27-04-2024 01:07

ŞEBNEM ÖZTÜRK ORGANİZASYON’un sahibi Şebnem Öztürk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizin başarılı iş kadınlarından Şebnem Öztürk, bundan 17 yıl önce kurduğu Şebnem Öztürk Organizasyon’u çalışkanlığı, yenilikçi yapısı, azmi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle Kocaeli’de adeta bir marka haline getirdi. Şimdiye kadar yüzlerce çiftin en mutlu anına tanıklık eden Şebnem Öztürk, pek çok ulusal ve global kurumun en güvenilir çözüm ortakları arasına girmeyi de başardı. Başarısını işini çok sevmesine, emek vermesine ve yenilikçi olmasına bağlayan, “Ben bu iş için yaratılmışım sanki...” diyen Şebnem Öztürk, yarının güçlü ve başarılı kadınlarına da ‘Risk almaktan korkmayın’ tavsiyesinde bulunuyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

Enerjisi ve çalışma azmiyle 17 yıldır bu kentte birçok başarılı projenin üstesinden gelen, hayattan zevk alması gereken hiçbir anı kaçırmayan, iş harici boşluklarını hızlıca fırsata çevirip kendine özerk zaman ve alan yaratmayı seven, bahanelerle hayatı ıskalamayan, ailesinin büyümeyen küçük kızı Şebnem’im :)

Profesyonel iş hayatım ve akademik eğitimim öğretmenlikle başladı, mecbur kalınan bir işsizlik sürecinden sonra önümde iki seçeneğim vardı; ya KPSS’ye hazırlanıp devlete atanmayı bekleyecek ya da bu kentte turizm duayeni ablam Funda Öztürk’ün iş fikri olan organizasyon şirketimizi açacaktım. Sektörü araştırdım, işin profesyonelleri ile fikir alışverişinde bulundum ve sektörün içinde kendimi buldum…

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Bu sektör; sevmek, emek vermek, işini takip etmek ve yenilikçi olmayı gerektiriyor. Bir de yaptığınız işin kişiliğinizle örtüşmesi, onu giyerken her kıyafet gibi üstünüze yakışması…. Bu özellikler etkinlik sektöründe farkınızı ortaya koyuyor. Ben bu iş için yaratılmışım sanki…

Yapılan her etkinlik risk taşır. Alınan riskler operasyonun ve projenin kapsamıyla doğru orantılı günden güne artar.   Event’lerimizde global liderlere hizmet vermek, büyük projelerin altına imzanızı atmak ve hakkını vererek finale varmak… Tekrarı olmayan bir günün riski sizce biter mi? İşte orada takım oyunu, hızlı aksiyon alabilme, efektif çözümleme ve iş bitiricilik devreye giriyor. Bu özellikleri de yıllara dayalı etkinlik tecrübesiyle kazanıyor ve riski sıfıra indiriyorsunuz.

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı? 

İşe başladığınız yılları her sektör gibi bir emekleme dönemi, kendini ispat etme ve tanıtımla geçiriyorsunuz. Olmayanı yapmak, farkınızı ortaya koyacak projelerle gündeme gelmek ve istediğiniz networkle çalışabilme imkanı yakalamak zaten bir dönüm noktası. Ve bunu uzun yıllardır yapıyorum.

 

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Güçlü kadın ne demektir? Güçlü kadının bir sürü tarifi olabilir ama benim bildiğim tek bir şey var; her insanın güçlü ve güçsüz, yetenekli ve yeteneksiz, becerikli ya da beceriksiz yanları olabilir. Önemli olan bunun farkına varabilmek, kabullenmek ve olumsuz taraflarımızı iyileştirmenin yolunu bulmak, başarmaya çalışmak.

Korku ve risk alma duygularını zorlarsanız gerçekten inanılmaz şeyler olabilir. Ben güçlü bir kadınım çünkü beni güçlü bir kadın büyüttü. Ve hiçbir zaman başarıyı düşlemedim, onun için çalıştım.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Zaman yönetimi…!

İstikrar…!

Görsel zeka…!

Kendini yenileme ve yeniliklere açık olma…!

Yapılan sayısız organizasyonda yaşanılan binlerce tecrübe!

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

İnsanız, zaman zaman duygusal iniş ve çıkışlar yaşayabiliriz. Kişiliğim yüzünden güçsüzlüğü kabul edemedim ben. Güçsüz hissetmiş olsam da bu anlık bir duygu gibi gelip geçti hep.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Hiçbir şeyi değiştirmek istemezdim, hepsi benim için bir hayat tecrübesidir. Beni ben yapan her şey!

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Birçok insan ne istediğini, bu hayattan beklediğini söylemekten korkuyor ve isteklerini elde etmek için gereken çabayı sarf etmiyor. Ne istediğinizi samimiyetle paylaşın, duyurun, çaba ve emek verin, karşılığını muhakkak alacağınızı unutmayın! Risk alın, hata yapın, bu şekilde gelişecek ve kendinizi fark edeceksiniz. Hayat, cesaretinizle orantılı olarak gelişir veya daralır.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # şebnem öztürk # kocaeli # organizasyon

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.