08-05-2024 16:59

Pilates hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Up Studio

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/10/2023
Genç girişimci Burcu Akkarpuz tarafından ilimize kazandırılan Up Studio; ağaçların gölgesindeki yemyeşil bahçesi, VIP hizmet anlayışı ve deneyimli kadrosuyla spor severlere bambaşka bir deneyim yaşatıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Bir pilates stüdyosu düşünün… Ağaçların gölgesinde, yemyeşil bir bahçenin içerisinde, şehrin gürültüsünden uzak, iki katlı müstakil bir yapı… Derslerin tamamen kişiye özel planlandığı, VIP hizmet veren, aydınlık, sakin, huzurlu bir salon ve işinin uzmanı, deneyimli, güler yüzlü bir ekip. Eğer siz de “Spor yapmak istiyorum ama aradığım gibi bir salon bulmakta zorlanıyorum” diyenlerdenseniz, sizi böyle alalım: Up Studio açıldı!

Genç girişimci Burcu Akkarpuz tarafından hem pilates yapmak hem de günlük koşturmalara keyifli bir mola vermek isteyenler için hizmete açılan Up Studio, pilates keyfini bambaşka bir boyuta taşıdı. Yenidoğan Mahallesi’ndeki yerinde verdiği VIP hizmetin yanı sıra keyifli bahçesiyle de üyeler için adeta bir sosyalleşme alanı haline gelen salon, gerek fiziksel şartları gerekse hizmet kalitesiyle kısa sürede fark yaratmayı başardı.

Randevu sistemiyle çalışan ve kişiye özel hazırlanan programlarla üyelerine birebir reformer pilates, cadillac pilates, mat pilates dersleri veren Up Studio’nun kuruluş hikayesini başarılı girişimci Burcu Akkarpuz’dan dinledik.

Burcu Hanım, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

İzmit doğumluyum, Kocaeli Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum, acil tıp teknisyeniyim. Mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca Kocaeli ve İstanbul’daki özel hastanelerde yoğun bakım hemşireliği yaptım. Evlendikten sonra İzmit’e geri döndüm. Burada da 2 yıl iş yeri hemşireliği yaptıktan sonra sağlık sektörüne veda ettim ve çok farklı bir alana geçerek Up Studio’yu kurdum.

 

Spora olan ilginiz nereden kaynaklanıyor?

Çocukluğumdan beri spora çok meraklıyım ve hayatımın her döneminde sporla iç içe oldum. Şu anda da pilates yapıyorum, yüzüyorum ve tenis oynuyorum. İstanbul’dan döndükten sonra Kocaeli’de de pilates yapmaya devam etmek istedim ama kendime uygun bir salon bulmakta zorlandım. 7-8 kişilik gruplarla pilates yapmak bana uygun değildi. Arayışım sonuçsuz kalınca, hayalimdeki stüdyoyu kendim kurmaya karar verdim.

İLK GÖRÜŞTE BÜYÜLENDİK

Yola çıkarken tam olarak nasıl bir salon hayal etmiştiniz?

Daha butik, kişiye özel hizmet veren, konforlu, ferah bir salon hayal etmiştik ama bunun için bize uygun bir yer lazımdı. Sonra karşımıza burası çıktı… 1956 yılında yapılmış, yemyeşil ağaçların gölgesinde, bahçesi gül ağaçlarıyla süslü bu iki katlı müstakil bina bizi ilk görüşte büyüledi. Otopark ve ulaşım sorunu olmayan, tramvaya ve toplu taşımaya birkaç dakika mesafedeki bir bölgede olması da kararımızı kolaylaştırdı.

 

Oldukça eski bir yapı… Ciddi bir tadilat süreci geçirmiş olmalısınız…

Bina uzun yıllardır boştu ve gerçekten de harap haldeydi. Uzun ve meşakkatli bir tadilat süreci geçirdik, binayı hem içeriden hem de dışarıdan tamamen yeniledik. Aslında iç mekan tasarımı olarak bambaşka planlarımız vardı ama yapının içindeki yaşanmışlığı tamamen bozmaya gönlümüz el vermedi. Bazı bölümleri değiştirdik, bazı bölümleri yeniledik, bazılarını ise ilk haliyle muhafaza ettik. Sonuçta ortaya sımsıcak atmosfere sahip, aydınlık, çok içimize sinen bir stüdyo çıktı. Şu anda binanın sadece alt katını kullanıyoruz, üst kat için de farklı projelerimiz var.

 

Neden Up Studio’da, pilates yapılan alanlar en fazla iki kişilik?

Stüdyomuzda VIP hizmet veriyoruz. Bana göre pilates grupla değil, bireysel yapılması gereken bir spor. Maksimim iki kişiyle yapılmalı çünkü bir hoca ayna anda daha fazla kişiyle gerektiği kadar ilgilenemiyor. Bu nedenle biz de stüdyomuzu bu şekilde planladık ve kadromuzu da buna uygun olarak oluşturduk. Hem stüdyomuz hem de beraber çalıştığımız hocalarımız, Türkiye Cimnastik Federasyonu Yeterlilik Belgesi’ne sahip.

KİŞİYE ÖZEL PROGRAM

Stüdyo’da hangi dersler veriliyor?

Kış döneminde stüdyomuzda bireysel olarak reformer pilates, cadillac pilates ve mat pilates dersleri yapıyoruz. Bununla beraber, her türlü aktiviteyi yapmaya müsait bir de bahçemiz var. Bahar ve yaz aylarında derslerimize trambolin, bahçe yogası ve açık havada reformer’ı da ekleyeceğiz. Yılbaşından sonra üst katımız faaliyete geçtiğinde ise hamak yoga ve pole fitness dersleri vermeye başlayacağız. Ayrıca önümüzdeki günlerde diyetisyen hizmetimiz de olacak. Pilates derslerimiz, sağlıklı beslenme ve diyetle de desteklenecek.

 

Up Studio’da kaç hoca görev yapıyor?

Şu anda aktif olarak görev yapan üç hocamız var. Üyelerimize birebir ders veriyorlar, grup derslerimiz ise maksimim iki kişiyle sınırlı.

 

Dersler nasıl ilerliyor?

Buraya gelen her üyemizin önce bizden ne beklediğini öğrenmek isteriz. Up Studio’ya kilo vermek için mi sıkılaşmak için mi sosyalleşmek için mi yoksa sağlık sorunlarını hafifletmek için mi geldiğini sorgularız ve buna uygun bir program hazırlarız. Eğer üyemiz bize sağlık için geliyorsa, sağlık raporlarını bizimle paylaşmasını rica ederiz çünkü her sağlık sorunu için uygulanacak hareketler farklıdır. Pilates çok faydalı bir spor ama bizim öncelikli görevimiz insanların sağlığını korumak. Bu konuda risk ve sorumluluk almayız. Eğer kişinin pilatesle desteklenemeyecek bir tedaviye ihtiyacı varsa ya da rahatsızlığının boyutu bir fizyoterapist gözetiminde pilates yapmasını gerektiriyorsa, kendisini direkt olarak işin uzmanına yönlendiririz.

RANDEVU SİSTEMİ

Up Studio randevu sistemiyle çalışıyor, değil mi?

Evet, randevu sistemiyle çalışıyoruz. Maksimum iki kişilik grup kabul ettiğimiz için randevu saatlerinde, stüdyoda aynı anda en fazla iki üyemiz bulunuyor. Yani oldukça sakin ve huzurlu bir ortamımız var. Pilates derslerimizi ise tamamen kişiye özel belirliyoruz. Kişinin uygunluğuna ve ihtiyacına göre mat pilatesi, reformer pilatesi ve cadillac’ı kombine kullanıyoruz. Üyelerimizin spor sonrasında ihtiyaç duyacağı duş, havlu, şampuan vs. gibi her türlü imkan da stüdyomuzda mevcut. Sadece spor kıyafetlerini getirmeleri yeterli.

 

İki kişilik derslerde üyelerinizi neye göre eşleştiriyorsunuz?

Üyelerimiz, derslere arkadaşları ya da eşleriyle birlikte gelebilirler. Bu durumda grup dersi zaten kendiliğinden oluşmuş oluyor ama kişi bireysel olarak bize başvurup grup dersi yapmak isterse eşleştirmeyi biz de yapabiliyoruz. Hocalarımız, ilk dersten önce buraya gelen her üyemizin ölçülerini ve bilgilerini alır. Elimizdeki doneler ışığında, ortak ders yapabilecek özellikteki üyelerimizi eşleştirebiliyoruz.

 

Up Studio erkeklere de hizmet veriyor mu?

Genellikle bireysel ders verdiğimiz için yaş grubu ya da kadın-erkek ayrımımız yok. Beyler buraya bireysel olarak ya da eşleriyle rahatlıkla gelebilir.

SOSYALLEŞME ALANI

Harika bir bahçeniz var, spor faaliyetleri dışında da kullanıyor musunuz?

Up Studio’yu kurarken, özellikle de bu binada faaliyet göstermeye karar verdiğimizde; burayı sadece pilates salonu değil, aynı zamanda bir sosyalleşme alanı olarak hayal etmiştik, öyle de oldu. Ağaçların altında rüya gibi bir bahçemiz, çok keyifli bir balkonumuz var. Üyelerimizi, spor yaptıktan sonra hemen evlerine göndermeyi sevmiyoruz. Bahçeden de diledikleri gibi yararlansınlar, çaylarını-kahvelerini içsinler, grup derslerinden sonra dostlarıyla sohbet etsinler, günlük koşturmalara burada keyifli bir mola verip günün yorgunluğunu atsınlar istiyoruz. Gelecek yaz için bahçe planlarımızda üyelerimizle masa tenisi turnuvaları ve açık hava sineması geceleri düzenlemek var.    

 

Burcu Hanım, son olarak şunu sormak istiyorum: Sağlık sektöründen sonra bambaşka bir alanda faaliyet göstermenin zorluğunu yaşadınız mı?

Hiç zorluk çekmedim hatta avantajını yaşadım. Bir yoğun bakım hemşiresi olarak da mesleğimi çok severek yaptım. İnsanlarla yakın temas içinde olmak, bakıma ve desteğe ihtiyacı olan kişilere yardımcı olabilmek, onların iyileştiğini görmek benim için çok güzeldi. Şimdi yine insanlarla iç içeyim, bu kez onlara farklı bir alanda destek vermeye çalışıyorum. Sağlıkçı olduğum için de yaptığım işi bilerek yapıyorum. Stüdyoda bir sağlıkçının olduğunu bilmek, üyelerimizin de içini rahatlatıyor.

Yenidoğan Mah. Aslanağzı Sok. No: 1

İzmit/Kocaeli

Telefon: 0 (545) 909 49 30

@upstudioizmit

NASIL ARANDI: #burcu akkarpuz # pilates # sağlık # spor # up studio # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.