27-07-2024 09:16

İzmit’te kebabın yeni adresi: Antep Kale Kebap-Dürüm

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/10/2021
Antep’in nefis mezelerini, kebap ve et çeşitlerini özleyenler; aradığı geleneksel lezzetleri bulamamaktan şikayet edenler; yemek yediği yerde hem gözü hem de karnı doysun isteyenler, müjde! Artık Antep Kale Kebap-Dürüm var
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN – EREN KÜÇÜK

 

Kebap severler, müjde! Antep’in nefis mezeleri, damakta iz bırakan kebapları, lokum gibi et çeşitleri artık İzmit’te… Hem de en geleneksel haliyle. İzmitli tanınmış işletmeci Yüksel Mandıralı, Maçka İşkembe’den sonra kentimize yeni bir marka daha kazandırdı; Antep Kale Kebap-Dürüm ile bu kez et ve kebap sevenleri sevindirdi. Menüsündeki birbirinden lezzetli ürünlerle Yenişehir Mahallesi’ndeki sempatik mekanında hizmet vermeye başlayan Antep Kale Kebap-Dürüm, sadece et ve kebap çeşitleriyle değil, misafirlere ikram edilen Antep mezeleriyle de çok beğenildi.

Antep’in geleneksel lezzetlerini İzmitlilerle buluşturan mekan, açılalı henüz birkaç hafta olmasına rağmen kebap severlerden tam not almayı başardı. Haydi gelin, Antep Kale’nin hizmet anlayışını ve menüsündeki birbirinden lezzetli ürünleri biraz daha yakından inceleyelim.

Adından da anlaşılacağı gibi Antep Kale’nin menüsü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, özellikle de Antep’e has lezzetlerden oluşuyor. Mekana gittiğinizde, masanız siparişinizi vermeden önce donatılmaya başlıyor. Çiğ köfte, közde soğan, kaşık salatası, tablacı salata, yoğurtlu patlıcan ve maydonoz-limondan oluşan zengin ikramlıklar, Antep Kale misafirlerine sıcacık pide ile birlikte sunuluyor. Siz bu nefis mezelerin tadına bakarken, kebaplar da kömür ateşindeki yerini almış oluyor.  

Antep Kale’nin et menüsü ise Adana kebap, Urfa kebap, tavuk kebap, kuzu pirzola, kuzu şiş, kaburga, kuzu ciğer, tavuk şiş ve tavuk kanattan oluşuyor.

İşletme, tüm kırmızı et ürünlerinde, Balıkesir’den özel olarak getirtilen kuzu etini kullanıyor. Antepli kebap ustalarının danışmanlığında işlenerek, özel soslarda marine edilen et ve kebaplar, Antep Kale misafirlerine en lezzetli haliyle servis ediliyor. Kebap çeşitlerinin lezzeti bir yana mekanın müdavimleri yumuşacık pirzoladan, çıtır çıtır tavuk kanadından, lokum kıvamındaki kuzu şişten de vazgeçemiyor.

İşinin ehli kebap ustaları ve güler yüzlü ekibiyle hizmet veren Antep Kale Kebap ve Dürüm, porsiyonlarının bolluğuyla da diğer işletmelerden ayrılıyor. Zengin ikramlarının yanı sıra kebap porsiyonları da oldukça doyurucu olan mekan, yemek sonunda misafirlerini, yine Antep yöresine özel fıstıklı irmik tatlısı ikram ederek, ağız tadıyla uğurluyor.

Kentin en merkezi noktalarından birinde bulunan Antep Kale, misafirlerine 100 metrekare kapalı alanı ve 60 metrekare bahçesiyle hizmet veriyor. 120 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip olan mekan, haftanın her günü 12.00 ile 02.00 saatleri arasında açık.

Paket servis hizmeti de bulunan Antep Kale, şimdiden Antep lezzetlerini özleyenlerle dolup taşmaya başladı bile… Siz de “kebap olmadan asla” diyenlerdenseniz, Antep Kale’ye mutlaka uğramalı; ılık sonbahar havaları hala izin verirken, mekanın şirin bahçesindeki ayva ve armut ağaçlarının altında, Antep mutfağına has bu lezzet şölenini deneyimlemelisiniz.

İLETİŞİM

Adres: Yenişehir, Demokrasi Cad. No:66 İzmit

Tel: 0262 313 00 33

Instagram: @antepkalekebap

NASIL ARANDI: #antepkale #kebapdürüm #yemeiçme #restoran #meze #etçeşitleri #geleneksellezzet #yükselmandıralı #maçkaişkembe #dürüm #mekan #yemeiçme #lezzetdurağı #yenişehir #izmit #antepmezeleri

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.