeyse hepsi etli yemekler. Karaca Lokantası, lezzet konusunda da oldukça iddialı. Mutfak ekibinin başında bulunan Osman Usta’nın elinin lezzetine çok güvenen Sevgi Hanım ve kızı Sümeyya Hanım, menüye ufak dokunuşlar yapmayı da ihmal etmiyor.

TABLDOT UYGULAMASI

Karaca Lokantası, tabldot uygulaması da yapıyor. Tabldot menüsünde hiç etsiz yemek olmadığını söyleyen Sümeyya Turan, “Maliyetler çok yüksek olmasına rağmen fiyatlarımızı belli bir seviyede tuttuk. Biz her kesimin burada yemek yiyebilmesini arzuluyoruz. Kullandığımız ürünler çok kaliteli ve fiyatlarımız makul” diyor. Sümeyya Hanım çok yakında menüye annesi Sevgi Hanım’ın özel spesiyalleri olan Tokat sarması ve nohutlu hindili pilavı da ekleyeceklerini, Kocaeli halkını belirli günlerde yöresel lezzetlerle tanıştırmayı planladıklarını söyledi.

CUMA DÖNER GÜNÜ

Karaca Lokantası’nın mutfak şefi Osman Usta’nın aynı zamanda kabak ticareti yaptığını, kabak tatlısında kullandıkları kabağın özel olarak getirildiğini söyleyen Sümeyya Turan, “Misafirlerimizden aldığımız yorumlara göre fırın sütlacımız da çok sevildi. Ekmek kadayıfı, şekerpare, sütlü kadayıf, peynir tatlılarımız da var. Yakın zamanda tatlılarımızı çeşitlendirmeyi düşünüyoruz” dedi. Karaca Lokantası ayrıca her cuma döner günü yapıyor. Öğle yemeği için Karaca Lokantası’nın yolunu tutanlar döner yemeden dönmüyor.

CATERING HİZMETİ

Karaca Lokantası 500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor ve balkon kısmı ile birlikte aynı anda 300 kişiyi ağırlayabiliyor. Karaca’nın mutfağı 1500 kişiye yemek çıkarabilecek donanıma da sahip. Açıldıkları ilk gün bir cemiyet için yemek siparişi aldıklarını söyleyen Sümeyya Turan, “Kavurma-pilav siparişi almıştık, çok beğenildi. Bundan sonra da organizasyonlar için catering hizmeti vereceğiz. Talep olduğunda daha küçük gruplar için istenilen yemeği de hazırlayabiliriz. Örneğin evinize misafir kabul edeceksiniz, yemek yapacak vaktiniz yok, sizin için istediğiniz yemeği biz hazırlayabiliriz” diyor.

EVE SERVİS ÇOK YAKINDA

Karaca Lokantası’nın şimdilik paket servisi yok ancak konuyla ilgili girişimleri mevcut. Şu anda ‘Gel-Al’ şeklinde ilerlediklerini söyleyen Sümeyya Turan, “Çevremizdeki ofislerden 10-12 kişilik sipariş geldiğinde kendimiz götürebiliyoruz ancak bireysel olarak evlere servisimiz yok. Bunun için Trendyol Yemek’e başvurduk. Yakın bir zamanda Trendyol Yemek’te yer alarak her eve girmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Karaca Lokantası’nda yemek kartları da yakında geçerli olacak.

Alikahya Fatih Mahallesi Akarca Caddesi No:14/B İzmit/Kocaeli

Tel: 0501 007 60 41

İnst: @karacalokantasi

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

1 yıl önce - Serap Tatlı

Yemeklerde çok güzel ama kelle paça harika ustam ellerine emeğine sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.