20-04-2024 05:47

Bilge Öğütcüoğlu: Ante Gebe Doğuma Hazırlık Eğitimleri

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
.stripslashes($urun->baslik).

Her gün on binlerce kadın anne oluyor. Bazıları için bu durum ilk kez karşılaşacakları bir bilinmezliktir ve bilinmeyen şey içten içe kaygı yaratır. Kaygılar farkında olmasak da bizlerin potansiyelini baskılayacaktır. 15 yıllık meslek tecrübemde gördüm ki kaygı doğum anında aşılamaz bir duvar olarak karşımıza çıkarken, emzirme ve bebek bakımı konusunda bebeğe yetememe hissine dönüşüyor. Anne adaylarının kaderi bu şekilde olmasın diye ‘Ne yapabiliriz’i düşündük, yapılan örnekleri inceledik. Anneleri eğiterek hem doğumun bilinmezliğine hazırlayalım hem de bebekli yaşamda karşılaşacakları durumları anlatarak, doğum sonrası için bir prova yapalım istedik.

‘Ante Gebe Doğuma Hazırlık’ kampları bu şekilde doğdu. İlk gün eğitimlerini doğuma ayırdık. Önce vücudumuzu tanıdık, doğum nasıl başlıyor, biz dışarda ne hissederken içerde neler olup bitiyor, hangi hissettiğimiz şey neye işaret, bunları öğrendik. Örneğin; eğitimden çıkmış biri suyu geldiğinde panikle stres yaşayıp hastaneye koşmak yerine artık ne yapması gerektiğini biliyor. Bunun yanında nelerin acil olduğunu, hangi durumda ne yapması gerektiğini de öğreniyor. Yine eğitimlerimizde sezaryeni de konuşuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm doğumlara oranının %15 olması gerektiğini söylediği gerçek sezaryenin nedenlerini anlatıyoruz. İkinci gün eğitimlerinde ise çocuk doktoru ve bebek hemşiresi ile bebeğin doğum odasından itibaren ilk ayını, emzirmeyi ve bebek ilk yardımını konuşuyoruz. Hatta ilk yardım oturumuna çalışan anneleri düşünerek bebek bakımını yapacak kişinin de eşlik etmesini istiyoruz. Çünkü doğum sonrası ilk 2 yıl içinde evde olan ani bebek ölümlerinin çoğunun ilk yardım konusunda tecrübeli kişiler sayesinde önlenebileceğini biliyoruz. Bunların yanında her eğitimde annesine, bebek bakımıyla ilgili ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alışveriş stantlarında birbirinden değerli firmalarla buluşma fırsatları sunuyoruz. Bu eğitimlere 26. haftasını doldurmuş anne adaylarının katılmasını öneriyoruz. Tabii ki babalarımızı unutmuyoruz. Eğitimlere çift olarak katılımlarını istiyoruz. Biliyoruz ki bir annenin doğum anında en çok ihtiyaç duyduğu kişi eşi oluyor.

               ***

3-4 Aralık 2022’de 4.’sünü düzenlediğimiz eğitimimize 2023 yılında da 5 eğitimle devam ediyor olacağız. Bir sonraki eğitim tarihlerimiz şöyle;

5. eğitimimiz 28-29 Ocak 2023

6. eğitimimiz 25-26 Mart 2023

7. eğitimimiz 27-28 Mayıs 2023

8. eğitimimiz 30 Eylül-1 Ekim 2023

9. ve yılın son eğitimi 2-3 Aralık 2023

Eğitimlere katılım için ‘Ante Gebesi’ olmanıza gerek yok, herkese açık bir eğitim olarak planladık. Hatta şehir dışından katılım gösteren çiftlerimiz için eğitimleri yaptığımız otellerde konaklama imkanı da bulunuyor. Bebeklerine ve en önemlisi kendilerine yatırım yapmak isteyen, geriye dönüp ‘keşke’ demek istemeyen anne ve baba adaylarını Kocaeli’de düzenlediğimiz bu formattaki ilk ve tek gebe eğitimine bekliyoruz.

 

ANTE KLİNİK    

Yahya Kaptan Mah. Şht. Ali İhsan Çakmak Sok. No:10 İzmit/Kocaeli

Telefon: 0542 311 26 83

I drbilgeogutcuoglu

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.