29-03-2024 03:15

Teniste kupaları topluyor: Yiğit Çalışan

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/11/2021
Katıldığı tüm ulusal yarışmalardan dereceyle dönen Yiğit Çalışan başarıdan başarıya koşuyor
.stripslashes($urun->baslik).

Yiğit Çalışan, 9 yaşında. Bahçeşehir Koleji 5. sınıf öğrencisi. 4 yaşındayken tenise başlamış, 5 senedir de aksatmadan oynuyor. Yiğit, sıkı ve disiplinli çalışmasının karşılığını bu sene almaya başlamış, katıldığı tüm ulusal yarışmalarda derece yapmış.

Şubat 2021’de İzmit Tenis Kulübü’nde düzenlenen Kış Kupası’nda, ilk turnuvası olmasına rağmen Türkiye üçüncüsü olmuş. Nisan 2021’de Bursa Yenigün Tenis Kulübü’nde düzenlenen Hafta Sonu Kupası’nda Türkiye birincisi; Haziran 2021’de İstanbul Galatasaray Taçspor tesislerinde gerçekleştirilen Yaz Kupası’nda Türkiye ikincisi; Temmuz 2021’de Didim Tenis Kulübü’nde düzenlenen Yaz Kupası’nda teklerde Türkiye ikincisi, çiftlerde Türkiye birincisi; son olarak da Ağustos 2021’de Muğla Tenis Kulübü’nde düzenlenen Yaz Kupası’nda hem teklerde hem de çiftlerde birinci olarak çifte şampiyonluk yaşamış.

Bu başarılı delikanlıyı daha yakından tanımak istedik, Yiğit’i annesi Sueda Çalışan’dan dinledik.

Sueda Hanım öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Sueda Çalışan. Kocaeli doğumluyum, ODTÜ İngilizce Öğretmenliği mezunuyum ayrıca Okan Üniversitesi’nde işletme (MBA) yüksek lisansı yaptım. İlimizdeki bir Anadolu lisesinde İngilizce öğretmenliği yapıyorum. Eşim Oğuz Çalışan Ankara doğumlu, ODTÜ Makine Mühendisliği’nden mezun, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi’nde ‘işletme’ ve ‘mekatronik’ olmak üzere iki dalda yüksek lisans sahibi. Eşim, Brisa’da müdür olarak görev yapıyor. İki oğlumuz var; Kaan 5 yaşında ve Bahçeşehir Koleji’nin anaokuluna gidiyor, ağabeyi Yiğit ise 9 yaşında, Bahçeşehir Koleji 5. sınıf öğrencisi.

Yiğit, tenis sporuyla ne zaman ve nasıl tanıştı?

Yiğit, çok meraklı ve enerjik bir çocuktu. Gelişimine ve okul hayatına katkısı olacağı düşüncesiyle Yiğit’in farklı eğitimler almasına karar verdik. 4 yaşındayken İzmit Tenis Kulübü’nde tenise başlattık. Tenisin yanında jimnastik, yüzme ve satranç eğitimi de aldı. Yiğit, sahnede olmayı da seviyor. Tiyatro okulunda 3 yılda 8 farklı branşta eğitim aldı hala almaya devam ediyor. Kaan da ağabeyi Yiğit’i örnek aldı, o da tenis dersleri almaya başladı. Daha 5 yaşında olmasına rağmen 8 yaş kategorisinde Türkiye birinciliği var. Kaan aynı zamanda yüzüyor, gitar ve piyano çalıyor.

İki oğlunuzu da maşallah çok yönlü yetiştiriyorsunuz, zor olmuyor mu?

Zorluklar yaşadık tabii ki. İkimiz de çalıştığımız için en büyük sıkıntımız zamandı. Okul sonrası Yiğit’i hem tenise hem diğer eğitimlere götürmek, bekleyip eve dönmek ciddi bir zaman alıyor. Eşimle birlikte çocuklarımızın geleceği için iyi organize olarak, bunu aşmaya çalışıyoruz. Kendimize ayırmamız gereken zamandan fedakârlıkta bulunuyoruz. Yoruluyoruz evet ama Yiğit’in başarılarını gördükçe tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz. Başarılar hem bizi hem de Yiğit’i daha çok motive ediyor.

Yiğit açısından bakacak olursak onun için de zor oluyor tabii, yoruluyor ama disiplinli bir çocuk olduğu için bu tempoya adapte olması çok zor olmadı. Derslerinde de çok başarılı. Bu yoğun tempo, eğitim hayatını olumsuz etkilemedi. Tam aksine aldığı spor ve diğer eğitim disiplinleri sayesinde algısı, konsantrasyonu çok daha yüksek. Bu da sınıfta ders dinlerken öğrenme başarısına büyük katkı sağlıyor. Okuldan konu açılmışken Yiğit’e her konuda çok destek veren sınıf öğretmenimiz Çiğdem Küreksiz’e de teşekkür etmeden geçemeyeceğim. İyi ki böyle bir öğretmene sahibiz.

Son olarak gelecek hedeflerinizden bahseder misiniz?

Yiğit’in eğitim konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağını biliyoruz, teniste sonuna kadar gitmek istiyoruz. İlk hedefimiz milli takıma seçilmek. Sonrasında ulusalda yakaladığımız başarıyı hem ülkemiz hem şehrimiz adına uluslararası arenaya taşımak. Sözlerimi bitirmeden Kocaeli Life ailesine de çok teşekkür etmek istiyorum. Bize derginizde yer vermeniz, Yiğit’in ve bizim mutluluğumuza ortak olmanız bizi çok onore etti.

 

 

NASIL ARANDI: #yiğitçalışan #suedaçalışan #ulusalyarışma #başarı #şampiyon #disiplin #izmitteniskulübü #kışkupası #bursayenigün #kocaeli

3 yıl önce - Sueda ÇALIŞAN

Kaleminize sağlık Kocaeli Life...

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.