20-04-2024 10:18

Sena Özpınar: Hedef odaklı çalışmalıyız

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Artıchoke By SO’yu kurarak kendi tasarımlarının yanı sıra dünya markalarını ilimize getiren Sena Özpınar, başarısının sırrını ‘hedef odaklı çalışmak’ olarak açıklıyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Mağazacılık sektörünün kalıplaşmış kurallarını yıkıp, geleneksel ve samimi mağazacılık hedefiyle yola çıkan Sena Özpınar, kısa bir süre önce açtığı Artichoke By SO mağazası ile dünya markalarını ilimize getirdi. Perspective, VDR ve Mısırlı gibi ünlü markaların franchise mağazası olan Artichoke By SO’ya gelen müşterileri evine gelen bir misafir gibi ağırlamaya özen gösteren Sena Özpınar, hedef odaklı çalışmanın başarıyı getireceğini söylüyor, hedefe ulaşmak için de ‘kalbinin sesini dinle’ diyor. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Sena Özpınar, kucak dolusu sevgilerini iletiyor.

’Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı benim için belirlenen bir hedef doğrultusunda, o hedefe ‘ama, fakat, yapamam’ gibi gerekçeler üretmeden, kalbinin sesini dinleyerek ulaşmayı ve o hedefi sürekli geliştirmeyi ifade ediyor. Başarmak için gerçekten istemeniz, bunun yanı sıra ‘ama’, ‘fakat’ gibi kelimeleri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Bugün sahip olduğum başarıyı elde etmek için yaptığım farklı şey; insanlara müşteri değil de misafir gözüyle bakmam. Bu şekilde yol almaya dikkat ettim. Elimden geldiğince, herkesi çok güzel ağırlamaya çalıştım. Misafirlerime çeşitli ikramlarda bulundum ve güzel sohbetler eşliğinde güzel dostlar edindim. Normal mağazacılıktan farklı olarak eski usul denilebilecek bir yöntem kullandım.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Ben ‘asla’ kelimesini seven biri değilim. Çok iyi izleyiciyimdir, başkalarının hatalarından çıkardığı dersleri dahi çok iyi gözlemlerim. O yüzden ‘asla yapmam’ değil, ‘iyi ki yapmışım’ diyorum. İyi ki bugüne kadar gözlemlemişim ve piyasa araştırması yapmışım. Bu sayede şehirde eksik olduğunu düşündüğüm projeyi hayata geçirebildim. Kalabalık olmayan, park konusunda sıkıntı yaşamayacağım, kendimi özel hissedeceğim bir mağaza istiyordum, hayalimi gerçekleştirdim. İstanbul’da da bir projemiz var, inşallah onu da en kısa zamanda gerçekleştireceğim. O yüzden ‘asla’ demiyorum, her zaman ‘iyi ki’ diyorum. İyi ki risk alıp, olumsuzlukları görmezden gelip, yoluma devam etmişim.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Pandemi döneminde ciddi bir yatırım yaptım. İnsanların geçmediği bir sokağa, sadece dekorasyonuna bile çok ciddi bütçe ayırdığım bir yer açtım. Bence bu çok büyük bir riskti. Ama kalbimin sesini dinledim, o yüzden herkese kalbinin sesini dinlemesini tavsiye ediyorum.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Allah’ın yanımda olduğunu kendime hatırlatır, kendimi bu şekilde motive ederim çünkü biz ne kadar çabalasak da rızkımızı veren Allah diye düşünüyorum. O yüzden de çabaya devam etmeli ancak rızkın onun elinde olduğu unutmamalıyız.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

‘Bir kadın olarak çok büyük zorluklarla karşılaştım’ diyemem ancak bir kadını yine bir kadın eleştiriyor. ‘Kadının en büyük düşmanı kadındır’ söylemine katılmıyorum aslında ama birkaç hemcinsim önümü kesmek için uğraştı. Markaları arayıp, ‘mal vermeyin’ diyen bile oldu fakat hiç umursamadım, artık markalar kendileri benim mağazama girmek istiyor. Zaten başarı ve kötü insanların kötü enerjilerinden uzakta bir yaşam kişiyi yükseltiyor. Kocaeli çok büyük bir şehir, hepimize yetecek kadar ekmek var, bölüşebiliriz. Ben aç gözlü değilim. O yüzden şükürle yoluma devam ediyorum. Herkes her yerden alışveriş yapabilir, kişilerin tercihleri kendilerine bırakılmalı.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Tabii ki dünyaca ünlü markaların kurucularıyla sohbet etmek isterdim. Chanel ya da Dior nasıl kuruldu, Adidas ile Nike arasındaki rekabet gibi… Markaların sahipleriyle nasıl yol aldıklarına dair konuşmayı çok isterdim. Geçmişte yaşayan ikonik isimlerle de tanışmak isterdim. Audrey Heupborn ile oturup konuşmak, nasıl bir kadındı, o dönemin şartları nasıldı bilmek isterdim.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Kesinlikle biz özeliz ve farklıyız diye düşünüyorum. Kendini özel hissetmek isteyen herkesi de bekliyorum.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Empati çok önemli benim işimde. İnsana bir şey yakışmıyorsa onu zorlamayacaksın. Bir ürünü sadece satmak için satmayacaksın. Her zaman az ama dolap müşterilerin olsun. İnsanlar sana güvenmeli çünkü güven çok önemli. Her zaman insanlara yakışanı ver ve onları mutlu et çünkü onlar dışarıda seni temsil ediyor.

NASIL ARANDI: #senaözpınar #artichokebyso #mağazacılık #başarısırrı #riskler #motto #öneri #tavsiyeler #dünyamarkaları #başarılıkadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.