27-07-2024 08:29

Azimli, çalışkan ve cesur: Çağla Abanoz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/01/2024
Eğitimi, azmi ve çalışkanlığıyla kendisini birden fazla alanda geliştiren Çağla Abanoz, Başiskele’deki kendi adını taşıyan merkezinde üyelerine hem diyet ve sağlıklı yaşam hem de spor alanında hizmet veriyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri uzmanı, insan kaynakları uzmanı, spor yönetimi mezunu, spor eğitmeni ve diyetisyen… Evet, bu unvanların hepsi tek bir kişiye ait.

2021 yılından beri Başiskele’de hizmet veren Çağla Abanoz Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’nin kurucusu Çağla Abanoz; eğitime, kendisini geliştirmeye ve cesur adımlar atmaya doymayan, çok başarılı bir isim. Çocuk yaşlarda başladığı spora olan ilgisini hiç kaybetmeyen başarılı iş kadını, üniversite eğitimini çok farklı alanlarda tamamlamış olmasına rağmen hayallerinin peşinden gitmeyi seçmiş; üstelik hedefine ulaşmak ve yaptığı işin en iyisi olmak için iki üniversite daha bitirmiş.

Çağla Abanoz, bugün hem diyetisyen hem de spor eğitmeni olarak hizmet verdiği 750 metrekarelik dev merkezinde, danışanlarına sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor. Gösterdiği onca çabanın karşılığını ise onların yüzündeki gülümsemeyle alıyor.

Çağla Abanoz’un ilham veren hikayesini ilgiyle okuyacaksınız…

Çağla Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

Doğma büyüme Gölcüklüyüm, 33 yaşındayım. Evliyim, 4 yaşında bir oğlum var. Liseden sonra ilk olarak Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü, ardından insan kaynakları bölümünü bitirdim. Bunların dışında Anadolu Üniversitesi AÖF Spor Yönetimi ve yine Kocaeli Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümlerinde okudum. Aynı zamanda Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunuyum.

 

İnanın, aklım karıştı… Bu kadar bölümü nasıl bitirebildiniz?

En iyisi ben size baştan anlatayım. 9 yaşından beri spor yapıyorum. Kendimi korumak amacıyla başladığım karatede çok yetenekli olduğum fark edilince, bir daha spordan kopamadım. Liseye kadar karate yaptım, ulusal ve uluslararası müsabakalarda pek çok derece elde ettim. Lise döneminde ise atletizme başladım, ardından da okulun voleybol takımına girdim. Üniversite sınavında çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümünü kazandım. Çok bilinçli bir tercih olmamasına rağmen bu bölümü çok severek okudum. Hal böyle olunca, üzerine bir de insan kaynakları eğitimi almaya karar verdim. Mezun olduktan sonra kurumsal firmalarda satış yetkilisi olarak çalışmaya başladım ama okurken aldığım keyfi, çalışma hayatında bulamadım. Benim hareket halinde olmam, insanlarla iletişim kurmam, hep bir şeyler anlatmam lazımdı. Bu duruma epeyce canım sıkıldı, ben de kendimi iyi hissetmek için bir spor salonuna kayıt oldum.

DİPLOMAMI ALDIM

Sanırım hikayenin kırılma noktası burası…

Evet, bugün geldiğim noktanın başlangıç noktası, spor yapmak için gittiğim B-Fit Gölcük oldu. Spora o kadar yatkındım ki bu durum merkezin sahibinin dikkatini çekti ve daha bir ay bile dolmadan bana ortaklık teklif etti. Kabul ettim. Yaptığım işi çok seviyordum ama bu konuda bir eğitimim olmamasını eksiklik olarak gördüm. Yeniden üniversite sınavına girdim, spor yönetimi bölümünü kazandım. Okulu bitirdim ancak zaman içinde sporun ve beslenmenin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini gördüm. Beslenme ve diyetetik alanında da kendimi geliştirmeliydim. Eğitim almak istedim ama o dönem İstanbul’dan daha yakın bir yerde bu bölüm yoktu. 4 yıl okula gidip gelmem çok zor olacaktı, ben de bir plan yaptım. Yine sınava girip önce Kocaeli Üniversitesi Gıda Teknolojisi bölümünü kazandım ve 2 yıl okudum. Sonra oğluma 7 aylık hamileyken Dikey Geçiş Sınavı ile İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ne tam burslu olarak dikey geçiş yaptım. 2 yıl İstanbul’a gidip gelerek bu bölümü de bitirdim ve böylece diyetisyenlik diplomamı da aldım. Tabii spor alanında aldığım sayısız eğitimi hiç saymıyorum.

 

Bu sırada B-Fit ne oldu?

Zaman içinde oranın büyük ortağı oldum. B-Fit bana çok şey kattı ancak her şeye rağmen artık Gölcük’ten çıkmayı, işimi çok daha butik bir merkezde yapabilmeyi hayal ediyordum.

 

Sonra?

Sonra bir gün eşimin kuzeni Ali Bayram ziyaretimize geldiğinde, ona bu hayalimden bahsettim. O da bana şu an içinde bulunduğumuz binanın kurmak istediğim merkez için çok uygun olduğunu söyledi. Geldim, gördüm, ertesi gün kararımı verip burayı kiraladım. B-Fit’i antrenörlerime devrettim, 2021 yılında Ali Bey ile ortak olarak Çağla Abanoz Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’ni açtık.

EN BÜYÜK SALON

Sanırım bölgemizdeki en büyük salon sizin merkezinizde. Burayı nasıl projelendirdiniz?

750 metrekarelik bir alana sahibiz. Grup ve bungee fly derslerimizi yaptığımız çok geniş bir salonumuz var ve sanırım Kocaeli’de daha büyüğü yok. Bunun dışında 3 tane büyük reformer salonumuz, andülasyon cihazı odamız, EMS cihazı odamız, diyetisyenlik hizmeti verdiğimiz bir ofisimiz; duş ve giyinme odalarımız ile bekleme alanlarımız var.

Merkezde hangi dersler yapılıyor?

Salonumuz rahatlıkla 30-40 kişiye kadar hizmet verebilecek büyüklükte ama sağlıklı bir ders için 15 kişinin üzerinde grup oluşturmuyoruz. Grup dersi olarak bungee fly ve mat pilates yapıyoruz. bungee fly için 9 ekipmanımız bulunuyor; birini hocamız kullanıyor, aynı anda 8 üyemiz bungee fly yapabiliyor. Reformer’da ise daha çok bire bir derslerle ilerlemekle beraber, en fazla 6 kişiyle grup dersleri yapıyoruz. Salonumuzda bireysel olarak kick boks dersleri de alınabiliyor. Merkezimizde dördü tam zamanlı olmak üzere 10 kişilik bir eğitmen kadromuz var.

ÇAK PROGRAMI NEDİR?

Bir de ‘ÇAK’ programınız varmış… Biraz bahseder misiniz?

ÇAK, ‘Çağla Abanoz Kamp’ın kısaltılmış hali. Benim önderliğimde gerçekleşen 21 günlük bir kamp çalışmasını ifade ediyor ancak bu kampta herkes evinde oluyor. Şöyle bir sistem: Kampa katılan herkese haftalık olarak arındırma diyet listesi hazırlanıyor ve katılımcılar haftanın 4 günü, sabah 09.30’da benim antrenörlüğümde; kalan günlerde ise Youtube videolarımı takip ederek egzersiz yapıyorlar. 21 gün boyunca hem diyet hem de dolu dolu egzersiz yapmış oluyorlar. Sürdürmesi oldukça zor ama çok etkili ve eğlenceli bir program. 3-5 kilo fazlası olanlar; spora sıkı başlayıp sonra sağlıklı bir şekilde devam etmek isteyenler için ideal. Zorlayıcı bir program olduğu için ÇAK öncesinde üyelerimin sağlık analizini alıyorum; dizinde ya da belinde problem olanları programa dahil edemiyorum.

 

Çağla Abanoz Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’nde, sizden sadece diyetisyenlik hizmeti de alınabilir mi?

Elbette alınabilir ki insanlara faydalı olmayı çok sevdiğim için bu benim en severek çalıştığım alanlardan biri. Diyet görüşmelerim de o yüzden keyifli geçiyor. Yeni birini tanımak ve onun hayatına dokunuyor olabilmek çok güzel.

FARKINDALIK OLUŞUYOR

Diyet konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz?

Ben önce kişiyi tanımak isterim. Kaçta yatar, ne zaman kalkar, çalışma şartları nedir, kahvaltı yapar mı, en son kaçta yemek yer… Çizeceğim yol haritasına tüm bu soruların cevaplarına göre karar veririm. Beslenme noktasında doğru bilinen çok yanlış var. İnsanların köklü beslenme alışkanlıkları, vazgeçemeyeceklerini düşündükleri besinler var. İşe, önce beslenme noktasında nerede hata yaptıklarını anlayarak başlıyorum. Bununla birlikte onlara dengeli bir beslenme programı hazırlıyorum ve kendilerine de dengeli beslenmeyi öğretiyorum. Bununla beraber üyelerime önerim, diyetle birlikte zayıflamaya yardımcı cihazlarımızdan da faydalanmaları yönünde. 

Hangi cihazları kullanıyorsunuz?

Andülasyon cihazı ve EMS ile çalışıyoruz. Andülasyon, metabolizmayı hızlandırma noktasında çok etkili bir cihaz. Kalori harcanmasını sağlamıyor ancak bir seansta 2,5 saat yürüyüş yapmış kadar yağ yakımını hızlandırıyor. Böylece bütüncül bir fayda sağlamış oluyor. Kalp pili olan kişiler haricinde herkese uygulanabiliyor. EMS ise bölgesel incelmede çok etkili bir cihaz ve bizim kullandığımız versiyonu şu an Marmara Bölgesi’nde sadece iki merkezde var. Yarım saatte 20 bin mekik ya da squat yapılmış gibi bir etkisi var. Böylece 8 seansta bölgesel yağlarınızdan hızlı ve güvenli bir şekilde kurtulmanızı sağlıyor. Bu iki cihazı, diyet eşliğinde kullandığımızda mükemmel sonuçlar elde ediyoruz. 

Son olarak, bundan sonraki hedeflerinizi sormak istiyorum?

Bir sonraki hedefimiz önce Kocaeli içinde, sonra da diğer illerde şubeleşmek.

 

Adres: Yeniköy Merkez Mah. Kolej Cad. 26/Spor Salonu  Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0554 844 45 45

Instagram: @caglaabanozfityasam

www.caglaabanoz.com.tr

NASIL ARANDI: #çağla abanoz # sağlıklı yaşam # spor merkezi # diyetisten # spor # sağlık # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.