29-04-2024 10:59

Personel tranier (bireysel antrenör) ile ne zaman çalışılmalı?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/01/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Birçok insanın hedeflerine ulaşmaya çalışırken hayal kırıklığına uğraması çok yaygındır. Kendinizi başarısız hissediyorsanız, bir profesyonel tarafından gerçekleştirilen küçük bir değişikliğin size iyi gelebileceğini bilmelisiniz. Kendinizi kaybolmuş hissediyorsanız ve bunu nasıl çözeceğinizi bilmiyorsanız, çözüm bir kişisel antrenör olabilir.

Yaza fit bir vücutla girmek, sağlıklı bir yaşam rutini oluşturmak ve daha enerjik bir yapıya bürünmek hepimizin hayali diyebiliriz. Bazılarımız bunları kişisel disiplinleri ile hayatlarına sokmayı başarırken bazılarımız ise bu alışkanlıkları oluşturmakta oldukça zorlanıyor. Bu noktada hedeflerinize ulaşabilmek adına “personal trainer” yani kişisel antrenörden destek almak için birçok nedeniniz olabilir.

Peki, bir eğitmenle spor yapmanın ne gibi avantajları vardır?

  • Hızlı bir şekilde kilo vermek, karın kaslarına sahip olmak ya da güçlenmek istiyor olabilirsiniz. Genellikle bireyler hedeflerini belirli bir sürede gerçekleştirmek ister ve o hedefe ulaşamayınca motivasyonlarını kaybederler. Spor eğitmeniniz, kendinize daha gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemenizde yardımcı olur ve doğru egzersizlerle sizi destekler.
  • Bir süredir çalışıyor ve sonuçlardan memnun değilseniz, bir kişisel antrenör (personal trainer) ile çalışmanız doğru seçim olacaktır. Antrenör adeta müfettiş gibi sizi inceler, gerekli düzeltmeleri yapar ve gelişiminizi hızlandırır. Kişisel eğitmenler birçok insanla birlikte çalışır ve insanların hangi noktada hata yaptıklarını daha iyi tespit ederler.
  • Spor yaptığınızda bir yere kadar zorlanırsınız. Vücudunuzu şaşırtmak, zorlamak gelişim açısından önemlidir. Bu sorunu gidermeniz kendi başınıza zor olacaktır. Eğitmeniniz gelişmeniz için programınızda size uygun değişikler yapıp, ideal derecede zorlanmanızı sağlayabilir.
  • Spor eğitmeniniz sizinle her görüştüğünde neler yaptığınızı, neler yediğinizi ve ne kadar uyuduğunuzu sorabilir. Bu durum eğitmeninize karşı bir sorumluluk duygusu içerisine girmenizi ve doğal olarak sağlıklı alışkanlıklara yönelmenizi sağlayacaktır.
  • Eğer sakatlıklarınız bulunuyor veya sağlık sorunlarınız var ise size uygun bir antrenman programı hazırlanabilinir.

Bu nedenlere baktınız ve kişisel bir eğitmen tutmaya karar verdiniz nelere dikkat etmeliyiz kısmını ise şimdi birlikte inceleyelim.

Kişisel antrenör tutmadan önce bilmeniz gerekenler;

1) Kişisel bir antrenörle bir antrenman programına başlamaya fiziksel ve zihinsel olarak hazır mısınız?

Değişmeye istekli olmak, nihayetinde başarılı olup olmayacağınızı belirlerken denklemin en önemli parçasıdır. Sonunda her şeyin çabanıza bağlı olacağını unutmayın. Eğitmen veya programı ne kadar iyi olursa olsun, elinizden gelenin en iyisini yapmazsanız, sonuçlar umduğunuzdan da kötü olacaktır. Hazır olmadığınız şeylere zaman ve para harcamayın.

2) Hedefleriniz ve beklentileriniz gerçekçi mi?
Hepimiz vücudumuzu kendimizin en iyi versiyonuna dönüştürmek istiyoruz, ancak bir gecede değişmeyi umuyorsanız hem kendinizi hem de spor eğitmeninizi üzeceksiniz. Vücudunuzu değiştirmek, zaman ve sıkı çalışma gerektiren bir süreçtir.

Kısa sürede önemli ölçüde kilo kaybı veya sadece birkaç hafta içinde süper güç ve hız kazanımı gibi büyük vaatler veren eğitmenlere karşı lütfen dikkatli olun.

3) Spor eğitmeni, antrenmana başlamadan önce sizi daha yakından tanımak için sağlık / antrenman geçmişinize yakından bakıyor ve sizi değerlendirmek için performans değerlendirmeleri yapıyor mu?

4) Eğitim ortamı ne kadar rahat ve motive edici?

Egzersizin yapıldığı yer ikinci bir ev gibi olmalı; rahat ve çekici ama aynı zamanda ilham motive edici.

5) Spor eğitmeninin kişiliği ve tutumu size uygun mu?
Birçok eğitmen var ve vaktinizin çoğunu seçeceğiniz eğitmen ile geçireceksiniz. Bu sebeple doğru kişiyi seçmek belki de hedeflerinize ulaşabilmeniz için en önemli adımlardan biri! Eğitmen sizi spora aşık edebileceği gibi spordan soğutabilir. Bu yüzden kişisel antrenörünüzle çalışmaya başlamadan önce karakterlerinizin uyumunu da göz önünde bulundurun.

Burada bahsettiğim temel bilgileri göz önünde bulundurarak kişisel antrenörlerle çalışmadan önce kendinizi daha iyi hazırlayabilir ve bu deneyimden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

 

Adres: Yeniköy Merkez Mah. Kolej Cad. 26/Spor Salonu  Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0554 844 45 45

Instagram: @caglaabanozfityasam

www.caglaabanoz.com.tr

 

NASIL ARANDI: #çağla abanoz # sağlıklı yaşam # spor merkezi # diyetisten # spor # sağlık # kocaeli # personel trainer # bireysel antrenör

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;