02-05-2024 01:11

Masallar diyarında düğün: SAKLIGÖL ULAŞLI

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 17/02/2023
Doğanın kucağında, alışılmışın dışında, masal tadında bir düğün hayal edenler için tasarlanan Saklıgöl Ulaşlı, kartpostal karesini andıran muhteşem ambiyansıyla rüya gibi düğünlere ev sahipliği yapıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Haber: Zeynep AKAR

Fotoğraflar: İsmail Hakkı TİMUÇİN, Emre GÜNEŞ

 

Etrafı doğanın bin bir rengiyle çevrelenmiş minicik bir göl… Pırıl pırıl sularda keyifle süzülen ördekler, çimenlerin üzerinde neşeyle koşturan tavşanlar, cıvıl cıvıl kuş sesleri… İki tepenin arasına gizlenmiş, yemyeşil, insana huzur veren kuytu bir cennet. Bir masal karesi değil ama gerçek olamayacak kadar da güzel… 

Burası Gölcük’ün şirin mahallesi Ulaşlı’ya sadece bir kilometre mesafede, muhteşem doğanın içine saklanmış şipşirin bir tesis… İsmi, Saklıgöl Ulaşlı.

Saklıgöl, düğün ya da nişan organizasyonunu rüya gibi bir ambiyansta gerçekleştirmek isteyen çiftler için tasarlanmış, bunun yanı sıra bahar ve yaz aylarında verdiği kahvaltı hizmetiyle de adından söz ettiren son derece sempatik bir mekan. 

Haydi gelin, ismiyle müsemma bu sıra dışı tesisi ve Saklıgöl’ü ilimize kazandıran tecrübeli turizmci İbrahim Şahin’i yakından tanıyalım.

İbrahim Şahin, Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü mezunu, başarılı bir işletmeci. Genç yaşına rağmen yaptığı girişimle, ailesine ait olan 24 dönümlük arazinin bir bölümünü düzenlemiş ve Saklıgöl’ü kurarak hem Ulaşlı’ya hem de Kocaeli’ye son derece şık bir tesis kazandırmış. İşletme olarak 2016 yılından beri hizmet veren Saklıgöl Ulaşlı’nın kuruluş hikayesini İbrahim Şahin’den dinliyoruz:

“Turizm üzerine eğitim aldığım halde önceleri aklımda böyle bir tesis kurma fikri yoktu. Uzun süre babamla birlikte İzmit’te ticaret yaptık, oto alım-satımı üzerine çalıştık. 1999 yılında yaşadığımız Marmara depreminden sonra farklı bir sektörde, özellikle de eğitimini aldığım turizm alanında çalışmak istediğimi fark ettim. 

Şu anda Saklıgöl’ü işlettiğimiz toplam 24 dönümlük arazi, Ulaşlılı olan babama aitti. Elimizdeki bu alanı değerlendirerek arazinin bir bölümünü et-mangal-piknik alanı olarak düzenledik ve hizmete açtık. İnsanlar Saklıgöl’ü kısa zamanda keşfetti; doğasını, sakinliğini, güvenli ortamını çok sevdi. Müşterilerimize uzun süre bu konseptle hizmet verdikten sonra 2016 yılında yaptığımız yatırımla tesis haline geldik.”

İNCELİKLE DÜŞÜNÜLMÜŞ

Düğün ya da nişan organizasyonları için alışılmışın dışında bir mekan arayışında olanlara ışıl ışıl gölün kıyısında, doğanın tam kalbinde adeta kartpostal gibi bir mekan tasarlayan İbrahim Şahin, Saklıgöl Ulaşlı’yı projelendirirken doğal dokuyu bozmamaya ve gölet çevresinde yaşayan canlı türlerini korumaya özen göstermiş. 

Tesisin kapalı alanı içinde bulunduğu doğaya uygun bir mimariyle inşa edilmiş, yeşil alan neredeyse tamamen korunmuş. Saklıgöl şu anda bir yandan tavşanları, kazları, ördekleri, köpekleriyle pek çok canlıya ev sahipliği yaparken, diğer yandan bu ambiyansta gerçekleşen masal tadında düğünlere sahne oluyor.

İbrahim Şahin, Saklıgöl’ü düğün mekanı olarak tasarlarken kusursuz organizasyonlar için gereken her detayı da incelikle düşünmüş. 3 dönümlük alan üzerinde hizmet veren tesisin açık alanı, bin 500 kişilik büyük organizasyonların dahi düzenlenebileceği kapasiteye sahip.

Geniş bir sahnesi, dans pisti ve gelin odası da bulunan tesis, 700 metrekarelik kapalı alanında ise 500 kişilik düğünlere ev sahipliği yapabiliyor. 

DÜĞÜN PAKETİ

İbrahim Şahin, Saklıgöl Ulaşlı’da yapılacak organizasyonlar için verilen hizmetleri şu cümlelerle anlatıyor: “Saklıgöl, düğün ve nişan organizasyonları için yaz-kış hizmet veren bir tesis. Özellikle bahar ve yaz aylarında, göl kenarında olmasının da etkisiyle çok sayıda çiftin en mutlu anlarına ev sahipliği yapıyoruz.  

Bu anlamda müşterilerimiz için bir düğün paketi hazırladık. Paketin içerisinde süsleme, yemek, müzik, fotoğraf ve video çekimi var. Saklıgöl’de düğün yapmak isteyen çiftlerimize üç farklı süsleme konsepti sunuyoruz. Düğünde ikram edilecek yemekler ise anlaşmalı olduğumuz catering firması tarafından kendi mutfağımızda çıkarılıyor.” 

İbrahim Şahin, Saklıgöl çiftleri için birbirinden güzel 3 farklı süsleme konsepti hazırlamış. Her düğün öncesi özenle yapılan süslemelerle daha da çarpıcı bir görünüme kavuşan tesis, organizasyon için farklı talebi olanları da bu konuda serbest bırakmış. Dileyen çiftler Saklıgöl ekibinin yaptığı süslemeleri tercih ederken, isteyen farklı bir organizasyon firmasıyla da çalışabiliyor. 

HAZIRLIKLAR TAMAM

Saklıgöl’ün kartpostal karelerini andıran bahçesi ve göleti, fotoğraf ve video çekimleri için muhteşem bir fon oluşturuyor. Düğün mekanı olarak Saklıgöl’ü seçenler, çekimlerini burada ücretsiz olarak gerçekleştirebilirken, alanı sadece çekim için kullanmak isteyen çiftler için de cüzi bir ücret belirlenmiş. 

Saklıgöl Ulaşlı’da gerçekleştirilen düğünlerde ilimizin başarılı müzisyenlerinden oluşan Grup Egemey sahne alıyor. Başarılı performansları ile her düğünde eğlenceyi doruğa taşıyan grup, bu yaz da Saklıgöl sahnesinde olacak. 

Şu sıralar, mevsim şartları gereği sadece kapalı alanında hizmet veren Saklıgöl Ulaşlı, yaz düğünleri için de hazırlıklarını tamamladı ve rezervasyon kabul etmeye başladı. 

Eğer sizin de yaklaşan bir organizasyonun planınız varsa Saklıgöl Ulaşlı’yı görmeden karar vermeyin; yerinizi ayırtmakta gecikmeyin deriz.

----------------------- 

Adres: Yavuz Sultan Selim Mah. Akçakoca Cad. Gölcük/KOCAELİ

Tel: 0546.432 41 41

Instagram: @sakligol.ulasli

 

NASIL ARANDI: #saklıgöl # düğün # ulaşlı # gölcük # kocaeli # kocaeli life # organizasyon

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.