26-04-2024 06:42

Nihan Çakıcı: Emek varsa başarı da vardır

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Bir koltuğa birkaç karpuz birden sığdırmayı başaran Nihan Çakıcı için emek verilen her şey başarının kendisidir, ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın…
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Nihan Çakıcı, ilimizin başarılı iş kadınların biri. Yaklaşık 18 yıl hastane yöneticiliği yapan, daha sonra farklı sektöre bir yatırım yaparak, ülkemizin ünlü kuaför markası Makas’ı, İzmit’e getiren, son 3 yıldır da yurt dışı sağlık turizmi ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Nihan Çakıcı, aynı anda üç işi idare ediyor. Emek vermeye aşık biri olması ve mesai kavramı bilmeden çalışması Nihan Çakıcı’yı başarıya ulaştıran en önemli etkenlerin başında geliyor. Zaten başarının tarifini de ‘Hayatımızda emek verdiğimiz her şey bizim başarımızdır, ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın’ şeklinde yapıyor.

‘Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor?

Hayatımız boyunca bir hedef için çabalarız. Bu aile içinde başlar; okul hayatı, iş hayatı ve evlilik hayatı derken tüm hayatımızı kaplayan hedeflerimiz, buna karşılık başarı ve başarısızlıklarımız olur. Başarı benim için hedeflerime yaklaşabilmek ve gerçekleştirebilmekti eskiden, şimdi çok daha farklı bakıyorum. Bence hayatımızda emek verdiğimiz her sebep bizim başarımızdır. Sonu ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Ben kendimi bildim bileli çalışmaya ve emek vermeye aşık biriyim. Bu ailem için de iş hayatım için de geçerli. Hayatta daha iyisi diye bir şey yoktur, sadece kendinizi daha iyi hissettiğiniz alanlar değişir. Başardıklarınız da size bu imkanı sağlama konusunda kapı olur. Ben de bu başarıyı sağlayabilmek için çok çalıştım. Halen daha aynı tempoda çalışıyorum. Asıl mesleğim olan hastane yöneticiliği için 18 sene emek verdim. Ardından işletme sahibi oldum ve son 3 yıldır yürüttüğüm yurt dışı yatırım danışmanlığı işim var. Ben açıkçası çalışırken mesai ve mesaiden kazanç elde etmeyi, altımda çalışan ekipten öğrendim diyebilirim. Çünkü benim için bir görevi tamamlamak mesai saatlerine bağlı olmadı hiçbir zaman. Belki bu sebeple aynı anda üç ayrı işletmeyi idare edebiliyorum.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Bazen haksızlığa uğradığımı düşündüğüm bazen de verdiğim emeğin karşılığı alamadığım için yol ayrımına geldiğim noktalar olmuştur. Ama ‘asla’ diyebileceğim bir tecrübem olmadı Allah’a şükür çünkü bana en çok zarar veren ortaklığım bile bir tecrübeydi. Sadece aldığım çok anlamlı dersler oldu. Tahlil etmeden veya detaylı araştırmadan ortak çalışma içine girmemeye özen gösteriyorum.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

İstanbul’dan İzmit’e gelmem diyebilirim. Benim asıl mesleğim uluslararası sağlık turizmi ve bu iş için çok ciddi emek sarf edip, sektörde iyi bilinen bir isim haline gelmişken, İzmit’e taşınma kararı alarak büyük risk aldım. Benim mesleğim sürekli yurt dışında olmayı gerektiriyordu. Verdiğim karar kariyerimi ciddi anlamda etkiledi.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Önce nefes alıp ne durumda olduğuma bakarım. Kafamda bir sonraki adım için plan üretme huyum vardır. Özellikle hayatta çok farklı sorumluluklarınız varsa bu yolculukta aynı oranda tersliklerle de karşılaşabiliyorsunuz. Her zaman ‘bundan daha iyisi ve daha güzeli bana doğru yola çıktı’ derim ve yoluma devam ederim.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Kadın olarak kariyer sahibi olmanız veya verdiğiniz emeğin karşılığını alabilmeniz için bir erkekten çok daha fazla efor sarf etmeniz gerekiyor. Bununla birlikte dişi görüntünüzü de olabildiğince saklamaya çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Erkek bir çalışma arkadaşınız kendine baktığında ‘bakımlı’ denir, bir kadın kendine özen gösterdiğinde ‘kim için’ diye sorarlar. Çünkü sizin hem işinde iyi hem bakımlı hem de başarılı olabilme şansınız yoktur onların gözünde.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Ümit Boyner çünkü hem iş hayatı hem de görev aldığı birçok STK yöneticiliği ile farklı alanlarda çok ciddi tecrübelere sahip, çok başarılı bir iş kadını. 

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Her ne yapıyorsam yapayım eğlenmeliyim. Yaptığım işte beni mutlu edecek veya keyif almamı sağlayacak başlıklar yaratmak.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Kesinlikle yapmak istediği işle ilgili eğitim almasını ve mutlaka en az 3 yabancı dile hakim olması gerektiğini söylerim.

NASIL ARANDI: #nihançakıcı #emekvarsabaşarıvar #başarılıkadın #business #sağlıkturizmi #yatırımdanışmanı #makasizmit #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.