29-03-2024 09:28

Zuhal Sözer: “Güçlü kadınlar yetiştireceğiz”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizin en başarılı mali müşavirlerinden, Akçe SMMM ve Denetim Ltd. Şti.’nin ortağı Zuhal Sözer, mesleğine hem İstanbul hem de İzmit’teki iki şubesiyle devam ediyor. Bu günlere gelmesini sağlayan başarısını mantıklı hedefler koymasına ve bu hedeflerin peşinden gitmesine bağlayan Zuhal Sözer, eleştiriye açık yapısının da başarılı olmasında etkili olduğunu ifade ediyor. Geleceğin güçlü ve başarılı kadınlarını, bugünün güçlü kadınlarının yetiştireceğini söyleyen Sözer, “Bu, bizlerin anne ya da abla olarak öncelikli görevimiz” diyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1978, İzmit doğumluyum. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü mezunuyum. Kısa bir süre kurumsal firmalarda muhasebe ve finans alanında çalıştıktan sonra, 2011 yılından itibaren mesleğime serbest mali müşavir olarak devam ettim. Faaliyetlerimize İstanbul’da 2 ortak olarak başladıktan sonra 2014 yılında İzmit şubemizi açtık.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Mantıklı hedefler belirleyip, hedeflerimin peşinde koştum. Bir de yapı olarak hem sıklıkla öz eleştirileri yaparım hem de güvendiğim insanlardan gelen eleştirileri dikkate almak alırım. Zorluklar karşısında yılmadan, her gün daha fazla çabalamak ve pes etmemek de başarının bir diğer anahtarı bence.Mesleğim gereği aldığımız risklerden söz etmek uygun olmayacaktır :)

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Kariyerimin dönüm noktası, hiç mükellefimiz olmadan kendi ofisimizi açmaya cesaret edebilmek oldu.

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Güçlü kadın, her problem karşısında tekrar ayağa kalkabilen, anda kalmayıp önüne bakabilen kadındır. Ben gücümü benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ailem, canım kızım ve ortağımdan alıyorum.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Yabancı müşterilerimle yaptığımız görüşmeler sırasında kendimi oldukça güçlü hissediyorum.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Kendimi güçsüz hissettiğim zamanlar elbette oldu. Böyle durumlarda bunun da nornal olduğunu, bir kahraman değil insan olduğumu defalarca aynaya bakarak tekrar ederim.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Bu işi daha global bir ortamda, uluslararası platformda, layığıyla yapabilmek adına kendimi çok daha fazla geliştirme fırsatlarını kaçırmazdım. Bu fırsatları erken yaşlarda, daha az sorumluluk sahibiyken değerlendirebilseydim, bu yaşlarda daha güzel imkanlara sahip olabilirdim.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarının ağzından duymak istediğim cümle, ”Ben güçlü bir kadınım çünkü beni güçlü bir kadın büyüttü.” Biz anneler, ablalar, çocuklarımızı ve kardeşlerimizi yetiştirirken güçlü olursak arkamızdan gelen nesilin de güçlü olmasını sağlarız.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # zuhal sözer # Akçe SMMM ve Denetim Ltd. Şti. # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.