29-03-2024 08:37

Sade ve enerjik Merve Erten

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/10/2021
Psikolog Merve Erten, giyim stilini ‘kendim gibi’ şeklinde tanımlıyor; iş hayatında sade, sosyal hayatta enerjik tarzıyla dikkat çekiyor
.stripslashes($urun->baslik).

Psikolog Merve Erten’in tarzını mercek altına aldığımızda gördük ki aslında en çok kendisi gibi olmayı seviyor. Aynaya baktığında iyi hissettiren, olduğu gibi gösteren, bunun dışına çıkmayan... İş hayatında sade, sosyal hayatta ise enerjik kıyafetleri tercih ediyor. Kocaeli Life’ın ‘stil’ köşesinin bu ayki konuğu psikolog Merve Erten; giyimden alışverişe, geziden güzellik sırlarına kadar tüm bilinmeyenlerini bizlerle paylaştı. Haydi gelin, birlikte okuyalım.

YAŞAM

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1992 yılında İzmit’te doğdum, ilköğretim ve lise eğitimimi burada tamamladım. Lisans eğitimi için İstanbul’a gittim ve Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldum. 2016 yılında İzmit’e geri döndüm, çeşitli kurumlarda psikolog olarak görev yaptım. Bu süreçte Üsküdar Üniversitesi’nde ‘Klinik Psikoloji’ üzerine yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Sonrasında kendi kliniğimi açma kararı aldım ve Erten Psikoloji’yi kurdum.

Nerede yaşıyorsunuz?

Gölcük Gözlementepe mevkiindeki evimizde.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Tek başıma yaşarken kriterim, önce güvende hissetmekti. Gerek konum olarak gerekse bina olarak çünkü hayatımızda bir deprem gerçeği var ve biz bu acıları çok derinden yaşamış insanlarız. Şu an oturduğum ev için en önemli kriter ise aile bireylerinin kendilerine ait alanlarının olması. Şöyle ki ben üniversiteye başladıktan sonra İstanbul’a taşındım, ailem de iş yerimizin üst katında kendileri için bir ev hazırladı. Tekrar İzmit’e dönmeye karar verdiğimde, hepimizin yeniden bir arada, mutlu ve sınırların ihlali olmadan yaşaması için geniş alanlara sahip bir evimiz olması kıymetliydi. Aynı zamanda ailem bana göre çok daha yoğun çalışıyordu ve evimizin iş yerine yakın olması gerekiyordu. Seçeceğimiz ev onlara yolda zaman kaybettirmemeliydi. Sektör olarak geç saatlere kadar çalıştıkları için o yorgunluk ve uyku haliyle çok fazla araba kullanmamaları da önemliydi. O süreçte tam da istediğimiz gibi bir ev bulduk ve ben İstanbul’dan döndüğümde şu an yaşadığımız eve yerleştik. Umarım hep böyle keyifle yaşarız.

Evinizin en rahat köşesi?

Terasımız. Annem, herkesi düşünerek hazırladı terası. Yaz-kış fark etmez, kendimi güvende ve keyifli hissediyorum orada.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Fotoğraf albümleri ve fotoğraf çerçevelerim. Mutlu olduğumuz anıların göz önünde olmasını seviyorum.

Çalışıyor musunuz, işten arta kalan zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ticaretle uğraşan bir ailede büyüdüğüm için aslında hep ihtiyaç duyulduğunda aileme yardım ettim, tabii ki bu yardımlar yapabileceklerimle sınırlıydı. Psikolog olarak 2016’dan beri çalışıyorum ama asıl kendi iş yerimi açtıktan sonra çalışmaya başladığımı düşünüyorum. Burada tüm sorumluluk bana ait çünkü... Aylık planlamaları yaparken ‘işten arta kalacak zamanları’ bazen en başından belirliyorum, bazen hiç zaman kalmıyor, iş yerinden çıkıp eve gitmek bile çok zor geliyor. İş dışında önce kendime, sonra önemsediğim insanlara zaman ayırmayı seviyorum. Bazen bir kahve molası oluyor, bazen keyifli bir yemek düzenliyoruz. Bazen de tamamen kendimle kalıp kitaplarımla zaman geçiriyorum.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Bazen çok yoğun çalışarak bazen de buradan biraz uzaklaşarak.

Sosyal medyayı kullanıyor musunuz?

Sosyal medya biraz zaman isteyen bir alan olduğu için her zaman çok aktif kullanamıyorum ama seviyorum.

Facebook, Twitter, Instagram?

Lise zamanlarımda Facebook ve Twitter kullanıcısıydım artık sadece Instagram kullanıyorum diyebilirim.

En son izlediğiniz film?

Bunu yanlış hatırlıyor olabilirim ama The Great Gatsby sanırım.

En sık dinlediğiniz albüm?

Albüm olarak kısıtlamak istemem ama genellikle 90’lar ya da 45’likleri dinlemekten keyif alırım.

En sevdiğiniz yazar?

Mesleki olarak katkısından dolayı Psikonet yayınlarını seviyorum.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Kendim gibi olarak tanımlıyorum bunu. İş hayatında sade, sosyal hayatta enerjik. Aynaya baktığımda iyi hissettiren ve olduğum gibi gösteren, bunun dışına çıkmayan bir tarzım var.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Kendi iş yerimi açtıktan sonra zaman benim için çok daha kıymetli oldu. Bu yüzden genellikle internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih ediyorum. Ayrıca beni çok iyi tanıyan mağaza-butik sahibi sevdiklerim var, yeni ürün geldiğinde ‘bu tam senlik’ veya ‘senin hoşuna gider’ diye arıyorlar. Bu konuda ‘iyi ki açıldı’ dediğim Artichoke BY SO, hem ürünleriyle hem de dostluğuyla beni mutlu ediyor.

Kot markası?

Mavi ya da Twist’i tercih ediyorum.

Spor ayakkabı?

Under Armour son zamanlarda spor ayakkabı için tercih ettiğim marka.

Gece ayakkabısı?

Gece ayakkabısı bulmakta biraz sorun yaşıyorum, küçük numaralarda kalıbı en uygun olduğu için Derimod.

Gömlek?

Günlük hayatta Twist ama iş hayatında İpekyol.

Çanta?

Herhangi bir markayla sınırlandırmam, sanırım en rahat olduğum konu çanta seçimi. O an neye ihtiyacım varsa o diyebilirim. Yeter ki yanımda olması gereken eşyalar içine sığsın.

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Kesinlikle siyah elbiselerim, hayatımın her anında yanımdalar çünkü.

Moda ikonu?

Benim için kesinlikle Lady Diana.

Favori tasarımcınız?

Tuvana Büyükçınar çünkü tasarladıklarının hem güncel hem de aşırı enerjik olduğunu düşünüyorum.

GÜZELLİK

Parfüm?

Hayatımda 15 yıldır değiştirmediğim tek şey parfümüm. Zaman fark etmeksizin Burberry Brit.

Şampuan?

Eğer saçımı kıvırcık olarak kullanacaksam Marc Anthony, düz olarak kullanacaksam Aveda.

Cilt bakım markası?

Playskin ve Multiactiv ürünlerini kullanıyorum ama çok da ısrarcı değilim. Cilt bakımı için gittiğim yer bana başka bir ürün önerirse, onu da denerim.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz?

Son bir yıldır Yasin Ekici’de.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Asla karşı olduğum bir durum değil ama ben yaptırmadım. Canım yaptırmak isterse ya da buna ihtiyaç duyarsam hiç çekinmeden yaptırırım. Sahip olduğum en kıymetli şeyin kendim olduğunu düşünüyorum, bu yüzden kendime iyi bakmalıyım. Benim için daha iyi olacaksa ya da daha iyi hissettirecekse neden yaptırmaktan kaçınayım ki?

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Bu konuda yaptığım bir şey yok. Aynaya baktığımda beni rahatsız eden bir şey varsa, güvendiğim kişilere kendimi emanet etmeyi, gerekli bakımı yaptırmayı tercih ediyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Sanırım en büyük pişmanlığım ve biraz da şartlar gereği hızlı tükettiğim bir şey. Liseden mezun olduğumda yaşımdan daha çok ülkeye seyahat etmiştim ancak üniversite hayatının ardından yüksek lisans ve iş hayatı derken ne yazık ki artık zaman bulamıyorum. Belki de büyüdükçe gittiğim yerlerden ziyade kimlerle olduğum önem kazandı.

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Gittiğim zamanlarda tercih hakkı bende değildi ama en sevdiklerim Avrupa ülkeleri oldu.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Kış tatillerinin pek bana uygun olmadığını düşünüyorum. Güçlü bir bünyeye sahip olduğum söylenemez, genelde hasta olarak geçiririm kış mevsimini. Bu yüzden tek seçenek kalıyor aslında. Biraz uzaklaşmak ve kafa dinlemekse ihtiyacım, Sapanca tarafına kaçarım. Kış tatillerinin aksine yaz tatilleri için taviz veremem, fırsat buldukça giderim. Alaçatı, Bodrum ve Bozcaada ilk 3 sırada yer alır. Eğer zaman kalırsa Akyaka da 4. seçenek olur.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

İhtiyacım olan şey tek başına kalmaksa Ağva ya da Sapanca. Sevdiğim arkadaşlarımın bir kısmı İstanbul’da olduğu için bazen onların yanına gitmeyi de tercih ediyorum.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Kahvaltı için Sinerit'i, gitmeyenlere önerebilirim. Hem orada olmak hem de kahvaltısı bana keyif veriyor. Akşam yemeği için Diva Garden ya da Elalem tercihlerim arasında.

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

Eğlence anlayışım birkaç yıldır sevdiğim insanların olduğu keyifli uzun masalara dönüştü, önceliğim hep onlarla zaman geçirmek. Dinlemekten keyif aldığım bir sanatçı geliyorsa ve zaman olarak bana da uyuyorsa, Hayal Kahvesi’ne gidiyorum.

 

 

NASIL ARANDI: #klinikpsikolog #merveerten #ertenpsikoloji #şıklık #tarz #tarzgiyim #giyim #moda #ikon #yaşam #güzellik #kıyafet #ikon #tarzparça #favori #parfüm #ikonik #stil #danışman

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.