16-04-2024 19:47

Anne-babalar bu salonu çok sevdi: TUĞÇE GENÇASLAN BEAUTY

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 17/02/2023
Güzellik sektöründe kısa sürede başarılı işlere imza atan Tuğçe Gençaslan, yaptığı yatırımla 3 şubesini aynı çatı altında birleştirdi. Başarılı girişimci, Tuğçe Gençaslan Beauty bünyesinde oluşturduğu çocuk oyun alanıyla müşteri memnuniyetini de zirveye taşıdı
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar

Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Güzellik ve bakım alanında yaptığı çalışmalarla adını kısa sürede duyuran Tuğçe Gençaslan, yepyeni bir atılımla Tuğçe Gençaslan Beauty’nin 3 şubesini tek çatı altında birleştirdi. Dolphin Center’daki 150 metrekarelik şık salonunda profesyonel ekibiyle birlikte hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veren Gençaslan, yeni yerinde müşterilerinin konforu için hiçbir ayrıntıyı atlamadı. Güzellik ve kişisel bakım alanında verdiği kaliteli hizmetin yanı sıra salon bünyesinde oluşturduğu çocuk oyun alanıyla Kocaeli’de bir ilke imza atan başarılı girişimci; anne-babaların işlemleri yapılırken çocukların da oyun ablası nezaretinde keyifle vakit geçirmesini sağlayarak, müşterilerine büyük bir konfor alanı yarattı.

Tuğçe Gençaslan’ı daha yakından tanımak ve kentimize kazandırılan bu şık salon hakkında detaylı bilgi almak için Tuğçe Gençaslan Beauty’nin kapısını çaldık.

***Tuğçe Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?

1990,  Gaziantep doğumluyum. 12 yaşındayken annemle birlikte İstanbul’a göç ettik. İş hayatına erken başladım. Bir süre mağazacılık ve yeme-içme sektöründe çalıştıktan sonra gayrimenkul sektörüne geçiş yaptım. Bu alanda epeyce tecrübe sahibi oldum ancak güzellik sektörü de hep ilgi alanımdaydı. Yaklaşık 2,5 yıl önce burada yaşayan erkek kardeşimin yanına, Kocaeli’ye geldim. Gayrimenkul işine devam ederken güzellik alanında da eğitimler almaya başladım. Hem güzellik uzmanlığı hem de kalıcı oje ve protez tırnak eğitimimi bu şekilde tamamladım.

***Güzellik sektörüne geçişiniz nasıl oldu?

Eğitimlerimi bitirdikten sonra bir masa alıp evimin bir odasında kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarına başladım. Müşterilerimin sayısı hızla artınca o oda bana yetmez oldu. Küçük bir dükkan açma fikri de o zaman şekillenmeye başladı.

***İlk dükkan nerede açıldı?

Kartepe’de. O bölgede böyle bir hizmete ihtiyaç olduğunu düşünerek ilk dükkanımı Kartepe’ye açtım ve çalışmaya başladım ancak bu sefer de İzmit’te yaşayan müşterilerimden ‘İzmit’e de şube aç’ talepleri gelmeye başladı. Onları kıramadım, İzmit Sanat Sokağı’nda bir şube daha açtım.

3 ŞUBE BİRLEŞTİ

***Peki, Dolphin Center’daki salona geçişiniz nasıl oldu?

Sanat Sokağı'ndaki dükkanımız İzmit’teki talebi karşılamayınca, Kartepe’deki şubeyi Dolphin Center’ın üst katında, 80 metrekarelik bir dükkana taşıdım. Bu sefer de iki dükkan arasında bölündüm, idare kısmında zorlanmaya başladım. Hal böyle olunca Dolphin Center’da 150 metrekarelik bir salona geçerek, üç şubeyi aynı çatı altında topladım. Dolphin Center, şehrin merkezinde ve çalışan kesimin yoğun olduğu bir lokasyonda yer alıyor. Otopark sorunu da yok. Bu nedenle müşterilerimizin bize ulaşması çok daha kolay hale geldi. Şu anda salonumuzda sabah 10.00’dan akşam 21.00’e kadar hizmet veriyor.

***Oldukça geniş bir salonunuz var… Hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Yeni salonumuzda hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veriyoruz.

Kadınlar için manikür, pedikür, kalıcı oje, protez tırnak, ipek kirpik, kalıcı makyaj, buz lazer, cilt bakımı ve tüm kuaförlük hizmetlerini veriyoruz. Erkekler ise salonumuzda berberlik hizmetlerinin yanı sıra manikür, cilt bakımı ve buz lazer gibi hizmetleri alabilir.

PROTEZ TIRNAĞA DİKKAT

***Tuğçe Hanım, salonunuzda en çok talep gören hizmet hangisi?

Müşterilerimiz tüm hizmetlerden faydalanıyor ancak son dönemdeki en popüler uygulama kalıcı oje ve protez tırnak. Neredeyse her gün randevularımız dolu.

***Kalıcı oje ve protez tırnak uygulayan pek çok merkez var… Bu uygulamaları yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktalar var mı?

Öncelikle doğru yönlendirme çok önemli. Sadece tırnak değil, her uygulamanın işin uzmanları tarafından yapılması lazım. Örneğin, protez tırnak uygulamalarının kadınların regl döneminde yapılmasını asla önermiyorum çünkü bu dönemde ter bezlerimiz daha çok çalışır ve tırnak yüzeyi ojeyi tutmaz. Tutsa bile çok çabuk atar. Bu işlem için merkezimize gelen müşterilerimize bu hatırlatmayı mutlaka yaparız, gerekirse uygulamayı erteleriz. Protezlerin çıkarılması da çok önemli. Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan uygulamalarda tırnağın çok aşınması ve ciddi sağlık problemlerinin yaşanması olasılığı yüksek.

***Özellikle manikür-pedikür konusunda hijyen de çok önemli bir nokta…

Kesinlikle öyle… Salonumuzda sayısız müşterimizi ağırlıyoruz ve elbette kimin nasıl bir sağlık sorunu yaşadığını bilemiyoruz. Şayet, işlemin yapılacağı frezee uçlar steril paketlerden açılmıyorsa hastalık kapma ihtimaliniz yüzde 80. Bu nedenle bu tip hizmetler hijyen koşullarını yüzde yüz yerine getiren merkezlerden alınmalı. Biz kullandığımız tüm malzemeleri steril suda bekletiyoruz ve ardından steril kağıtta fırınlama yapıyoruz. Her aleti müşterimizin yanında steril ambalajından açıyoruz. Bu şekilde çalışılmadığı takdirde işleme ‘steril’ denilemez.

EPİLASYONDA ÇOK İDDİALIYIZ

***Salonunuzda cilt bakımıyla ilgili hangi işlemler yapılıyor?

Cilt bakımında hydrafacial ve klasik cilt bakımıyla ilerliyoruz. Uygulamaları yurtdışında eğitim almış yabancı bir arkadaşımız gerçekleştiriyor.

***Lazer epilasyon da yapıyorsunuz ve bildiğim kadarıyla bu konuda çok iddialısınız…

Evet, hem kadınlara hem de erkeklere lazer epilasyon uyguluyoruz. Müşterilerimizi en iyi sonuca ulaştırabilmek için salonumuzda çok iyi bir cihaz kullanıyoruz. Lazer epilasyon konusunda kendimize o kadar güveniyoruz ki müşterilerimize kesin sonuç taahhüt ediyoruz. Memnun kalmama durumunda da para iadesi gerçekleştiriyoruz.

***Tuğçe Gençaslan Beauty Center’da kullandığınız ürünler nelerdir?

Öncelikle şunu ifade edeyim, kendim deneyip memnun kalmadığım  hiçbir ürünü müşterilerime uygulamıyorum. Kuaför bölümümüzde saç için sadece çok güvendiğimiz Hush markasıyla çalışıyoruz. Oje olarak da yine bizzat denediğim, kaliteli, kalıcılığı yüksek, alerjiye yol açmayan markaları kullanıyoruz.

KOCAELİ’DE BİR İLK

***Tuğçe Hanım, salonun hemen dışında bir çocuk oyun alanı gördüm… Size mi ait?

Evet, biz Kocaeli’nin çocuk oyun alanı ile oyun ablası hizmeti veren ilk ve tek salonuyuz çünkü müşterilerimizin konforunu önemsiyoruz. İnsanlar güzellik salonlarına hem kişisel bakım ihtiyaçlarını gidermek hem de günlük streslerini atmak için gelir. Ancak kimi zaman çocuklarını bırakacak yeri olmayan anne-babalar, bu konuda sıkıntı yaşayabiliyor. İşlemler yapılırken çocuklar sıkılıyor, anne-babaların onlarla ilgilenmesi zor oluyor. Oysa biz salonumuza gelen herkesin kendisini özel hissetmesini, kendilerine ayırdıkları kıymetli zamanı keyifli geçirmelerini istiyoruz. Bu nedenle bünyemizde küçük bir oyun alanı oluşturduk. Anne-babalarının işi bitene kadar çocuklar burada oyun ablası nezaretinde oynuyor, eğleniyor. Böylece hem çocuklar hem de anne-babalar salonumuzdan çok mutlu ayrılıyor.

***Kısa sürede yaptığınız atılımlar dikkat çekici. Bundan sonraki hedef ne?

Bundan sonra Kocaeli’de bir şube daha açmayı düşünmüyorum. Amacım, farklı illerde özellikle Ege Bölgesi’nde şubeleşmek.

------------------

İLETİŞİM:

Adres: Dolphin Center Körfez Mah. Sanayi Cad. Berk Sok. İzmit/KOCAELİ

Instagram: @tugcegencaslanbeauty

 

NASIL ARANDI: #tuğçe gençaslan beauty # güzellik # bakım # sağlık # kocaeli # izmit # kocaeli life # tuğçe gençaslan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.