29-04-2024 03:03

Sevgililer Günü için yepyeni bir ürün: Afrodit Tatlısı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/02/2024
.stripslashes($urun->baslik).

14 Şubat, dünya genelinde Sevgililer Günü olarak kutlanan özel bir gündür. Bu gün, çiftler arasındaki romantik ilişkileri kutlamak ve sevgi, duygusal bağlar, romantizm gibi konuları vurgulamak amacıyla ayrılmıştır. Sevgililer Günü’nün tarihi kökenleri tam olarak net değildir ancak genellikle Orta Çağ’da başlayan bir dizi romantik ve mitolojik hikayeye dayandırılır.

Modern Sevgililer Günü kutlamalarında ise çiftler, birbirlerine kartlar, çiçekler, hediyeler ve özel etkinliklerle sürprizler yaparak sevgilerini ifade ederler. Restoranlarda romantik akşam yemekleri ve tatlılar, tatiller, konserler gibi etkinlikler de yaygındır. Ancak sevdiğimiz kişilere sevgimizi ifade etmek için 14 Şubat’ı beklemeyip içimizden geldiği her an bu sevgimizi söylemeliyiz.

Gelelim Pattisserie Nebiyye’nin yeni ürünü Afrodit’e…

Afrodit, Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası olarak isimlendirilir. Beden ve ruh aşkını birbirinden ayırt eden Antik Yunanlar, Afrodit adında iki tanrıçaya sahiplerdi: Afroditlerin biri ‘beden aşkı’ tanrıçası, diğeri ‘ruh aşkı’ tanrıçası idi.

Patisserie Nebiyye’ye özgü reçetesiyle hazırladığımız kalp şeklindeki yeni pastamızın dışındaki kırmızı pembe çikolata dokusu ‘beden aşkını’, aşkın kırılgan ve aynı zamanda görünen, iç ısıtan yanını temsil ederken; içinde gizli kalan beyaz çikolata dolgusuyla meyvesi de saf ve coşkulu ‘ruh aşkını’ temsil etmektedir. Kalbin üzerine son olarak bırakılan altın parçası da tanrıçanın tacıdır. Ve huzurlarınızda Afrodit…

 

Nebiyye Bakery & Patisserie

Yenişehir Mahallesi, Çınar Sok.

No:19/A, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 535 696 91 91

I patisserie_nebiyye

NASIL ARANDI: #nebiyye patisserie # nebiye topuz # izmit # yenişehir # masterchef # sevgililer günü # 14 şubat # pasta # tatlı # hediye

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.