30-03-2024 03:56

Nirgün İrteni Yılmaz: Yaşamın her alanında başarıyı hedefliyorum

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Üçgen OSGB’nin sahibi Nilgün İrteni Yılmaz, sadece iş yaşamında değil hayatın her alanında başarılı olmak için çalışıyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

İlimizin başarılı iş kadınlarından, Üçgen OSGB’nin sahibi Nilgün İrteni Yılmaz aynı zamanda Kocaeli’nin başarılı iş kadınlarını ve yöneticilerini bir çatı altında toplayan KOİDER’in (Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) de başkanı. Kadının üretime katılması; kendisine, ailesine, yaşadığı şehre, ülkesine fayda sağlaması amacıyla hareket eden, şimdiye kadar sayısız projeyi hayata geçirip önemli iş birliklerine imza atan KOİDER’in kuruluşundan bu yana başkanlığını yapan Nilgün İrteni Yılmaz, başarıya giden yolda risk almak kadar riski yönetebilmenin de önemli olduğunu söylüyor.

‘Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor?

Hayatı bir bütün olarak algıladığım için kendime sadece iş odaklı başarı kriterleri belirlemiyorum. Yaşamın her alanıyla ilgili hedeflerim var. Kızımı mutlu, kendine yetebilen, özgüvenli bir birey olarak yetiştirmek de hedefim, şirketin cirosunu arttırmak ve kariyer planlamamı doğru yapmak da... Bunlar gibi birçok şey sıralayabiliriz. Genel bir tanım yapacak olursam; başarı benim için hayatın her alanında isteklerinle ilgili dengeli olmaktır.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Hayatta genel olarak ne istediğimi bildiğimi düşünüyorum. Odağıma aldığım hedefin sınırlarını kişisel değerlerimle belirlerim. O amaca ulaşmak için azimle çalışırım. Sanıyorum ki bugün sahip olduğum başarıda farklı yaptığım şey geçirdiğim zorlu süreçlerde vazgeçmek yerine, krizi yönetmeyi tercih etmek oldu.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

‘Asla yapmazdım’ dediğim bir şey yok çünkü yaptığım hataların ya da zorlu süreçlerin beni bugünkü noktaya taşıdığını düşünüyorum. Burada yaptığımız hatalardan çıkardığımız sonuçlar, oluşan krizleri nasıl yönettiğimiz, tekrarlanmaması için aldığımız önlemler çok önemli. Verdiğim hatalı bir kararla ekonomik olarak zarara uğrarsam, ‘bu da bana akıl parası olsun’ diyorum. Kişilerle ilgili bir sorun yaşadığımda, kendi sınırlarımı ve hatalı bir davranışım olup olmadığını kontrol ediyorum. Bu kontrol, yapmış olduğum hatayı tekrar etmememi ya da bir hatam yoksa huzurlu olmamı sağlıyor.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Girişimcilik ekosistemine dahil olmayı istemek kendi içerisinde riskli zaten. Risk yönetimini bilmek, proaktif yaklaşımlarda bulunmak çok önemli ve başarıyı direkt olarak etkileyen faktörlerden biri. Üçgen OSGB olarak riskleri tespit etmek, önlem almak, çözüm üretmek işimizin önemli bir kısmı. İşimizin içinde de girişimcilik ruhunun gerekliliklerinde de risk almak var.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

İlk zamanlar işler yolunda gitmediğinde çok üzülürdüm, stres seviyem artardı. Mesela, çok çaba sarf ettiğim bir işin olmaması beni üzerdi. Sonra fark ettim ki bazı şeylerin benimle ilgisi yok. Bazen bir işin olmaması da çok hayırlı olabilirmiş. Yaşadığım tecrübeler bunu öğretti. İşlerin yolunda gitmesini sağlayacak sistemler oluşturduğumu düşünüyorum ama tabii ki değişken faktörlerin olduğu tüm alanlarda problemler olabiliyor. Burada mühendis olmanın, sonuç odaklı bakış açısının konforunu yaşıyorum açıkçası. Bir sorun oluştuğunda soruna değil çözüme odaklanıyorum; mutlaka B planlarını hazırda tutarak süreçlerimi kontrol ediyorum.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Kızım Beren dünyaya geldiğinde şirketin ortaklık yapısında bir değişiklik yapmamız gerekti ve mevcut sorumluluklarım gereği kızım beş günlük bebekken onu anneme teslim edip, işe gitmek zorundaydım. Bir bebeğin hayatınıza dahil olması hem muhteşem bir şey hem de zor. Buna bir de işte yaşadığımız değişiklik eklenince, benim için zorluk seviyesinde artan bir durum oluşmuştu. Çok şükür ki başta annemin ve kıymetli eşimin de desteğiyle atlattım. Yani zorluk derecesi ne kadar yüksekse, başardığınızda güçlenme seviyeniz de o kadar yüksek oluyor.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Üçgen OSGB olarak iş sağlığı ve güvenliği hizmeti vermek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği bir kuruluşuz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin ile sektörel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında konuşmak isterdim.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

‘Ya hayallerinizi değiştirmelisiniz ya da becerilerinizi büyütmelisiniz.’ – Jim Rohn

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

‘O zaman işe evrak taşıma işleri gibi vaktimizi alan işleri yapmakla başlamalısın çünkü çırağı olmadığın işin ustası olamazsın’ derdim.

 

NASIL ARANDI: #nilgünirteniyılmaz #üçgenosgb #işhayatı #başarıyıhedefliyor #koiderbaşkanı #kadınüretimekatılsın #riskalınmalı #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.