17-04-2024 00:12

H&B Beauty Saloon: 22 yıllık tecrübe bu salonda

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/01/2023
Saç, makyaj ve kişisel bakım konusunda kendisini güvenilir ellere emanet etmek isteyenler, müjde! Barış Tosunoğlu ve Hatice Tosunoğlu çifti yetenekleri, eğitimleri ve meslekteki 22 yıllık tecrübeleriyle H&B Beauty Saloon’un kapılarını açtı
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep AKAR Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

İlimizin tanınmış kuaförlerinden Barış Tosunoğlu ile güzellik uzmanı Hatice Tosunoğlu, mesleklerinde 22 yılı geride bıraktıkları şu günlerde İzmit’e yepyeni bir kuaför salonu kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor. Mesleğe henüz lise çağlarında başlayan, yıllar içinde eğitimden eğitime koşarak kendilerini sürekli geliştiren, bugüne kadar binlerce kadının güzelliğine güzellik katan Tosunoğlu çifti, H&B Beauty Saloon markasıyla hayata geçirdikleri şık salonlarında saç, makyaj, manikür-pedikür, microblading, kirpik lifting gibi pek çok alanda hizmet veriyor. Yetenekleri, eğitimleri ve yıllara dayanan tecrübeleriyle Kocaelili kadınlara en güvenilir ve kaliteli hizmet vermek için yola çıkan Hatice ve Barış Tosunoğlu çiftini daha yakından tanımak için H&B Beauty Saloon’u ziyaret ettik, bu şık merkezde verilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgi aldık.

Öncelikle, yeni iş yerinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum… Tosunoğlu çiftini kısaca tanıyabilir miyiz?

Barış Tosunoğlu: İstanbul doğumluyum ancak babamın devlet memuru olması nedeniyle uzun yıllar önce Kocaeli’ye geldik ve buraya yerleştik. 17 yaşımdan beri bu sektörün içerisindeyim. Bir süre İstanbul’daki kuaförlerde görev yaptıktan sonra İzmitli tanınmış kuaför Suat Birer’in salonunda işe başladım ve 21 yıl boyunca birlikte çalıştık. Eşim Hatice Hanım ile de burada tanıştık. Bu süre zarfında mesleğimle ilgili sayısız eğitime katılarak kendimi sürekli geliştirdim. Yaklaşık 2 ay önce artık kendi kanatlarımızla uçmaya karar vererek H&B Beauty Saloon’u açtık.

Hatice Tosunoğlu: Ardahanlıyım, meslek lisesinin cilt bakımı ve estetisyenlik bölümü mezunuyum. İş hayatına Kuaför Suat Birer’in yanında stajyer olarak başladım ve kendi salonumuzu açana kadar da orada devam ettim. 2009 yılında Barış Bey ile evlendik, şu anda kendi salonumuzu işletiyoruz.

Aynı salonda bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra kendi dükkanınızı açma fikri nasıl doğdu?

Barış Tosunoğlu: Kendi işletmemizi kurma fikri çok uzun süredir aklımızdaydı. Bir yenilik yapmak, sanatımı çok daha özgür şekilde icra etmek istiyordum ama Suat abiyi de yarı yolda bırakmak içimize sinmiyordu. Bir süre uygun şartların oluşmasını bekledik ve sonunda aralık ayında salonumuzu açtık. Pandemi döneminin değiştirdiği çalışma koşulları da kararımızda etkili oldu. Zaten karar verdikten sonra her şey çok hızlı ilerledi, salonumuzu hızla dekore ettik. Müşterilerimizin kendilerini rahat hissettiği, ferah, konforlu bir kuaför salonumuz oldu.

H&B Beauty Saloon kaç metrekarelik bir alanda hizmet veriyor?

Hatice Tosunoğlu: Salonumuz iki katlı, yaklaşık 180 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Üst katta kuaförlük hizmeti veriyoruz, alt katta ise güzellikle ilgili işlemleri gerçekleştiriyoruz.

KEYİFLE TASARLADIK

Çok şık bir salon olmuş, dekorasyonuyla da bizzat mı ilgilendiniz?

Barış Tosunoğlu: Tamamen kendi tasarımımız. İlk iş yerimiz olduğu için tüm detaylarla büyük bir keyifle ilgilendik hatta tüm iç dekorasyonu eşim Hatice Hanım ile birlikte yaptık diyebilirim. Bir an önce dükkanımızı açmak, yeteneklerimizi daha çok ortaya çıkaracak tasarımlar yapmak için sabırsızlandık.

Salonunuzda saç üzerine hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Barış Tosunoğlu: H&B Beauty’de saç tasarımı ve kuaförlük üzerine tüm hizmetleri veriyoruz. Bunların arasında saç kesimi, boya, fön, röfle, ombre, sombre, Brazilya fönü, gelin ve nişan saçı-makyajı ile saç bakımı işlemlerini sayabiliriz. Ayrıca müşterilerimizin ihtiyacına göre yapılandırıcı, onarıcı saç bakımları da yapıyoruz.

Saçta hangi marka ile çalışıyorsunuz?

Barış Tosunoğlu: Eugene Perma markalı Fransız saç bakım ürünleriyle çalışıyoruz. Müşterilerimiz kullandığımız ürünlerden çok memnun çünkü farkı görebiliyorlar. Fransa’da kuaförlerin en çok kullandığı markaların başında gelen Eugene Perma’nın saç bakım ürünleri ve maskeleri de çok başarılı.

ÖNCE PROTEİN BAKIMI

H&B Beauty’da keratin bakımı da yapıyor musunuz?

Barış Tosunoğlu: Elbette yapıyoruz. Bu arada sırası gelmişken bu konuda sıkça düşülen bir yanlışa da açıklık getirmek isterim. Ben keratin bakım yaptırmak için salonuma gelen müşterilerimin önce saçını kontrol ediyorum. Eğer saçta kuruluk varsa bakıma protein bakımıyla başlamayı tercih ediyorum. Keratin bakımını ise protein bakımından 15 gün sonra yapıyorum çünkü eğer keratini doğru kullanmaz ve kuru saça direk uygularsak, saç daha da çok kurur. Önemli olan herkese uygulamak değil, keratini doğru kullanmak.

Mesleğinizdeki işlemler arasında kendinizi en başarılı bulduğunuz alan hangisi?

Barış Tosunoğlu: Aslına bakarsanız, mesleğim konusunda yeteneğime de hayal gücüme de tecrübeme de çok güvenirim. Röflede, boyada, topuzda iddialıyım, elimden çıkan her işi de beğenirim. Bununla beraber, en keyif aldığım işlemi sorarsanız, ‘kesim’ derim. Saç keserken adeta kendimden geçiyorum. Müşterime en yakışacak modeli hayalimde canlandırmak ve o hayali dakikalar içerisinde gerçeğe dönüştürmek benim için büyük bir haz.

FİKRİMİ BELİRTİRİM

Bu noktada müşterilerinizi yönlendirdiğiniz oluyor mu?

Barış Tosunoğlu: Müşterilerimin salonumdan mutlu ayrılması birinci amacım. Genellikle onların isteklerini uygulamaya gayret ederim ancak bazı müşterilerimizin model seçimi konusunda yönlendirmeye ihtiyacı olabiliyor. Bu nedenle fikrimi belirtmekten, müşterimin yüz şekline en  çok yakışacak modeli önermekten de çekinmem çünkü daha sonra pişman olmalarını istemem. Bu noktada müşterilerimin bana olan sonsuz güvenini görmek de ayrıca gurur verici.

EN BÜYÜK HAYALİM

Barış Bey, mesleğinizle ilgili en büyük hayaliniz nedir?

Barış Tosunoğlu: En büyük hayalim, bir gün mesleğimi yurt dışında icra etmek. Bu konuyla ilgili bazı girişimlerim de oldu ancak pandemi nedeniyle projeyi bir süreliğine askıya almak durumunda kaldık. Şimdi önceliğimiz yeni salonumuzda en kaliteli hizmeti vererek Kocaelili kadınların güzelliğine güzellik katmak.

İŞİMİ CİDDİYE ALIYORUM

Hatice Hanım, H&B Beauty’nin güzellik birimini siz yönetiyorsunuz… Salonda bu konuda hangi hizmetler veriliyor?

Hatice Tosunoğlu: Salonumuzun alt katını güzellik ve bakım hizmetlerine ayırdık. Makyaj, manikür-pedikür, kalıcı oje, microblading, kaş tasarımı, kirpik lifting gibi hizmetleri bu alanda veriyoruz.

Bu işlemlerin hepsini siz mi uyguluyorsunuz?

Bana büyük desteği olan çalışma arkadaşım Aleyna ile birlikte uyguluyoruz. Mesleki konularda öğrenmeye çok açık ve hırslı birisiyim. Bu anlamda pek çok eğitime katıldım, hala da öğrenmeye devam ediyorum. İşimi ciddiye alırım. Bu nedenle müşterilerime bizzat hizmet vermekten vazgeçmeyi düşünmüyorum.

Çok başarılı makyaj uygulamalarınız var… Bu yılın trendlerinden biraz bahseder misiniz?

Makyajda birkaç yıldır toprak renkleri çok moda. Artık kadınlar abartıdan uzak, daha doğal renklerle yapılmış, natürel bir görüntü oluşturan makyajları tercih ediyor. Bu yaklaşımı ben de seviyorum ve keyifle uyguluyorum.

Hangi markaların ürünlerini kullanıyorsunuz?

Makyajda kullanılan ürünler de çok önemli, bu nedenle kullanacağım ürünleri en iyi markaların en başarılı ürünleri arasından tek tek seçiyorum. Salonumuzda Kryolan, Nars, Huda Beauty ve Mac gibi sektörün en kaliteli markalarını kullanıyorum. Böylece hem müşterilerimin cilt sağlığını tehlikeye atmamış oluyorum hem de bu ürünlerin pigment kalitesinden dolayı çok daha kalıcı makyaj uygulamaları yapabiliyorum.

İLETİŞİM:

Alikahya Fatih Mah.

Horosan Cad. No:31-A

İzmit/KOCAELİ

Tel: 0534.959 98 60

@hbbeautysaloon

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

1 yıl önce - Çiğdem yasamtürk

Barış bey ve Hatice hanımı neredeyse 20 yıldır tanırım çok düzgün ve başarılı kişilerdir Hatice hanımın yaklaşımı,işlemi, becerisi, yeteneği ve sohbetinden vazgeçemezsiniz. Her ikisi içinde başarıları daim olsun ,yolunuz açık olsun sevgiler

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.