29-03-2024 18:26

Nebiye Topuz: “İç sesinizi dinleyin”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İş yaşamına çocuklarını büyütmek için ara verdikten sonra bir daha kurumsal hayata geri dönmeyen Nebiye Topuz, hayallerinin peşinden giderek hobisini meslek haline getirmiş, başarılı bir girişimci ve pasta şefi. Mutfak konusundaki yeteneğini aldığı eğitimle daha da geliştiren Topuz, cesur bir adım atarak pandemi döneminde açtığı Nebiyye Patisserie ile sektöründe fark yarattı. Özgün reçeteleriyle kısa sürede lezzet avcılarının uğrak noktası haline gelen Nebiyye Patisserie’de misafirlerinin karşına her gün yeniliklerle çıkan Nebiye Topuz, güçlü kadını ‘kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve her koşula uyum sağlayabilen kadın’ olarak tanımlıyor; başarıya ulaşmada kişinin kendi iç sesini dinlemesinin çok önemli olduğunu söylüyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1976, Kastamonu doğumluyum. Meslek hayatıma EVYAP Holding’de laborant olarak başladım. 7 yıl çalıştıktan sonra anne oldum ve çocuğumu kendim büyütmek istediğim için meslek hayatıma ara verdim. Bu zaman diliminde hobi olarak sürdürdüğüm mutfak aşçılığını profesyonel alana taşımaya karar vererek Mutfak Sanatları Akademisi’nde pastacılık ve ekmekçilik üzerine eğitim aldım. Sonrasında ise kendi işletmemi açmaya karar verdim. 2021 yılından beri Nebiyye Patisserie olarak değerli misafirlerime hizmet veriyorum.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Dünya mutfağının en özel tatlılarını Türk damak tadına uyarlayarak özgün reçeteler geliştirdim. Farklı lezzetler oluşturmak için durmadan denemeler yaptım, çok çalıştım, çalışmaya devam ediyorum. Aldığım en büyük risk ise pandemi döneminde ticarete atılmak ve kendi dükkanımı açmak oldu.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Evet var. Özel bir kolejde düzenlenen bir bahar festivaline katılmam, iş hayatımın dönüm noktası oldu. O organizasyonda insanların, sunduğum lezzetleri beğenmesi ve bu lezzetleri nerede bulabileceklerini sorması Nebiyye Patisserie’nin tanınırlığının artmasında çok etkili oldu.

 

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Güçlü kadın, zorluklara göğüs geren, kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve her koşula uyum sağlayabilen insandır. Gücümü öncelikle 26 yıldır evli olduğum sevgili eşimden ve dostlarımdan alıyorum.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Kendimi en güçlü hissettiğim an, dükkanımın kapısını ilk açtığım andır.

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Evet, oldu. Geçmişte olduğu gibi kendi iç sesimi dinleyerek, iç motivasyonu sağlayarak üstesinden geldim.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Aldığım her kararın sonuçları bana iş ve özel hayatımda tecrübeler kazandırdığı için değiştirmek istediğim herhangi bir şey olmadı.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

İç seslerini dinleyerek, kimsenin etkisinde kalmadan, inandıkları yolda ilerlemelerini ve asla pes etmemelerini öneririm.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # nebiye topuz # kocaeli # nebiyye patisserie

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.