27-04-2024 07:27

Tutkuyla hazırlanan lezzetlerin adresi: Patisserie Nebiyye

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/05/2021
Girişimci iş kadını Nebiye Topuz tarafından Yenişehir Mahallesi’nde hizmete açılan Patisserie Nebiyye, kısa sürede lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline geldi
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Tatlı ve hamur işlerindeki hünerini pastacılık eğitimiyle taçlandıran girişimci iş kadını ve pasta şefi Nebiye Topuz, butik pastanesi Patisserie Nebiyye’nin kapılarını lezzet avcıları için açtı.  İzmit Yenişehir Mahallesi’ndeki şık salonunda, özel tariflerle günlük olarak hazırlanan tatlı ve hamur işi çeşitlerini; katkısız, hijyenik ve leziz tatlar arayışında olanların beğenisine sunan Patisserie Nebiyye, şimdiden pek çok kişinin favori adresi oldu. Tamamı Nebiye Hanım’ın maharetli ellerinden çıkan birbirinden lezzetli tatlı ve tuzlu çeşitlerinin tümü büyük bir titizlikle, birinci kalite malzemeler kullanılarak hazırlanıyor.

 

Başarılı girişimci Nebiye Topuz, ‘Tutkuyla hazırlanan artizan lezzetler’ sloganıyla hizmete açtığı Patisserie Nebiyye’nin ürün yelpazesini ve girişimcilik serüvenini dergimize anlattı…

 

Nebiye Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

 

1976 doğumluyum. 10 yaşına kadar Kastamonu’da yaşadıktan sonra ailemle beraber İstanbul’a yerleştik. Çalışma hayatına da İstanbul’da kimya sektöründe faaliyet gösteren bir firmada başladım. Evlendikten sonra eşimin işi nedeniyle 8 yıl Mısır’da yaşadık. Kısa süre önce Türkiye’ye geri döndük ve eşimin işi bu bölgede olduğu için Kocaeli’ye yerleştik.

 

Mutfağa olan ilginiz nasıl başladı?

 

Çocukluğumda anneannemle birlikte yaşıyorduk ve yemeklerimizi o yapardı. Ben de onu izlerken sayısız soru sorardım. Yaşım ilerledikçe mutfakla daha fazla haşır neşir oldum. Seyahat etmeyi de çok sevdiğim için her gittiğim şehirden yöresel ürünler alarak o ürünlerden yemek yapmaya başladım. Kendi kendime tarifler denedim, aileme tattırdım, çok beğendiler. Arkadaşlarım da elimin lezzetine bayılıyordu. Bu şekilde ilgim ve mutfağa olan bağlılığım daha da arttı.

 

Patisserie Nebiyye markasını kurma fikri nasıl doğdu?

 

Kocaeli’ye geldiğimde ürünlerimi çevremdekilere tattırdım. Bir arkadaşım ürünlerimi satışa sunmamı önerdi ve beni cesaretlendirdi. Dolayısıyla ilk olarak evden satış yaparak başladım. Sattığım ürünlerden çok güzel geri dönüşler aldım. Ardından Seymen Koleji’nin bir etkinliğinde stant açmam teklif edildi. Ürünlerim orada da çok büyük ilgi görünce Patisserie Nebiyye markasını kurdum ve Instagram’dan satış yapmaya başladım.

 

 

PASTACILIK EĞİTİMİ

 

Bu işin eğitimini de almışsınız…

 

Her alanda olduğu gibi yeme-içme sektöründe de başarıya giden yolun eğitimden geçtiğini biliyordum. Çocuklarım büyüdükten sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde (MSA) pastacılık eğitimi aldım. Eğitimim bitince de staj için okulda kaldım. Hem workshop organizasyonlarını yaptım hem de şeflere asistan olarak workshoplara girdim. Kendimi çok geliştirdim. Okuldaki eğitim ve staj dönemi bitince İstanbul Bağdat Caddesi’nde yeni açılan bir restoranın pastane şefliğini üstlendim. Menüsünü oluşturdum, yaklaşık 6 ay kadar orada görev yaptım. Benim için güzel bir tecrübe oldu.

 

İzmit’e döndükten sonra ne yaptınız?

 

İzmit’e döndüğümde hemen dükkan arayışına girdim. Yenişehir’deki bu güzel yeri buldum ve kısa sürede dekore ettirdim. Bu arada bir yandan da Instagram’dan siparişlerimi almaya devam ettim. Tanınırlığım giderek arttı, lezzetlerimin müdavimleri oluştu. 

 

Patisserie Nebiyye’nin menüsünde neler var?

 

Butik pastanemde tatlıdan tuzluya pek çok ürün bulunuyor. Çavdar, Alman çiftçi ve tahıllı olmak üzere ekşi mayalı ekmek çeşitlerim var. San Sebastian ve meyveli cheesecake, meyveli ve çikolatalı chookie, çeşitli sebzelerden yaptığım kiş, özel siparişle hazırlanan doğum günü pastaları, poğaça ve açma çeşitleri, Paris brest, meyveli rulo pasta, glutensiz mercimekli rulo, mozaik pasta ve mozaik bar, krem puf, brownie, profiterol ve mousse pasta ilk aklıma gelenler. Ayrıca reçeteleri bana ait olan organik reçel, ev yapımı tarhana ile reyhan ve elma şerbeti de menümde bulunuyor. 

 

 

GÜNLÜK ÜRETİLİYOR

 

Ürüleriniz günlük mü hazırlanıyor?

 

Pastanemin vitrinindeki her ürün aynı gün yapılıyor. Müşterilerim, ürün bitince yenisini alabilmek için sonraki günü bekliyor. Böylece onlar da her ürünün tazeliğinden emin oluyor.

 

Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz?

 

Butik bir işletme olmam ve her şeye elimin değmesini istediğim için burada iki kişi çalışıyoruz. Benim dışımda mutfakta çalışan bir yardımcım daha var. Ürünlerin hepsini dükkanımın içinde bulunan mutfağımda yapıyorum. Mutfaktan çıktığı gibi taze bir şekilde vitrindeki yerlerini alıyorlar. Ürünlerimin reçetelerini ben oluşturuyorum. Bu tariflerimi çocuklarıma miras olarak bırakmak için de özel bir deftere not alıyorum.

 

Ramazan ayına özel lezzetleriniz var mı? Paket servis hizmeti verecek misiniz?

 

Ramazan’da ve sonrasında paket servisim olacak. Sipariş üzerine içli köfte, mantı, yaprak sarma, su böreği, kol böreği ve pide de yapıyorum. Menümde ekşi mayalı pide de var. Onun dışında geleneksel Türk tatlılarından güllaç, sütlaç ve keşkül de menümde yer alıyor.

 

Patisserie Nebiyye’yi nerede görmek istiyorsunuz, hayaliniz nedir?

 

Aslında en büyük hayalim butik pastane açmaktı, bu hayalime kavuştum. Bunun yanında bu işe gönül vermiş kişileri yetiştirmek istiyorum. İşletmemde workshoplar düzenleyeceğim. Gençlere destek olmayı çok isterim. Ayrıca Datça’da da bir evim var, ikinci şubemi oraya açmayı çok istiyorum.

 

 

 

İLETİŞİM

Adres: Yenişehir Mahallesi Çınar Sokak No:19 İzmit/Kocaeli

Tel: 0535 696 91 91

Instagram: nebiye_topuz

 

NASIL ARANDI: #nebiye topuz #Patisserie Nebiyye #pastane #lezzet #tatlı #pasta #ekmek #ekşi maya #kurabiye #börek #hamur işi #izmit #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.