27-07-2024 04:52

Özel projelerin mimarı tarafından kuruldu: Loft Group Gayrimenkul

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 11/10/2023
Loft Group Gayrimenkul’ün kurucusu İbrahim Keskin, gayrimenkul danışmanlığının yanı sıra kişiye özel projeler de hayata geçiriyor
.stripslashes($urun->baslik).

İbrahim Keskin yaklaşık 14 yıldır gayrimenkul sektörünün içinde. O, işini öylesine severek yapıyor ki bu sektörü kendisine meslek edinmiş. Ve ke ndisi gibi meslek edinenler sayesinde sektörün ileriye gidebileceğini düşünüyor. O, sadece bir gayrimenkul danışmanı değil aynı zamanda iç mimarlık, inşaat ve taahhüt işleriyle de uğraşıyor, çok özel arsalar üzerine çok özel projeler yapıyor. Uzun vadeli hedefi ise sadece bu yönde ilerlemek. İsterseniz şimdi gelin, Loft Group Gayrimenkul’ün kurucusu İbrahim Keskin’i daha yakından tanıyalım.

İbrahim Bey öncelikle sizi tanıyalım.

1990 yılında Başiskele’de doğdum. Kocaeli Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunuyum ancak mesleğimi hiç yapmadım, 14 yıldır gayrimenkul sektörünün içindeyim. Evliyim, iki çocuğum var.

 

Gayrimenkul sektörüne girişiniz nasıl oldu?

Ailem bu işle ilgileniyordu. Okulu bitirdikten sonra bana da bu yönde bir teklifte bulundular. Hem bildiğimiz bir işti hem de kendimi ticarete daha yatkın buluyordum, sektöre hemen adapte oldum. Yaklaşık 14 yıldır da sektörün içindeyim, gayrimenkul danışmanlığını meslek edindim diyebilirim.

 

Kendi şirketinizi kurmaya nasıl karar verdiniz?

Yaklaşık 11 yıl boyunca birlikte çalıştık, bu süreçte sektörün tüm inceliklerini öğrendim, gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim. 2020 yılında Loft Group Gayrimenkul adıyla kendi şirketimi kurdum, 3 yıldır da tek başıma devam ediyorum.

 

Loft Group Gayrimenkul çatısı altında hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Gayrimenkul sektörüne dair tüm hizmetleri veriyoruz. Arsa, konut, iş yeri satın alma ya da kiralama işlemlerini sektörün dinamiklerine hakim kadromuzla gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte ben iç mimarlık, dekorasyon, inşaat ve taahhüt işleri de yapıyorum. İnşaat sektöründe varız ancak kişiye özel, nitelikli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çok özel arsalara kendi finansmanımızla yapıp sattığımız villalar da var, ‘Özel bir villa istiyorum’ diyene portföyümüzdeki arsalar üzerine yaptığımız villalar da var.

 

Ofisinizin içi çok farklı ve güzel, siz mi yaptınız?

Evet, ofisimizin tasarımı tamamen bana ait hatta çalışma masalarını dahi kendi ellerimle yaptım diyebilirim. Burada bir konsept oluşturmak istedim, aldığım geri dönüşlere bakarsak bunu da başardığımı söyleyebilirim. Loft Group’un kapısından içeriye giren herkes önce şaşırıyor, sonra buradaki farklı atmosferin tadını çıkarıyor.

BAŞİSKELE’YE ÇOK HAKİMİZ

Kocaeli’de daha çok hangi bölgede çalışıyorsunuz?

Ben, 14 yıldır Başiskele bölgesindeydim. Kartepe, Kandıra gibi farklı bölgelere nadiren çıkış yaptım çünkü bizim sektörde bölgeyi tanımak çok önemlidir. Gelen müşteriye ne sunacağınızı bilmeniz, sunduğunuz şeyi iyi tanımanız gerekir. Başiskele bölgesinde doğmuş, büyümüş biri olarak bu bölgeyi çözmem bile 3-4 yılımı aldı. Başiskele’deki her noktayı imar durumundan park alanına kadar karış karış biliyorum diyebilirim. Enerjimi başka bir bölgeyi tanımak için harcayacağıma bildiğim bölgede kalmayı tercih ettim şimdiye kadar. Fakat piyasa koşullarına baktığımızda farklı bölgelere de açılmamız gerektiğini gördük. Ekibimizdeki arkadaşlar arasında bölge dağılımı yaparak ilerlemeye karar verdik. Her arkadaşımız bir bölgeden sorumlu olacak, şimdi bunun hazırlıklarını yapıyoruz.

Bana gelecek olursak, ben tamamen arsalarla ilgileniyorum. Konut, ticari, sanayi, turizm arsaları ve tarlalar özel ilgi alanıma giriyor. Arsa konusunda kendimi çok geliştirdiğimi de söylemek isterim. Özel mülklerle de tamamen ben ilgileniyorum.

Müşteri profiliniz daha çok hangi kesimden oluşuyor?

Her kesimden müşterimiz var. Özellikle Başiskele bölgesinde yatırım yapmak isteyen bizi buluyor çünkü bu bölgeye çok hakimiz. Bugün Başiskele bölgesinde ne isteniyorsa talepleri anında karşıladığımızı çok net söyleyebilirim. Türkiye’nin her bölgesinden olduğu gibi dış yatırımcılarımız da var. Katar, Kuveyt, İran, Filistin, Kosova, İsviçre ve İngiltere’den gelen müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Başiskele dışında talep olduğu takdirde çok iyi araştırma yaptıktan sonra müşterilerimize sunum yapıyorum.

BİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

İbrahim Bey, biraz da sektörden bahsedelim. Gayrimenkul sektörünün içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gayrimenkul sektörü tamamen bireyin kendisine bağlı olarak gelişen bir sektör. Aslında gayrimenkul danışmanlarının kontrolü altında olması gerekiyor. Şöyle ki mülk sahiplerine bıraktığınız zaman konutu ya da arsası için istediği fiyatı belirleyebiliyor, bu da gerçekçi olmayan sonuçların doğmasına neden oluyor. Gayrimenkul danışmanlarının mülk sahiplerini yönlendirecek çizgide olması lazım. Ben, internette dolaşan rakamları asla baz almam. Ev ve arsa sahiplerine de bu yönde telkinde bulunurum. Senelerdir bu işi yapıyorum, bana bir daire geldiği zaman fiyatını hesaplarım, mal sahibini de ikna ederim. Burada gayrimenkul danışmanlarının üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Biz görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilirsek sektör normale döner. Ülkedeki ekonomik krizden ziyade önce kendi sektörümüzdeki bu krizi iyi yönetmemiz gerekiyor.

 

Başiskele’ye her kesimden çok talep olduğunu söylediniz. Olası İstanbul depreminden kaçarak buraya gelen var mı?

Evet, İstanbul’dan gelen çok. Olası İstanbul depremi doğal olarak insanları korkuttu. İstanbul’dan gelerek Başiskele bölgesine yerleşmek isteyen çok. Bu durum piyasanın da yükselmesine neden oluyor. Sonuçta arz-talep meselesi. Yeni projeler yapılıyor ancak hala konut açığı bulunduğu için fiyatlar bir tık daha yukarı çıkıyor. Özellikle dış yatırımcıların piyasayı yükselttiğini söyleyebilirim. Bundan burada yaşayan halk da etkileniyor tabii ki.

 

Başiskele bölgesinin bu kadar ilgi görmesinin nedeni nedir sizce?

Başiskele konumu itibariyle çok özel bir ilçe. Sırtını dağlara yaslamış, önü deniz, yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla eşi benzeri az bulunur güzellikte. Burada hem köy hayatını yaşayabilirsiniz hem de aracınıza atlayıp 5 dakika sonra kendinizi şehirde bulabilirsiniz. Bu özellikleriyle hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gözdesi.

DÜRÜSTLÜK VE ŞEFFAFLIK

İbrahim Bey, son yıllarda gayrimenkul sektörüne ilgi fazlasıyla arttı. Bunun sebebi nedir?

Gayrimenkul sektöründe büyük paraların dönmesi, ‘kolay para kazanılıyor’ imajı sektöre ilgiyi bir hayli artırdı. Oysa ki zor bir sektör ve vebali de çok büyük. Aracı olmak sadece bu dünyada değil öteki dünyada da hesap vereceğiniz anlamına geliyor. Bu yüzden çok hassas davranıyorum. Bir portföy almadan önce ‘Burada ben yaşayabilir miyim?’ ya da ‘Burada inşaat yaparsam ne kazanırım’ diye düşünüyorum. İnce eleyip sık dokurum. Benim eleğimden geçmezse o portföyü almam. Bu işi meslek edinmiş birisi olarak yeni başlayan arkadaşların da gayrimenkul danışmanlığını meslek olarak görmelerini isterim. Dükkanı açıp, satış yapmakla bitmiyor, satış sonrasında da hizmet devam etmeli. Bu anlayışı benimseyen kişiler sayesinde bizim sektörümüz meslek haline gelebilir. Biz bunun peşindeyiz. Benim tek derdim mahalleme, ilçeme, şehrime, ülkeme katma değer sağlamak. Biz ne kadar doğru hareket edersek insanlar da buraya o kadar çok yatırım yapar. Bu da sadece bana değil herkese fayda sağlar.

 

‘Sizi diğer gayrimenkul firmalarından ayıran en önemli özellik nedir?’ diye sorsam…

Bunu benim söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ancak dışarıda da böyle bilindiği için dile getirmekte sakınca görmüyorum; dürüstlük ve şeffaflık. Olması gereken de bu zaten. Benim babam esnaflıktan geliyor, ondan ne öğrendiysem dışarıya da onu aktarmaya çalışıyorum. Bizi bu noktaya dürüstlük ve şeffaflık getirdi. Bir de müşterilerimizle iletişimi hiç kesmiyoruz, 10 yıl sonra da bizi arayanlar oluyor, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.

 

İbrahim Bey son olarak ileriye dönük hedeflerinizi de öğrenmek isterim.

İşimi seviyorum, bu sektörde gidebildiğim yere kadar gitmek istiyorum. Bu arada özel projelerle insanların karşısına çıkmayı hedefliyorum. Tabii bunun için gerçekten büyük bir finans gerekiyor. Çok özel arsalara çok özel konutlar yapmak, insanları o konutların içinde mutlu ve huzurlu görmek istiyorum.

Yeşilyurt Mah. Oya Başar Sok. No:7

Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0532 600 50 78

Instagram: @loftgroupgayrimenkul

NASIL ARANDI: #gayrimenkul # loft group gayrimenkul # ibrahim keskin # başiskele # emlak # konut

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.