18-04-2024 06:40

Zafer Partisi’nden aday adayı oldu: Sezgin Oruç

   12 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 30/03/2023
Bursalı genç girişimci, yatırım uzmanı Sezgin Oruç, ülkedeki sorunların çözümü için siyasete girdiğini söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Bursalı genç girişimci, yatırım uzmanı Sezgin Oruç, eski bakanlarımızdan, gazeteci ve yazar Sadi Somuncuoğlu ile tanıştıktan sonra siyasete girmeye karar vermiş bir isim.

Zafer Partisi’nden milletvekili aday adayı olan Sezgin Oruç, Sadi Somuncuoğlu ile diyalog halinde olduğu dönemde ülkenin sorunlarını tespit etmek üzere çalışmalar yaptıklarını, bir rapor hazırladıklarını ve çözümü için harekete geçtikleri sırada maalesef Somuncuoğlu’nu kaybettiklerini söylüyor, “Ondan devraldığım bayrağı taşımaya kararlıyım” diyor. Sezgin Oruç’u daha yakından tanımak için sizleri röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

Sezgin Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Bursa, İnegöl doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi İnegöl’de tamamladım, sonrasında Uludağ Üniversitesi’nde bankacılık ve sigortacılık okudum. Bununla yetinmedim, eğitimime devam ettim, Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü de bitirdim. Halk insanıyım. Neden halk insanı? Aslında her bireyin bir halk insanı olduğunu düşünüyorum. Halk insanı demek; temelde ahlaklı, güvenilir, hoşgörülü insan demektir. Bu özelliklere sahip insanlar çok net bir şekilde topluma örnek olabilir.

 

Üniversite bittikten sonra neler yaptınız?

Ben, çocukluğumdan beri çalışıyorum. Uludağ Üniversitesi’nde okurken araç takip sistemi üzerine çalışmalar yaptım. Her yaz hem yabancı dilimi geliştirmek hem de tecrübe edinmek amacıyla otellerde çalıştım. Mezun olduktan sonra bir arkadaşımla sohbet ederken, çalışmak istediğimi söylemiştim, o da özgeçmişimi birkaç yere yönlendirdi. Gittiğim ilk iş görüşmesinde neler yapabileceğimi, firmayı nasıl ileriye taşıyabileceğimi anlattım, ertesi günü işe başladım. O süreçte yurt içi ve yurt dışı pazarlama teknikleriyle ilgili çalışmalar yaptım, analizlerde bulundum, çalıştığım firmanın yurt dışına açılmasına yardımcı oldum. Bu firmada 6 ay boyunca hiçbir ücret talep etmeden çalıştım çünkü hem bilgimi ve birikimimi test etmek hem de tecrübe edinmek istiyordum.

Sonra?

Sonrasında bir yazılım firmasında çalıştım, görev yaptığım süre içinde bazı projeler hazırladım. Askerliğimi yapmak üzere buradan ayrıldım, döndükten sonra Bursaspor ile tanıştım. Bursaspor’da pazarlama ve medya sorumlusu olarak görev aldım. Küçük yaştan itibaren hem bilgisayar hem de futbola merakım vardı. Yakın çevremdekiler bilir, futbolla ilgili bir geçmişim de vardır.

 

HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI

Anladığım kadarıyla şimdiye kadar farklı sektörlerde, farklı işler yapmışsınız. Peki, yatırım şirketini ne zaman ve nasıl kurdunuz?

Soruç Yatırım şirketi için hayatımın dönüm noktası diyebiliriz. Aslında işe emlakçılıkla başladım. Mahalle arasında küçücük bir ofis tuttum. İnsanlar “Burada iş yapılır mı?” diyordu. O zaman imkanım o kadardı. İşe emlakçılık yaparak başladım ancak bu sektörde devam etmeyi hiç düşünmedim. Gayrimenkul danışmanlığı işi zaman içinde finans danışmanlığına evrildi. Soruç Yatırım şirketi işte böyle kuruldu. Şimdilerde yatırım uzmanlığı yapıyorum, parasını değerlendirmek isteyenlere yol gösteriyorum. Hep planlı ve programlı bir şekilde, disiplin içinde çalışıyorum.

 

E-spor ile ilgili çalışmalarınız da vardı, öyle değil mi?

Bir ara Amerika’ya gittim, hem çalıştım hem araştırmalar yaptım, o süreçte e-spor ile tanıştım. Bursa’da e-spor’la ilgili küçük bir şirket kurdum daha sonra şirketimi İstanbul’a taşıdım.

 

Peki, siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

Aslında ailemde siyasetle ilgilenen kimse yok ama benim araştırmalarıma göre siyaset demek, sorunlara doğru bir şekilde çözüm bulabilmek ve yön verebilmek demek. Devlet büyüklerimizden Sadi Somuncuoğlu ile tanıştığım bir dönemdi. Sayın Somuncuoğlu ile diyalog halindeyken ‘ülkem için neler yapabilirim, nasıl faydalı olabilirim’ şeklinde fikir alışverişinde bulunuyordum. Kendisiyle birlikte çalışmalar yaptık, ülkenin sorunlarını belirledik, raporlar hazırladık, çözüm yollarıyla ilgili harekete geçtiğimiz dönemde maalesef Sayın Somuncuoğlu’nu kaybettik. Sadi Somuncuoğlu sayesinde siyasete girmeye karar verdim. En son yanına uğrayan genç de ben oldum. Ondan aldığım bayrağı bugün ben devam ettireceğim.

 

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Siyasetteki hedefiniz nedir?

Biz sadece siyasete girmeye karar vermedik. Benim bir ekibim var, birlikte ülkedeki sorunları belirledik. Bu ülkede başlıca 4 sorun var; ekonomi, ahlak, eğitim ve siyaset. Bu sorunları belirledikten sonra bir ekip kurduk ve bununla ilgili mücadele vermeye başladık. Beş yıllık kalkınma planımızın içinde bunların her birinin çözümü var. Beş sene içinde bu sorunları çözeceğiz.

 

Zafer Partisi çatısı altında aday adaylığı başvurunuzu yaptınız değil mi?

Ankara’daki yetkililerle görüştüm. Zaten her bireyin aday olma hakkı var, ben de adaylık başvurumu yaptım.

 

Seçilememe durumunda ne yapmayı planlıyorsunuz?

Biz zaten iş dünyasında çalışmalara devam ediyoruz. Siyaset ise hem toplumun sorunlarını dile getirmek hem de çözüm üretebilmek için var. Bizlerin ilgilendiği kısım çözüm üretmek. Bunu başarabilirsek ne mutlu.

 

Biraz da geleceğe dair hedeflerinizden bahseder misiniz?

Bizim hedefimizde gençlere örnek olmak var. Her insanın yaşam koçuna, öğretmene, hocaya ihtiyacı vardır. Temel ne kadar sağlam olursa, nesil o kadar sağlam yetişir. Ben hayatım boyunca hep ahlaklı bir insan olmaya dikkat ettim. Verdiğim sözlerin arkasında durdum, hiç kimseyi mağdur etmedim, yanlış bilgi vermedim. Gerektiğinde sustum ama yanlış yönlendirmedim.

NASIL ARANDI: #zafer partisi # sezgin oruç # bursa # milletvekili aday adayı # kocaeli life # kocaeli

9 ay önce - Fatih Gezen

Bazı insanları ifşa ediyor ve doğru bilgiler veriyor cesaretli birine benziyor

9 ay önce - Mahmut yaşar

Ak partide siyasete devam etmektedir

1 yıl önce - Sezgin oruç

Memleket partisinden siyasete devam ediyorum

1 yıl önce - Ahmet bilgili

Milletvekili olması engellenmiştir yoksa en çok meclise o yakışırdı çünkü planlarını ve çalışmalarını duyduk

1 yıl önce - Ahmet Pamuk

Kimsesiz İnsanlarla bile ilgileniyor gözümle gördüm maşallah

1 yıl önce - Ahmet Zengin

Memleket partisinden Milletvekili adaylığı yakışır

1 yıl önce - Ahmet gerçek

Sezgin bey memleket partisinde sizleri görmek isteriz size çok Uygun çizgisi olan birine benziyorsunuz

1 yıl önce - Mehmet şahin

gerçekten sorunları çözüyor yanına gittik hemen ilgilendi

1 yıl önce - Ahmet korkusuz

Dokunulmazlığı var doğru mudur?

1 yıl önce - Ahmet güçlü

çok tutarlı davranıyor gerçekten Bursaspor taraftarı olarak kendisini destekliyoruz

1 yıl önce - Fatih Mehmet

Gençlere örnek davranışlar yapıyor Bursaspor konusu doğru mu ?

1 yıl önce - Ahmet Zengin

maşallah çok bilgi tutarlı ve cesaretli bir genç sadece örnek davranışları olduğunu duyduk

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.