29-03-2024 02:45

Robotik kodlamanın Kocaeli’deki adresi; ROBKOD

2019-09-11    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2019-09-11
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: EYLEM SELVİ ARI

 

 

Giderek dijitalleşen dünyamızda geleceğin kodlarla inşa edileceğini öngören bir grup bilişim teknolojisi öğretmeni tarafından kurulan Robotik ve Kodlama Eğitim Tanıtma Yaygınlaştırma Derneği (ROBKOD), çocuklarımıza ve gençlerimize ışık tutmaya başladı. ‘Robotik’, ‘robotik kodlama’, ‘STEM’, ‘Endüstri 0.4’ kavramlarının hayatımıza iyiden iyiye girdiği şu günlerde geleceğe ancak teknolojiyle hakim olunabileceğini düşünen ve bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran ROBKOD, robotik kodlamanın Kocaeli’deki adresi olmayı başardı.

 

 

ÇOK HIZLI YOL ALDI

Dernek başkanı Bülent Yüksel ile yönetim kurulu üyeleri Yasin Koçman, Fatma Koçman, Ali Gümüş, İnan Şahin, Gökhan Cihan Abayhan ve Hasan Burçin Menteş, geçtiğimiz yıl kurulan derneğin öğrencilerin robotik kodlamaya olan merakıyla birlikte çok hızlı yol aldığını açıkladı. Robotik, yazılım ve tasarım sektörünün etkinleştirilmesini ve eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlamayı amaçlayan dernek, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vererek aynı zamanda teknolojiyi toplumun hizmetine de sunuyor.

 

 

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI

ROBKOD Başkanı Bülent Yüksel, derneğin amacını şöyle açıkladı: “Derneğimiz, zeka ve akıl oyunları yoluyla çocukların düşünme, algılama, mantık yürütme, karar verme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Çevreye ve değişen koşullara uyum gösterebilen, sanata, araştırma-geliştirmeye, bilim ve teknoloji üretimine yatkın ve beceri düzeyi yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve teşvik edilmesi noktasında çaba sarf ediyoruz. STEM eğitiminin geliştirilmesini, bu amaçla kurum ve kuruluşlara destek vermeyi, kodlama eğitiminin daha nitelikli olması için çalışmayı, bu yolla ülkemizde ve dünyada geleceğin bilim adamlarının ortaya çıkmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

 

YETKİN EĞİTİMCİLER

ROBKOD’un bünyesinde barındırdığı yetkin eğitimciler ile kurum ve kuruluşlara atölye hizmetleri verdiğini, çocuk ve gençlerle de proje tabanlı AR-GE çalışmaları yaptığını kaydeden dernek başkanı Yüksel, “Tamamı teknik eğitim ve eğitim fakültelerinden mezun, formasyon sahibi, uzun yıllar öğretmenlik tecrübesi olan kadromuzla, yurt içi/yurt dışında yapılan uzun süreli araştırmalar ve eğitim deneyimleri sonucunda bir eğitim programı oluşturduk. Her yaşa ve seviyeye göre; kodlama, tasarım, proje geliştirme, robotik, zeka ve akıl oyunları konularında kendi müfredatlarına sahip bir derneğiz ve bu donanımımızı toplumumuza aktarmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

700 KİŞİYE ÖĞRETTİLER

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 8 farklı kurumda 5-18 yaş arası 700 çocuk ve gence atölye çalışması yaptırdıklarını sözlerine ekleyen Yüksel, robotik kodlamanın neden önemli olduğunu şöyle açıkladı: “Çocuklarımızı akademik başarıya hazırlamak istiyorsak, kodlamayı öğretmeliyiz. Kodlama yalnızca matematik ve yazma becerilerini geliştirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onlara eğitim ve iş hayatında beceriler kazandırır. Erken yaşta kodlamayı öğrenen çocukların başarı şansı artar.

 

ÖĞRENMEK İÇİN 8 NEDEN

Çocukların kodlamayı öğrenmesinin 8 önemli nedeni var. İlki; kodlama, çocukların problem çözmeyi öğrenmelerine yardımcı olur. Problemleri çözme yeteneği, genel olarak yaşamda yararlı olan bir özelliktir. İkinci neden; kodlama, çocukların zorluklarla mücadeleyi ve başa çıkmayı öğrenmelerine yardımcı olur. Kodlama, çocuklara başarılı olana ve aradıkları sonucu elde edene kadar tekrar deneme olanağı verir. Üçüncüsü; kodlama, çocuklara nasıl düşünüleceğini öğretir. Kodlama öğrenen çocuklar yaratıcılıklarını etkili bir şekilde kullanır.

 

 

KODLAMA, GELECEKTİR

Dördüncüsü; kodlama çocuklarda yaratıcı düşünme becerisini geliştirir. Kodlama, deney yapmayı öğretir ve onlara yaratıcı olma konusunda güven verir. Çocuklar sevdikleri bir şeyi yapmaktan ve başarmanın verdiği hazdan mutlu olur. Beşincisi; kodlama gelecektir. Kodlamayı öğrenen bir çocuk, gelecekte bilişim sektörünün yanında finans, perakende, sağlık, turizm, üretim vb. birçok sektörde iş bulma konusunda avantaja sahip olacaktır. Altıncısı; yazılım sektöründeki yetişmiş eleman eksikliği kodlama ile son bulacaktır. Kodlayabilen çalışanlar gelecekte birçok sektörde aranan elemanlar olacaktır.

 

YETENEKLERİ ARTACAK

Yedincisi; kodlama, çocukların matematiği eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olur. Kodlama matematik dilidir. Kodlamayı öğrenmek, verilerin düzenlenmesi ve analiz edilmesi dâhil olmak üzere birçok beceriyi içerir. Sekizincisi; kodlama öğrenmek eğlencelidir. Çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de eğlenirken geleceğini şekillendirmesini istiyorsanız kodlama biçilmiş kaftandır. Çocuklar çeşitli becerileri öğrenecekler, pratik yaparak yaşamın her anında kendilerine yardımcı olabilecek bazı önemli yetenekler kazanacaklar ve bunu farkında olmadan eğlenirken yapacaklar.”

 

İLETİŞİM

Adres: Cedit Mh., Bostanlar Sk. No:25/1 D:3 İzmit/Kocaeli

Web: www.robkod.org - www.robkod.com

Tel: 0 505 265 39 52

E-Posta: info@robkod.org

NASIL ARANDI: #robkod # Robotik ve Kodlama Eğitim Tanıtma Yaygınlaştırma Derneği # robotik kodlama # kodlama # robot # eğitim # çocuk # öğrenci # okul #

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.