28-03-2024 22:32

ENDOklinik: Uzm. Dr. Tuğba Arkan’dan yeni atılım

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/01/2023
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Arkan, ENDOklinik’in kapılarını Kocaelililere açtı
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak TÜRKOĞLU    Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Arkan, Kocaeli’de bir ‘ilk’e imza attı, özellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastalar için birçok branşı tek çatı altında toplayacak bir klinik kurdu. Uzm. Dr. Tuğba Arkan’ın ‘ENDOklinik’ adını verdiği merkez geçtiğimiz ay oldukça görkemli bir törenle açıldı. ENDOklinik’in açılışına iş dünyasından siyasete ilimizin önde gelen isimleri katıldı. Muayenehane hekimliğinden kliniğe geçiş yaparak hizmet ağını genişleten Uzm. Dr. Tuğba Arkan yaptığı bu atılımla hastalarının hayatını da kolaylaştıracak. Kocaeli’de sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanından biri olan Dr. Tuğba Arkan, yeni kliniğinin kapılarını Kocaeli Life’a açtı. Oldukça modern ve şık bir şekilde dizayn edilen ENDOklinik’in verdiği hizmetleri ve Uzm. Dr. Tuğba Arkan’ın yeni hedeflerini öğrenmek isterseniz, hepsi bu röportajda.

Tuğba Hanım, muayenehane hekimliğinden kliniğe geçiş yaptınız, buna neden ihtiyaç duydunuz?

Hastalarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara konfor alanı oluşturmak istedik. Daha önce muayene ettiğimiz hastalarımıza önerilerde bulunuyorduk, artık önerdiğimiz branş hekimlerini ve tedavileri aynı çatı altında sunacağız. ENDOklinik, birbiriyle bağlantılı ve ilintili branşların birlikte çalıştığı bir ortam haline gelecek. Böylece bize başvuran hastalarımız ihtiyaç halinde farklı branşlara ve tedavi yöntemlerine daha kolay ulaşacak.

ENDOklinik sayesinde hastalarınızın hayatında ne değişecek?

Şöyle ki branş branş gezmek zorunda kalan hastalarımızın bilgi aktarımı esnasında bazı eksiklikler olabiliyordu. Hasta kendini ifade ederken, bir önceki doktorun bulgularını bir sonraki doktora aktarmakta haklı olarak ciddi sıkıntılar yaşayabiliyordu. Arada tahliller hatalı yapılabiliyor ya da tahlillerin zamanlamasında hata olabiliyordu. Bu yüzden hastalar şifa bulmakta gecikmeler yaşayabiliyordu. ENDOklinik bünyesinde toplayacağımız branş hekimleri sayesinde hastanın tanısını daha hızlı, daha doğru ve nokta atışı şeklinde koyabileceğiz. Böylece hastalarımız daha erken şifa bulacak. Hem zaman hem de enerji kaybını ortadan kaldıracağız. Özellikle yaşı ilerlemiş, birden fazla kronik hastalığı olan, birçok branşın bakımına ihtiyaç duyan hastalarımıza çözüm sunuyor olacağız. Hem cerrahi hem dahili birimleri aynı çatı altında toplayarak, sağlıkta bütüncül bir yaklaşımla ilerleyeceğiz.

EKİP GENİŞLEYECEK

Ekibinizi genişleteceksiniz o halde.

ENDOklinik bünyesinde halihazırda bir beslenme ve diyet uzmanımız var. Ekibimize psikolog, yaşam koçu ve egzersiz konusunda destek alacağımız bir spor eğitmeni katacağız. Öte yandan dahili ve cerrahi branş hekimleri de aramıza katılacak, bu konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük bir ihtimalle nöroloji, genel cerrahi ve kadın doğum branşlarından hekim arkadaşlarımız yakında ENDOklinik bünyesinde hasta kabulüne başlayacak. Hastaya tanısı konulduktan sonra tedavi sürecinde beslenme uzmanı ve yaşam koçu arkadaşlarımız da bizimle birlikte hareket edeceği için gerek beslenme alışkanlıkları gerekse yaşam tarzı değişikliği konusunda daha kolay sonuç alabileceğiz. Böylelikle hem tedavi hem de uygulamalarla hastayı tam anlamıyla kontrol altında tutabileceğiz.

Sistem nasıl işleyecek?

Hastayı endokrin açıdan muayene ederken genel ihtiyaçlarını da belirleyeceğiz. Yukarıda da bahsettiğimiz özellikli branşlardan görüş almak gerektiğinde, aynı bina içinde bunu yapabiliyor olacağız. Kliniğimizde halihazırda laboratuvar tahlillerini tam teşekküllü bir şekilde yapıyoruz. Ayrıca ultrasonumuzla görüntüleme yapabiliyor, EKG çekebiliyoruz. Hormonlara yönelik dinamik testler dediğimiz özel testlerin tamamını da burada gerçekleştirebiliyoruz. Kliniğimiz içerisinde yapamadığımız testler için hastalarımızı anlaşmalı olduğumuz hastanelere yönlendiriyoruz. Birçok hastane ve kuruluşla anlaşma içerisindeyiz. Hastalarımız anlaşmalı olduğumuz kurumlarda gerekli tetkiklerini en uygun şekilde yaptırabiliyor.

YENİLİKLERE DEVAM

Kliniğinizin temellerini yaklaşık bir yıl önce beslenme ve diyet uzmanı Gülden Özçini Uz ile çalışmaya başlayarak attınız sanırım.

Evet çünkü bazı hastalıkların özel beslenmeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Biz hastalığın adını koyuyoruz, o hastalığa uygun beslenme programını diyetisyenimiz hazırlıyor. Böylelikle gözden kaçmış, hatalı uygulamalar veya boşa giden çabalar olmuyor. Hekim olarak ben hastalarımla 2 ya da 3 ayda bir ara kontrollerde görüşüyorum ancak diyetisyenimiz sık sık görüşüyor, sürekli irtibat halinde oluyor. Bu da hastaya hem motivasyon sağlıyor hem de kendi kendini kontrol etmesine yardımcı oluyor.

Tuğba Hanım kliniğinizde sunmayı planlandığınız yeniliklerden de bahseder misiniz?

Kliniğimize ilk olarak andülasyon cihazı aldık, kilo vermede ve bölgesel incelmede oldukça etkili bir cihaz, aynı zamanda bel ve boyun fıtığı ya da fibromiyaljide ağrı giderici etkisi var. Yeni yılda ozon sauna uygulamamız olacak. Halihazırda damar yoluyla ozon ve parenteral beslenme uygulamalarına başlamış bulunmaktayız. Vitamin veya mineral eksikliğinde, metabolizmanın yavaşladığı durumlarda damar yoluyla beslenme tekniğinden faydalanabiliyoruz.

Kocaeli’deki sayılı endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı olarak verdiğiniz hizmetleri kısaca hatırlatalım mı?

Tiroid sağlığı ve hastalıkları, paratiroid hastalıkları, diyabet, insülin direnci, obezite kilo kontrolü, cinsel sağlık, iktidarsızlık, erken boşalma, menopoz, andropoz, polikistik over, kemik sağlığı, osteoporoz, böbreküstü bezi hastalıkları, hipofiz bezi hastalıkları, damar sertliği ve yüksek kolesterol, karaciğer yağlanması, sağlıklı yaş alma, anti-aging için IV tedaviler, ozon uygulamaları konusunda hastalarımıza yardımcı oluyorum.

BOTOKS VE MEZOTERAPİ

ENDOklinik’in fiziksel özelliklerinden de biraz bahseder misiniz?

İlimizin en popüler yerleşim alanlarından biri olan Alikahya bölgesinde, 3 katlı bir binada hizmet vermeye başladık. 600 metrekare kullanım alanına sahip binamızda hasta görüşmesi, tetkik ve tedavi yapabileceğimiz toplam 5 odamız mevcut. Şu an iki katı kullanıyoruz, ekibimiz genişledikçe üçüncü katın da kullanımına başlayacağız.

Tuğba Hanım son olarak bundan sonraki hedefinizi öğrenmek isteriz.

Bir sonraki hedefimizde mezoterapi ve yan destek tedavileri olacak. Ayrıca botoks gibi cilt ve saça uygulanacak tedavilerimize de kliniğimizde yer vereceğiz. Tüm tedavileri, ekibimize katılacak hekim arkadaşlarımız uygulayacak.

 

İLETİŞİM:

Alikahya Fatih Mahallesi, Muhabbet Sokak, No: 4, İzmit/Kocaeli

TEL: (0262) 502 38 88

İNS: @endo.klinik

@drtugbaarkan

www.tugbaarkan.com.tr

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.