09-05-2024 00:20

Sıcacık bir alışveriş deneyimi: Duygu Yüksekkaya Aksesuar

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/01/2024
Uzun süre kurumsal hayatta görev yaptıktan sonra hayallerinin peşinden gitmeye karar veren Duygu Yüksekkaya, kendi adını taşıyan aksesuar-kafe konseptli dükkanında, misafirleri için sıcacık ve oldukça sıra dışı bir alışveriş ortam yarattı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Girişimci iş kadını Duygu Yüksekkaya, hayallerini gerçekleştirmeyi başarmış şanslı bir isim. Uzun yıllar kurumsal hayatta görev yaptıktan sonra, ilgi alanlarına ve hobilerine uygun bir iş yapmak için kolları sıvayan Duygu Hanım, hayalini kurduğu dükkanı Derince 60 Evler Mahallesi’nde açtı. Duygu Yüksekkaya Aksesuar markasıyla sıra dışı bir konsepte imza atan Yüksekkaya, şimdi şirin dükkanında hem aksesuar, giyim ve dekoratif ürünlerin satışını yapıyor hem de kafe hizmeti veriyor. Satışa sunduğu birbirinden kaliteli ürünlerin yanı sıra bizzat hazırladığı pasta ve kurabiyelerle de adını kısa sürede duyuran başarılı girişimci, herkesi Duygu Yüksekkaya Aksesuar’ın sımsıcak ortamında farklı bir alışveriş deneyimine davet ediyor.

Duygu Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen Çorumluyum ama 1986 yılından beri ailece Kocaeli’de yaşıyoruz. Bu nedenle eğitim hayatım Kocaeli’de geçti. İş hayatına ise genç yaşta başladım. Çeşitli sektörlerde deneyim kazandıktan sonra Acıbadem Kocaeli Hastanesi’nde işe başladım ve 15 yıl bu kurumda yönetici asistanı olarak görev yaptım. Hastane kapandıktan sonra Ataşehir Acıbadem’e hasta iletişim uzmanı olarak geçiş yaptım ancak her gün İstanbul’a gidip gelmek çok zor olunca, Acıbadem’e veda etmek zorunda kaldım. İki çocuk annesiyim, şu anda kendi adımı taşıyan aksesuar-kafe konseptli mağazamı işletiyorum. Bunun dışında Aşkım Kapışmak’tan 6 ay boyunca aldığım eğitimler sonucu, profesyonel yaşam koçluğu yapıyorum.

 

Duygu Yüksekkaya Aksesuar, oldukça ilginç bir konsepte sahip… Böyle bir yer açma fikri nasıl doğdu?

Aslına bakarsanız, burası benim hayalimdi. Oldum olası dekorasyon, organizasyon, sofra düzeni gibi görselliği yüksek işlere ilgim ve hevesim vardı. Gerek iş hayatında gerekse arkadaş çevremde bu tür organizasyonlarda görev almayı çok severdim ve yaptığım işler her zaman beğenilirdi. Bunun yanı sıra giyim ve aksesuar konusuna da ilgiliydim. Kurumsal hayatıma nokta koyunca, yapacağım işin bu alanları kapsamasını, hayallerimi küçük ve şirin bir dükkanda gerçekleştirmeyi istedim.

ÇELİK AKSESUARLAR

Duygu Yüksekkaya Aksesuar tam olarak nasıl bir hizmet veriyor?

Burası aksesuar, giyim ürünü ve dekoratif ev eşyalarının satışını yapan, aynı zamanda kafe hizmeti veren bir dükkan. Oldukça geniş bir takı-aksesuar çeşidine sahibiz. Dekoratif eşya grubumuz ise tematik olarak dönem dönem değişiyor. Örneğin, şu anda dükkanımızda yılbaşı konseptine uygun birbirinden şık ürünler var. Giyim grubunda günün trendlerine uygun, sınırlı sayıda ürün getiriyorum. Duygu Yüksekkaya Aksesuar, enerjisi yüksek bir mekan. Bir çay içmek için uğrayan misafirimiz, çaydan sonra alışveriş yapıyor. Sonra ‘bir de kahve içeyim’ diyor ve burada uzun zaman keyifle vakit geçiriyor.

 

Burada satışa sunulan aksesuarların belli bir özelliği var mı?

Duygu Yüksekkaya Aksesuar’da sadece çelik grubu ürünler var, bijuteriye yer vermedim. Buradaki ürünlerin hepsini kendi zevkime ve günün trendine uygun olarak tek tek seçiyorum, her birinden sadece 2-3 adet getiriyorum. Hem günlük kullanılabilecek, spor hem de gece kıyafetlerini tamamlayacak çok şık aksesuarlarımız var. Takıların hepsi çelik ve oldukça uzun ömürlü ürünler. Herhangi bir kimyasalla temas etmedikleri sürece kararma yapmazlar.

KOMBİNLENEBİLEN ÜRÜNLER

Giyim reyonunda hangi ürünlere yer verdiniz?

Biraz önce de bahsettiğim gibi giyim grubunu sınırlı tuttum. Sezonun modasına uygun belli sayıda ürün getiriyorum. Kazak, sweat, elbise, gömlek, atkı-bere, pantolon gibi ürünlerimiz var. Trikolar dışında tüm çeşitlerimiz yüzde 100 pamuk, oldukça kaliteli ürünler. Giyim ürünlerini birbiriyle kombinlenebilecek parçalardan seçmeye özellikle özen gösteriyorum ki müşterilerim burada hem kıyafetlerini hem de aksesuarlarını tamamlayarak keyifle alışveriş yapabilsinler.

 

Müşterilerinize kombinler konusunda yardımcı oluyor musunuz?

Evet, eskiden beri bu konuya ilgim ve yeteneğim var. Bu nedenle seçim yapmakta zorlanan müşterilerime hem kıyafet seçimi hem de o kıyafete uygun takı seçimi konusunda yardımcı olmaktan keyif alıyorum. Onlar da sağ olsunlar, zevkime güveniyorlar.

EV YAPIMI ÜRÜNLER

Peki, kafe bölümünde nasıl bir hizmet veriyorsunuz?

Eskiden beri mutfağa, özellikle de pasta ve tatlı yapımına çok meraklıyım. Burada da misafirlerime servis ettiğim her ürünü kendi ellerimle pişiriyorum ve bundan büyük keyif alıyorum. Kafe kısmımızda her sabah poğaça ve börek servisimiz oluyor. Gün boyunca çay ve kahveye eşlik eden pasta-kurabiye çeşitlerimiz, özellikle de tiramisu ve elmalı kurabiyemiz çok beğeniliyor. Ayrıca, menümüzde 15 çeşit özel kahve var, sadece kahve için ağırladığım misafirlerim oluyor.  Gün buluşmalarını burada yapan pek çok müşterim de var.

 

Bu tip toplantılar için sipariş alıyor musunuz?

Evet, rezervasyon yapılması halinde organizasyonlar için tatlı, tuzlu ve salata çeşitlerinden oluşan sofralar kurabiliyorum. Küçük ama sevimli kafemizde aynı anda 20 kişiyi ağırlayabiliyoruz.

Duygu Hanım, hep kurumsal hayatta görev yapmış biri olarak, ticarete atılmak size nasıl hissettirdi?

Yola büyük bir heyecanla ve stresle çıktığımı söyleyebilirim. Piyasanın kötü olduğunu, bu işi başarmanın zor olacağını söyleyen, benim için endişelenen çok kişi oldu ama ben dış seslerden etkilenen birisi değilim. Böyle bir dükkan açmak benim hayalimdi ve gerçekleştirmek için bir adım atmam lazımdı. Şu anda geldiğim noktadan fazlasıyla mutluyum. İşimi çok severek yapıyorum, dükkanımı her gün aynı keyifle açıyorum. Ayrıca, kurumsal hayattan sonra çalışma saatlerini kendim belirleyebileceğim bir iş yapmak da bana iyi geldi. Artık kendime ve çocuklarıma daha fazla zaman ayırıyorum. İnsan hobisini işe çevirince gerçekten de kendisini çalışıyormuş gibi hissetmiyor.

 

Adres: 60 Evler Yavuz Sultan Mah. Canan Cad. No:3/F Derince/KOCAELİ

Telefon: 0532.380 20 32

Instagram: @duyguykskkyaccessory

NASIL ARANDI: #duygu yüksekkeya # aksesuar # giyim # pasta # kurabiye # kafe # dekoratif # derince # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.