28-03-2024 19:24

Afife Ödülleri'ne ‘Vişne Bahçesi’: Damga Vurdu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2022
24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’ne ‘Vişne Bahçesi’ oyunu ile 7 dalda aday gösterilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, düzenlenen ödül gecesinde, aldığı 3 ödülle geceye damgasını vurdu
.stripslashes($urun->baslik).

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 19 Ekim akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, en prestijli ödül olan ‘Yılın En İyi Ödülü’ de dahil olmak üzere, geceden üç ödülle dönerek büyük bir başarıya imza attı.

EN BAŞARILI OYUN

Usta tiyatrocu Aydın Sigalı’nın genel sanat yönetmenliğinde bu yıl 25’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Şehir Tiyatroları bir ilke imza atarak, 7 dalda aday gösterildiği Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Vişne Bahçesi oyunuyla tam üç ödüle layık görüldü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Vişne Bahçesi oyunuyla en prestijli ödül olan ‘Yılın En Başarılı Oyunu Ödülü‘nü almaya hak kazanırken; ‘En İyi Hareket Düzeni Ödülü’ne yine Vişne Bahçesi ile Tuğçe Ulugün Tuna, ‘En İyi Dekor Tasarımı Ödülü’ne ise Efter Tunç layık görüldü.

264 OYUN ARASINDAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, gecede takdim edilen ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Vizyonuyla, desteğiyle önümüzü açan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Bu değerli ödülün 25’inci yılımıza denk gelmesinden dolayı ayrıca mutluyum” diyerek tüm ekibini sahneye davet etti, ödül sevincini onlarla paylaştı. Pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından geçtiğimiz ay 24’üncüsü gerçekleşen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, jüri üyeleri bu yıl 264 oyun değerlendirdi. Vişne Bahçesi, bu oyunlar içerisinden en beğenilen oyun olarak 7 ana dalla ödüle aday gösterilerek, en çok dalda aday gösterilen oyun oldu.

TARİHE GEÇTİ

Törende Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ‘Gomidas’ isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak; Haldun Dormen Özel Ödülü’ne ‘Amadeus’ adlı oyun; Yapı Kredi Özel Ödülü’ne Zihni Göktay; Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne ise Engin Uludağ layık görüldü. Ünlü tiyatro yönetmeni ve oyuncu Mehmet Birkiye’nin imzasını taşıyan Vişne Bahçesi ile aday gösterildiği 7 ana daldan 3’ünde ödüle layık görülen Şehir Tiyatroları, bu haberle Kocaeli’ye büyük bir mutluluk ve gurur yaşatmakla kalmadı, büyük başarısıyla Türk tiyatro tarihine de geçti.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.