25-04-2024 01:46

Sonbaharı uğurlarken

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 12/11/2021
.stripslashes($urun->baslik).

Sonbaharın son ayından merhaba… Havaların git gide soğuduğu, evlerimizde geçirdiğimiz zamanın daha da arttığı şu günlerde, yine sizin ve minik kalplerin hayatını renklendirecek birbirinden güzel önerilerle geldik.

‘Bir Oyun Bir Kitap’ köşemizdeki oyun önerimi yine teknolojiden yana kullandım. Bu ay büyüklerin de çok ilgisini çekecek bir ürün tanıtacağım sizlere. ‘Oyuncak’ demeye dilimin varmadığı bu ürün, bir 3D yazıcı. Teknoloji harikası bu cihazla çok keyifli saatler geçireceğinizden eminim.

Kasım ayı kitap önerimiz olan ‘Magode’nin Gizli Dünyası’ ise kitaplarla arası iyi olmayan çocuklar için bile harika bir tercih olacak. Tam da böyle olan bir çocuğun, kütüphanenin büyülü dünyasını keşfederken yaşadıkları, çocuğunuzun da ilgisini çekecek.

‘Minik Gurme’ köşemizde bu ay, çocukluğumuzdan beri vazgeçilmezimiz olan fındık kreması var. Minik gurmelerin bayılacağı bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.

‘Çocuğum ve Ben’ köşemizin yeni konuğu ise Leyla Zurnacı. Dünyalar güzeli üç çocuğu olan Leyla Hanım ile annelik üzerine sohbet ettik.

Ve bu ay sayfalarımızda çok başarılı minik bir sporcuyu ağırladık. Tenisteki yeteneğiyle görenleri kendisine hayran bırakan, katıldığı tüm ulusal müsabakalardan dereceyle dönen 9 yaşındaki Yiğit Çalışan’ın hikayesini ilgiyle okuyacağınızdan şüphem yok.

Sağlıklı, huzurlu bir kasım geçirmeniz dileğiyle…

BİR OYUN BİR KİTAP

Easythreed Mini Masaüstü Çocuk 3D Yazıcı

Üç boyutlu yazdırma; dijital ortamda hazırlanan üç boyutlu dosyadan, üç boyutlu katı nesneler üretme sürecidir. Bu işlemleri gerçekleştiren makineler ‘üç boyutlu yazıcı’ olarak adlandırılır. Çocuklar ve yeni başlayanların yaratıcılığını, teknolojiye ve tasarıma olan ilgisini teşvik etmek için tasarlanmış Mini Masaüstü Çocuk 3D Yazıcı, evinize büyük bir hareket getirecek.

Magode’nin Gizli Görevi

(Murat Yığcı)

Kitaplarla arası çok iyi olmayan Mehmet, ödevine hazırlık yapmak için kütüphaneye gittiğinde benzersiz bir maceraya adım attığını fark eder. Bu yolculukta siz de Mehmet ve Magode’ye eşlik edin. Yazar Murat Yığcı’nın bu eseri çocukların kitaba, kütüphaneye ve ödev yapmaya bakış açısını değiştirecek.

FINDIK KREMASI

Çocukluğumuzun Sarellesi ya da günümüzün Nutellası… Genel adı çikolatalı krema olan bu muhteşem lezzeti evde şeker ve katkı maddesi olmadan yapmaya ne dersiniz? İşte, çocukların bayılacağı o tarif…

Malzemeler

• 1 su bardağı fındık

• 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı

• 1 çorba kaşığı kakao

• Yarım çay bardağı ılık süt

• 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Fındıkları hafifçe yağı çıkana kadar tavada kavuruyoruz, ardından blenderimize alıp çekiyoruz. Yavaş yavaş yağı çıkmaya başlayınca bir  çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını ve kakaoyu ilave edip çekme işlemine devam ediyoruz. Karışım homojen bir hal aldığında sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak damak tadına göre balı ilave edip bir kez daha blenderdan geçiriyoruz. Nefis fındık kremanız hazır, afiyet olsun.

NASIL ARANDI: #esinalçıoğlu #köşe #köşeyazarı #köşeyazısı #kidslife #kidstarz #biroyun #birkitap #küçükgurme #yemektarifi #aperitiflezzet #minikler

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;
Bahar neşesi!

3 hafta önce
Ön yargıları yıkan Orta Doğu kenti: Doha

Vize kuyruklarında, konsolosluk kapılarında sürünmeden kolayca gidebileceğiniz Katar, kollarını açmış sizi bekliyor. Basra Körfezi’ne doğru uzanan bir yarımada ülkesi olan Katar, ışıl ışıl gökdelenleri, yemyeşil parkları ve modern sanatlara verdiği önemle Orta Doğu ülkeleri hakkındaki ön yargıları yerle bir ediyor

2 ay önce
Merhaba şubat

3 ay önce
Yepyeni bir yıl!

4 ay önce
Yeni yıl yaklaşırken

5 ay önce
Kış yaklaşırken

6 ay önce
Yepyeni öneriler

9 ay önce
AMERİKA RÜYASI

Dergimizin yazarlarından Esin Alçıoğlu, geçtiğimiz günlerde 2 haftalık Amerika seyahatine çıktı. Eşi Hüseyin Alçıoğlu ve oğlu Arel ile birlikte Güney Amerika’yı adım adım gezen Esin Hanım, izlenimlerini Kocaeli Life okurları için kaleme aldı

9 ay önce
Diğerleri mevsimdi sen ise sanatsın temmuz...

10 ay önce
Neşeli haziran

11 ay önce
Esin Alçıoğlu: Güzel günler...

1 yıl önce
Lüksün ve ihtişamın başkenti: Dubai

İhtişamlı mimarisi, muhteşem residansları, sıra dışı AVM’leri, şık caddeleri, çölü ve kumsallarıyla lüksün doruklarda yaşandığı Dubai, ‘en’lerin bir araya toplandığı muhteşem bir şehir

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: İçimizde çiçekler açsın

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş geldin yeni yıl!

1 yıl önce
Esin Alçıoğlu: Hoş Geldin Yeni Yıl

2 yıl önce
Ekim ayında neler yapalım?

2 yıl önce
Okula Dönüş Vakti

2 yıl önce
Yazı Bı̇tı̇rı̇yoruz

2 yıl önce
Yaz Geldi!

2 yıl önce
Haziranda ne yapalım?

2 yıl önce
Güneş daha parlak

2 yıl önce
Gülümseyin

2 yıl önce
Hoş geldin yeni yıl

2 yıl önce
Kışa Merhaba

3 yıl önce
Rüya gibi bir tatil: Maldivler

Maldiv Adaları; turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları, tropik ormanları ve sessizliğiyle romantizmi doruklarda yaşamak isteyenlere rüya gibi bir tatil vaat ediyor

3 yıl önce
Ekim sakinliğine merhaba…

3 yıl önce
Merhaba ağustos…

3 yıl önce
Yaza merhaba

3 yıl önce
Anlamlı günlerin müjdecisi

3 yıl önce
Minik kalpler için en özel ay

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce
Baharın hatırlattıkları…

Yazan: Esin Alçıoğlu

3 yıl önce