27-04-2024 07:55

Tarihi lezzet ayağınıza geldi: Harput Lahmacun

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/06/2023
Harput’un meşhur lahmacunu, köftesi ve pidesi ayağınıza geldi. Damak tadınıza düşkünseniz, bu lezzetlere bayılacaksınız
.stripslashes($urun->baslik).

Dumanı üzerinde tüten çıtır çıtır bir lahmacuna kim hayır diyebilir ki… Türk mutfağının klasikleri arasında yer alan, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan lahmacunu hiç Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’nda denediniz mi? Peki, hiç Harput köftesi yediniz mi? Tarihin derinliklerinden gelen bu lezzetle şimdiye kadar tanışmadıysanız, çok şey kaçırdınız demektir. Zararın neresinden dönerseniz kardır :) Bu ay sizleri Harput’un yöresel lezzetlerini ilimize kadar getiren genç işletmeci Emre Yamanoğlu ile tanıştıracağız ve sahibi olduğu mekana konuk olup, lezzet avına çıkacağız. Bu yazıyı açken okumayın :)

 

Emre Yamanoğlu, 24 yaşında genç bir işletmeci. Aslen Elazığlı olan Emre Bey bundan bir buçuk sene önce bir arkadaşının vesilesiyle Kocaeli’ye gelmiş, yaptığı araştırmalar sonrasında memleketinin yöresel lezzetlerini ilimize taşımaya karar vermiş. Ve sıfırdan bir marka kurmuş: Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu. Sanayi bölgesi olduğu için Kocaeli’yi tercih ettiğini, gelişmekte olan bir bölge olduğu için de başlangıcı Başiskele’den yapmak istediğini söyleyen Emre Bey, gıda sektörüne yabancı bir isim değil.

BABA MESLEĞİ

Çocuk yaştan itibaren bu sektörün içinde olduğunu söyleyen Emre Yamanoğlu, “Ailemin Elazığ’da bir lokantası vardı, lise döneminde okuldan arta kalan zamanlarda babama yardıma giderdim. Onun yanında piştim diyebilirim. Ve zaman içinde bu mesleği çok sevdim, babamdan aldığım bayrağı daha da ileriye taşımak istedim. Elazığ’da başlayan yolculuğumuz bugün Kocaeli’de devam ediyor. Memleketimin yöresel lezzetlerini Elazığ’ın tarihi ismi olan ‘Harput’ markası ile Kocaeli’ye taşımaktan mutluluk duyuyorum” diyor.

ÇITIR ÇITIR LAHMACUN

Başiskele’de faaliyet gösteren Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’nun spesiyalleri arasında adından da anlaşılacağı üzere ‘Harput lahmacun’ başı çekiyor. Harput lahmacunu tamamen kendilerine özel bir reçeteyle hazırladıklarını söyleyen işletmeci Emre Yamanoğlu, “Et ve baharattan oluşan özel karışımımızı çemen otuyla destekliyoruz. Soğan kullanmıyoruz, sarımsaklı versiyonunu hazırlıyoruz. Menüde bulunan Harput lahmacun sarımsaklı ama isteyenler için soğanlı da hazırlayabiliriz” diye konuşuyor.

HARPUT KÖFTESİ

‘Elazığ’ın nesi meşhur?’ diye soracak olursanız, herkesten aynı yanıtı alırsınız: Harput köftesi. Elazığ yöresine ait bir köfte olan Harput köftesi; düğünlerde, davetlerde, bayramlarda, genellikle özel günlerde mutlaka yapılır. İnce bulgur ve kıymanın baharatlarla harmanlanıp, reyhanın aromasıyla buluşan Harput köftesini merak ediyorsanız, Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’na uğramalısınız. İddia ediyoruz, bir kere yediğinizde müdavimi olacaksınız.

HARPUT PİDESİ

Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’nun spesiyallerinden biri de Harput pidesi. Adana kebabı pide hamurunun içine alınıyor, köz patlıcan ve kaşar peyniriyle desteklenip, fırında pişiriliyor. Harput pidesinin menüdeki en sevilen ürünlerden biri olduğunu söyleyen Emre Yamanoğlu, “Harput pidesi tamamen bizim oluşturduğumuz reçeteye göre hazırlanıyor. Mardin, Urfa taraflarında benzerleri var ama kullanılan malzemeler farklı. Harput pidesinin patentini almak için girişimlerde bulunduk” diyor.

BİR METRELİK PİDE

Tarihi Harput’un menüsünde bir ürün var ki gözlerinize inanamayacaksınız. Farklı lezzetlerin bir arada sunulduğu, tam bir metre uzunluğundaki pide, görenleri hayrete düşürüyor. Hangi pideyi yiyeceğinize karar veremiyorsanız, metrelik pide sipariş ederek hepsinin tadına birden bakabilirsiniz. 3-4 kişinin rahatlıkla yiyebileceği metrelik pidenin yanı sıra metrelik kebap çalışmalarının da sürdüğünü söyleyen işletmeci Emre Bey, yeni ürünü yakında menüye eklemeyi planlıyor.

NELER VAR NELER

Menüde Harput lahmacun, Harput pide ve kebap çeşitlerinin yanı sıra kuzu şişten ızgara köfteye, tavuk kanattan beyti sarmaya, karışık ızgaradan vali kebabına kadar damaklarınızı şenlendirecek çok sayıda ürün bulunuyor. Yemeğin yanında masanızı ezme, haydari, köz patlıcan, köz biber, köz soğan ve cacık gibi mezelerle donatabilirsiniz. Yemek sonrasında ise kendinize bir güzellik yapabilir, tatlı olarak sütlaç ya da künefe sipariş edebilirsiniz.

EN İYİ USTALAR

Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’nun işletmecisi Emre Yamanoğlu mekanda görev yapan ustaları Elazığ, Urfa ve Adıyaman’dan getirdiklerini, hepsinin alanında en iyi ustalar olduğunu söylüyor. Mutfağa zaman zaman kendisi de giren Emre Bey, ürünleri ortaya çıkarırken kaliteden asla ödün vermediklerini belirtiyor, lezzet konusunda iddialı olduklarının altını çiziyor. Müşteri memnuniyetini de önemsediklerini ifade eden Emre Bey, aldıkları güzel geri dönüşlerden mutlu olduklarını dile getiriyor.

İşletmeci Emre Yamanoğlu geleceğe yönelik hedeflerini ise şöyle açıklıyor:

PAKET SERVİSİ DE VAR

“Yerinde sayan esnaflardan olmayacağım. İşimi en iyi şekilde yapıp, ilk etapta il genelinde, herkesin ulaşabileceği noktalara şubeler açmayı düşünüyorum. Bunun alt yapısını oluşturmak için çalışmalara başladık. İlerleyen süreçte il dışına açılma planımız var.” Tarihi Harput Lahmacun & Pide & Kebap Salonu’nun paket servisi de var. Başiskele bölgesinde yaşıyorsanız, TrendyolYemek, Getir, Yemeksepeti’nden sipariş verebilir ya da mekanı direk arayabilirsiniz.

 

Barbaros Mahallesi, Millet Caddesi

No: 63 Başiskele/KOCAELİ

Telefon: 0 262 343 26 26 / 0 544 141 41 35

Instagram: tarihiharputlahmacun

NASIL ARANDI: #harput lahmacun # emre yamanoğlu # başiskele # kocaeli # lahmacun # elazığ # pide

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.