26-04-2024 19:02

Reformer pilates

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/02/2023
.stripslashes($urun->baslik).

Joseph Pilates; basit, ahşap bir çerçeve, hareket eden bir araba, yaylar, footbar ve ayarlanabilen deri kayışlar kullanarak vücudun neredeyse her tarafına hitap eden bir egzersiz makinesi yarattı. Böylelikle reformer pilatesi bize kazandırdı.  Reformer pilates, fit ve sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenlerin en popüler egzersiz rutinlerinden biri haline geldi. Eğer reformer pilatese başlamayı düşünüyorsanız, aklınızda soru işaretleri varsa ya da hiçbir bilgiye sahip değilseniz, yazımı incelemenizde fayda var.

Reformer pilatesin faydaları

1. Dayanıklılığınız artar, enerjik hisseder ve güne zinde başladığınızı fark edersiniz.

2. Reformer pilates; esnekliğin artmasına, zedelenmelerin ve sakatlanmaların önüne geçilmesine yardımcı olur.

3. Aletli pilates egzersizleri düzenli olarak uygulandığında omurga dikleşir ve duruş bozukluğuyla gelen problemlerde iyileşme görülür.

4. Doğru nefesle yaşam standartlarınız iyileşir ve nefes farkındalığınız gelişir.

5. Kas gelişimine yardımcı olur. Kısa sürede bölgesel ve bütünsel olarak kaslarınızdaki gelişimi fark etmeniz mümkündür.

6. Vücut dengesine katkıda bulunur. Özellikle havada asılı durma pozisyonlarında kontrolü ve dengeyi sabitlemeyi öğrettiği için reformer pilates vücutta denge bilincini oluşturmaya yardımcı bir yöntemdir. Odaklanmanızı, vücudunuzu test etmenizi ve sınırlarınızı keşfetmeniz sağlar.

7.Yükselen adrenalin seviyesiyle birlikte yaptığınız egzersizler mutluluk hormonlarınızın harekete geçmesine yardımcı olur. Kendi bedeniniz için bir şeyler yapmanın bilinciyle günden güne geliştiğinizi, güçlendiğinizi ve sağlıkla çevrelendiğinizi fark edeceksiniz. Reformer pilates hayatınıza dahil olduğu için kendinizi mutlu ve huzurlu hissetmeniz mümkün olacaktır.

Reformer pilateste Vita Klinik farkı

Reformer pilates hizmetini veren birçok salon ve pilates stüdyosu olabilir. Vita Klinik olarak en önemli farkımız, danışanlarımızda öncelikli olarak sağlıklı beden algısını oluşturmamız, buna yönelik çalışmalar yaparken reformer pliatesi ve yogayı aracı olarak kullanmamız. Kas iskelet sistemi rahatsızlığınız varsa bir fizyoterapist eşliğinde egzersizleri yapmanız tedavi edici ve koruyucu anlamda çok daha yararlı olacaktır. 

Kliniğimizde her danışan  pilatese başlamadan önce fizyoterapist tarafından değerlendirmeye alınır.

Bu değerlendirmede öncelikle kişinin anamnez bilgileri alınır. Kullandığı ilaçlar veya yardımcı ekipmanlar, geçmişinde bir cerrahi operasyon geçirip geçirmediği, herhangi bir kronik veya akut rahatsızlığının olup olmadığı gibi bilgiler sorgulanır. Bu bilgiler  bizim için son derece önemlidir.

Kas-yağ ölçümü ve çevre ölçüsü alınır. Bu testler her 10 derste bir tekrarlanır.

Tüm bunlara ek olarak postür analizi yapılır. Pilatesin ana amaçlarından birisi de duruş bozukluklarının önüne geçmektir. Bir önceki yazımda postürün ne kadar önemli olduğunu yazmıştım. Gerekli gördüğümüz kişilerde postür analizini her 3 ayda bir tekrarlıyoruz. 

Fizyoterapist eşliğinde reformer pilates önemlidir. Fizyoterapistler 4 yıllık lisans eğitimlerinde insan sağlığına yönelik kapsamlı bilgiler edinir. Kas-iskelet sistemi ve nörolojik sisteme hakimdirler. Anatomi, fizyoloji, ortopedi, nöroloji ve kardiyo-pulmoner sistem alanlarındaki bilgisi, sağlıklı bir egzersiz seansı için ona tüm yetileri kazandırır. Dolayısıyla aldığım lisans eğitimim bana çok geniş egzersiz bilgi ve çeşitliliği kazandırdı. Türkiye Cimnastik Federasyonu’ndan ve Balance Body’den aldığım mat, reformer pilates eğitimleri  ve gelişim seminerleri sayesinde fizyoterapi, egzersiz ve pilates üçlüsü sağlıklı beden ve sağlıklı bireye yolculukta güçlü bir birliktelik oluşturdu.

Kısaca özetlemek gerekirse;

Fizyoterapist eşliğinde pilates söylemimiz bir farklılık yaratma gereksinimi değil, kas iskelet sistemi rahatsızlığı olan her bireyde olması gerektiğine inandığımız bir ihtiyaçtır.

Daha önce deneyimlemediyseniz ya da başlayıp bir yerde bıraktıysanız gelin birlikte bu yolculuğa çıkalım. Bedeninize ve zihninize ne kadar iyi geleceğini çok kısa bir sürede göreceksiniz. Ertelemeyin ve kendinize zaman ayırın. Unutmayın yaşamak zorunda olduğunuz tek yer bedeniniz.

KENDİNİZE İYİ BAKIN.

 

Cumhuriyet Mahallesi Papatya Sokak Dostluk 11 Apt. No: 4/A

İzmit/ KOCAELİ

Telefon: 0 538 415 31 83

Instagtam: @vitaklinik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.