25-04-2024 06:42

Sibel Şekerci: Yenilikleri yakından takip etmek şart

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Derin Estetik & Güzellik Merkezi’nin sahibi Sibel Şekerci, özellikle kendi sektörü için yenilikleri yakından takip etmenin önemli olduğunu söylüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Memleketi İzmir’de uzun yıllar estetik ve güzellik alanında hizmet veren, evlendikten sonra İzmit’e yerleşen ve çok severek yaptığı işini burada devam ettiren Sibel Şekerci, 20 yıllık tecrübesini kızının adını verdiği Derin Estetik & Güzellik Merkezi’nde konuşturuyor. İlimizde kısa süre içinde hatırı sayılır bir müşteri portföyüne erişen Sibel Şekerci, başarı için çok çalışmanın yeterli olmadığını söylüyor; yenilikleri yakından takip etmenin önemine vurgu yaparken, “İşin içine ruhunuzu ve içtenliğinizi de kattığınızda başarı kaçınılmaz oluyor” diyor.

Başarı sizin için ne ifade ediyor?

Hepimiz yaptığımız işte ‘en iyisi’ olabilmek için çalışıyor, çabalıyor, emek harcıyoruz. Bunun neticesinde de ‘başarı’ diye adlandırdığımız hazzı yaşamak istiyoruz. Bu tanımla beraber başarı; istediğini elde edebilmek için hiç durmadan çalışmak, işi layıkıyla yapmak, güzel bir şekilde tamamlamaktır. Sadece çok çalışmak başarıyı getirmez, etkili ve doğru çalışmak da gerekir. Olumsuzluklar karşısında pes etmemek, dimdik ayakta durmaktır başarı. İşiniz ne olursa olsun; hele evli ve çocuk sahibiyseniz, eve girdiğinizde tüm olumsuzlukları kapının ardında bırakıp ailenize sıkı sıkıya sarılmak da başarıdır, insanın hayatını özgür ve bağımsız yaşayabilmesi de...

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Sektörel anlamda yapmış olduğumuz işin merkezinde inovasyon var. Yenilikleri takip edip, yaptığınız işe ruhunuzu ve içtenliğinizi de kattığınızda, basamakları teker teker çıkarken başarı da sizinle birlikte geliyor. Yaptığımız işin danışanlarımız tarafından övgüye değer görülmesi bizim için çok önemli. Bu yüzden her daim onların önerileri doğrultusunda hareket ediyoruz.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey ne olurdu?

Şimdiye kadar yaşadığımız her durumun bize tecrübe kattığını ve olgunlaştırdığını düşünüyorum. Hayatta herkes hata yapar, ‘ben hata yapmam’ demek, hatanın en büyüğüdür bence. O yüzden hiç ‘asla’ demem, ‘iyiki’lerim, beni ben yapan tecrübelerim vardır.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Bu zamana kadar işimle alakalı bir karar vermeden önce fikirlerine güvendiğim insanlarla muhakkak istişare yapmışımdır. Olası riskleri minimize etmek için ani ve fevri kararlar almamaya özen gösteririm, mümkün olabildiğince temkinli hareket ederim.

İşler yolunda gitmediğinde kendinizi nasıl motive edersiniz?

O anı veya olayı olumluya çevirmenin arayışına girerim. Ailemle vakit geçirerek veya kitap okuyarak, çoğu zaman da usulca dua ederek ruhumu sakinleştirmeye çalışırım. Yaşadığımız her olayın bir imtihan olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Mutlu olmak için o kadar sebep varken, neden mutsuzluğu tercih edeyim ki?

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi?

Yıllardır çalışan ve üreten birisi olarak, yaşadığım en büyük zorluk ‘yapamazsın’ inancının bana zorla empoze edilmeye çalışılmasıydı. İnsan isterse yapar. Dilhan Eryurt, zamanında birileri ‘yapamazsın’ dediğinde devam etmeseydi, ‘İlk Türk Kadın Bilim İnsanı’ unvanına sahip olamazdı.

İşinizle ilgili olarak birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa bu kişi kim olurdu ve neden?

Hala dünyanın pek çok yerinde mağazası bulunan Estée Lauder olurdu. Estee, bir marka kuruyor. Londra’nın en lüks kozmetik mağazasında ürünlerini satışa sunmak istiyor ama yetkililer adı duyulmamış bu kişiyle görüşmek dahi istemiyor. Bunun üzerine mağazaya gidiyor ve en başarılı parfümü olan Youth Dew şişesini zemine döküp mağazadan çıkıyor. Mağazaya girenler, çalışanlara sürekli parfümü soruyor. Bunun üzerine mağaza çalışanları araştırıp, Estée Lauder’ı buluyor. Estée Lauder, ilk kozmetik ürünü olan bu ürünle 1998 yılında 20. yüzyılın en etkili 20 işletme dehası arasındaki tek kadın oluyor. Kendisiyle sohbet etmek, tavsiyelerini bizzat dinlemek isterdim.

İş hayatınızdaki mottonuz nedir?

Bu hayatta ne yaşarsan yaşa, inancını kaybetme. Düşebilir, kalkabilir, elindekini kaybedebilir veya zirvede olabilirsin ama inandığın sürece bunu yapabilirsin. İçimdeki iyi niyeti yitirmeden, empati ile hareket etmeye çalışıyorum.

Çocuğunuz sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Kızıma tek tavsiyem, hangi mesleği seçerse seçsin iyi bir insan olması. Kendisini sürekli geliştirmesini, en iyisi için çaba sarf etmesini, vicdanlı, merhametli, hayvanları seven, ülkesine ve milletine faydalı işler yapan biri olmasını ve bu özelliklerini de mesleğini yansıtmasını isterim.

NASIL ARANDI: #sibelşekerci #derinestetikgüzellikmerkezi #güzelliksektörü #yenilikleritakipet #risk #motto #öneri #tecrübe #başarınedir #başarılıkadın

2 yıl önce - Aylin Koç

O kadar doğru düzgün ve güzel sözler kullanılmış ki kadınların duygularına tercüman olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.