29-03-2024 02:15

Kadir Yazıcı: Turizmde yatırım ve işletme belgelerinin önemi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Değerli okurlarımız;

Kocaeli ili, lokasyon itibariyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır ve turizm potansiyelinden yeterince yararlanabilmesi için gerekli tanıtım çalışmalarıyla hak ettiği yere gelmelidir. Bölgemizde yer alan küçük ve büyük otel yatırımları, bu anlamda hizmet vermektedir. Maviyle yeşilin, güneşle kumun kucaklaştığı küçük ve şirin ilçemiz Kandıra, deniz ve kıyı turizmine; kış turizmi, doğal güzellikleri, yeşili ile dikkat çeken Kartepe, kayak turizmine ve Ortadoğu turizmine; diğer ilçelerimiz ise ağırlıklı olarak sanayi bölgelerine hizmet vermektedir. Açıkçası bölgemiz turizm ve sanayi alanlarında 12 ay hizmet verebilecek düzeydedir.

TURİZM YATIRIM BELGESİ

Bugünkü konumuz ise bu tesislerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan Turizm Yatırım Belgesi ile Turizm İşletme Belgesi’ne sahip olup, olmadığıdır. Turizm Yatırım Belgesi, ‘Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’e göre, bakanlıkça turizm tesislerine yatırım aşamasında verilen belgeyi ifade eder. Kriterleri açısından alınması zor ama alındığında tesislere ciddi anlamda fayda sağlayan bir belgedir. Gerekli şartların sağlanması halinde, yapacağınız tesis için alacağınız tüm ithal ve yerli teçhizatların tamamında KDV ve gümrük vergisinden muaf tutulmanızı sağlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği desteklerden faydalanabilirsiniz; ayrıca bir diğer önemli destek unsuru da emlak vergisi muafiyetidir.

TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ

Turizm İşletmesi Belgesi ise turizm tesislerine işletme aşamasında verilen belgedir. Artık resmi olarak da zorunlu hale gelen Turizm İşletmesi Belgesi’nin temin edilmemesi durumunda, 28 Temmuz 2022 tarihinden itibaren belediyelerimizden alınmış İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları iptal edilecektir. Turizm Yatırım Belgesi sadece yatırım tamamlanana kadar geçerli olduğundan, yatırımınız tamamlandığında Yatırım Teşvik Belgesi’ni de kapatabilmek için Turizm işletme Belgesi ile güncellemeniz gerekmektedir. Eğer bu belgenin sosyal öneminden de bahsedecek olursak… Tesislerin güvenilirliği, bakanlığın sitesinden sorgulanabilmektedir. Tesisinize rezervasyon yaptırmak isteyen misafirlerinize, bakanlığın sitesinden sizi sorgulamasını ve tesisinizin gerçekte de var olduğunu bu sayede gösterecebileceklerini söyleyebilirsiniz. Bu da sizin hem güvenilir olduğunuzu hem de var olduğunuzu misafirlere gösterecektir.

DOĞRU YATIRIM İÇİN

Yazıcı Çözüm Ortaklığı olarak, tesislerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği  Turizm Yatırım Belgesi ve Turizm İşletme Belgesi’ni almasını kolaylaştırıyoruz. Tesislerinin durumuna göre hangi sınıf belge alacaklarını değerlendirip, gerekli evrakları ve mevzuata uygun olan yapı şartlarını oluşturuyor; sizin adınıza belge için başvuruları yapıp sonuçlandırıyoruz. Bu belgelerle turizm sektörüne yönelik yatırımların, mevzuata uygun bir şekilde yapılmasını sağlayarak nitelikli turistik tesislerin ülkemize kazandırılmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra tesisinizin satış pazarlama kalitesini de sizler için artırıyoruz. Yatırımlarınızın mevzuata uygun şekilde yapılması, turizm tesisinizin var olan teşvik ve desteklerden tam anlamıyla faydalanması, tüm belgelendirme işlemleriniz, kısaca doğru yatırım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Fatih Sultan Mehmet Mah. Çalıkuşu Sok. No:29 D:5 Kartepe/KOCAELİ

Tel: 0545 346 69 31

yazicicozumortagligi@gmail.com

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.