27-07-2024 08:12

Nutat Çikolata’nın 10. yıl armağanı: Pişmaniyeli Çikolata

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/09/2023
İzmit’in markası Nutat Çikolata, İzmit’in sembolü pişmaniyeyi el yapımı çikolata ile buluşturdu, ortaya muhteşem bir lezzet çıkardı
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Serpil Çolak Türkoğlu

Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

 

Girişimci iş insanları Burçin Çam Çangal ile Fatih Aysel ortaklığında 2013 yılında kurulan Nutat Çikolata, 10. yaşını kutluyor. Nutat Çikolata’nın, Yenişehir Mahallesi’ndeki küçücük bir dükkanda başlayan başarı yolculuğu zaman içinde öyle bir noktaya geldi ki artisan çikolataların ünü il sınırlarını aştı, Nutat Çikolata da kentin markası olmayı başardı.

Nutat Çikolata, 10. yılında Kocaeli’ye olan gönül borcunu harika bir hediye ile ödeme kararı aldı; İzmit’in sembolü pişmaniyeyi el yapımı çikolatanın içine katarak, en tatlısından yeni bir yolculuk başlattı. İşte bu yeni yolculuğu Nutat Çikolata’nın ortaklarından, aynı zamanda Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı olan Fatih Aysel anlattı.

Fatih Bey, pişmaniyeli çikolata yapmak nereden aklınıza geldi?

Çikolata ile pişmaniyeyi birleştirmeyi uzun zamandır düşünüyorduk, yeni ürünümüzün İzmit Belediyesi’nin düzenlediği ‘Pişmaniye Festivali’ne denk gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Aslında amacımız İzmit’in en büyük sorunlarından biri olan hediye sorununa çözüm bulmaktı. Çeşitli platformlarda bu konu sürekli gündeme geliyordu. Bu kenti tanımak için gelen misafirlerimize ya da gittiğimiz şehirlerde pişmaniye başlı başına yeterli bir hediye olmuyordu. ‘Daha güçlü bir şey lazım’ dedik. Çikolata da evrensel biliyorsunuz, her yerde bulabilirsiniz. Nutat Çikolata olarak ‘Ne yapabiliriz?’ diye düşündüğümüzde, el yapımı çikolatalarımızı İzmit’in sembolü olan, coğrafi işaretli pişmaniye ile buluşturma kararı aldık. Ve pişmaniyeli çikolata ürettik. Herkesin algısında şu var; ‘Zaten vardı.’ Hayır, piyasada pişmaniyeli çikolata yok, sadece üzeri kakao ile kaplanmış saray helvası var. Biz çikolatanın içerisine gerçek pişmaniyeyi koyarak, pişmaniyeli çikolata yaptık, çikolatalı pişmaniye değil. Artık İzmit’in kendine has bir pişmaniyeli çikolatası var. Nutat Çikolata olarak buna imza atmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Ar-Ge çalışmaları ne kadar sürdü?

Çikolata yağ bazlı bir üründür, içine konulacak ürünün suyla hiçbir ilişkisinin olmaması gerekiyor. Normal pişmaniyelerde su kullanıldığından özel üretim gerekiyordu. Pişmaniye üreticisi, aynı zamanda gıda mühendisi bir arkadaşımız var, onunla çalıştık. Bizim için özel olarak tereyağlı pişmaniye üretti. Ar-Ge çalışmaları bir buçuk ay kadar sürdü. Üniversitedeki hocalarımızla da sürekli irtibat halinde olduk. Sonunda formülümüzü geliştirdik ve pişmaniyeli çikolatayı piyasaya sürdük.

KAHVENİN YANINDA…

Pişmaniyeli çikolata kahvenin yanında iyi gider, değil mi?

Aynen öyle. Başka bir ile gittiğimizde oranın nesi meşhur ise kahvenin yanında o ikram edilir ama Kocaeli’de böyle bir kültürün olmadığını fark ettik. Kahvenin yanında pişmaniye görmüyoruz çünkü pişmaniye tüketilmesi zor bir ürün, bu yüzden pek tercih etmiyoruz. Bizler ya da bu şehre misafir olarak gelenler kahvenin yanında bu şehre özgü bir ürün tüketsin istedik. Her yerde bulunabilsin, her yerde ikram edilebilsin. Pişmaniyeli çikolata her ortamda herkese ikram edilebilecek, herkesin her ortamda mutlulukla yiyebileceği bir ürün. Pişmaniyeli çikolata ile ilgili çalışmalarımız sona ermiş değil. Yakın zamanda pişmaniyenin yanına fındık, fıstık, badem gibi ürünler de eklemeyi planlıyoruz.

 

Peki, pişmaniyeli çikolataya nasıl ulaşacağız?

Nutat Çikolata olarak mağazamızda satışımız var, sipariş üzerine üretim de yapabiliriz. Özellikle kurumsal firmalar şimdiden pişmaniyeli çikolata siparişi vermeye başladı. Gelen misafirlerine artık pişmaniyeli çikolata ikram edeceklerini söylüyorlar. Önümüzdeki günlerde ilimizdeki zincir marketlerde, özel kutuları içinde pişmaniyeli çikolata satışı yapmayı da planlıyoruz.

TÜRKİYE’YE MAL OLACAK

Pişmaniye Festivali’ne de yeni ürününüzle katıldınız.

Pişmaniyeli çikolata üretimimizin İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Pişmaniye Festivali’ne denk gelmesi bizi çok mutlu etti. Festivalde yeni ürünümüzü de tanıtma fırsatı bulduk. En kaliteli çikolatayı en kaliteli pişmaniye ile birleştirerek insanların damak zevkine hitap eden farklı bir lezzet sunduk ve çok da güzel geri dönüşler aldık.

 

Fatih Bey, bundan sonraki hedeflerinizi de öğrenmek isteriz. Yeni ürünler var mı?

Elbette yeni ürünler üzerine çalışıyoruz. Kocaeli’den çıkarak Türkiye’ye mal olacak yeni lezzetlerin hazırlığını yapıyoruz. Üniversitedeki hocalarımızla istişare halindeyiz. Çalışmalarımız bittiğinde yeni ürünlerimizi kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız. Nutat Çikolata olarak yeni tatlar peşinde koşmaya devam edeceğiz.

 

Adres: Fatih Mah., Miralay Mümtaz Cad. No:107, İzmit/Kocaeli

Telefon: 0850 420 2633- 05350146195-0 535 977 88 32

Instagram: @nutatcikolata

NASIL ARANDI: #pişmaniye # çikolata # nutat çikolata # izmit # yenişehir # kocaeli # hediyelik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.