19-04-2024 10:32

Nazan Osmanoğlu: “En güçlü hissettiğim an Lotus Gayrimenkul’deki ilk günümdü”

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
İlimizin başarılı broker’larından Nazan Osmanoğlu, başarıyı kendisine olan inancı ve çalışma azmiyle yakalamış bir isim. Uzun yıllar görev yaptığı kuyumculuk sektöründen ani bir kararla ayrılarak gayrimenkul sektörüne geçiş yapan Osmanoğlu, aldığı sayısız eğitim ve yorulmak nedir bilmeden çalışması sayesinde kısa sürede kendi gayrimenkul ofisinin sahibi olmuş. Lotus Gayrimenkul’ün kapılarını bu yıl açan başarılı broker, “Kendimi en güçlü hissettiğim an Lotus Gayrimenkul’deki ilk günümdü” diyor ve ekliyor: “Ben, başarılı olabilmek için konfor alanımdan çıktım, bu sektörde fark yaratabilmek için çok çalıştım.”
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

1984, İzmit doğumluyum. Yunanistan-Bulgaristan mübadele zamanında, dedemler Türkiye’ye gelerek İzmit’in Akmeşe Köyü’ne yerleşmiş. Doğma büyüme İzmit’in yerlisiyim. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. Gençlik yıllarından itibaren satış ve pazarlama sektörünün içerisindeyim. 20 sene kuyumculuk sektöründe satış danışmanı ve mağaza müdürü olarak görev yaptım, ardından bir arkadaşımın vesile olmasıyla gayrimenkul sektörüne geçiş yaptım. 3 ay ofis asistanı olarak görev aldıktan sonra kariyerime yönetici olarak devam ettim. Satış ve pazarlama alanındaki 20 yıllık birikimime, gayrimenkul sektöründeki 5 yıllık bilgi ve tecrübemi de ekleyerek kısa süre önce kendi markamı kurdum, Lotus Gayrimenkul’un kapılarını açtım.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Konfor alanımdan çıktım ve öğrenmek, anlamak ve fark yaratmak için çok çalıştım. Uzun süren eğitimler nedeniyle yeri geldi çocuklarımı göremedim, yeri geldi arkadaşlarımla olan randevularıma gidemedim.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Kariyerimin dönüm noktası uzun yıllar emek verdiğim kuyumculuk sektöründen çıkarak, o dönem benim için oldukça yabancı olan gayrimenkul sektörüne geçmeye karar vermem oldu. Bu aynı zamanda aldığım büyük bir riskti.

 

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Bence güçlü kadın, kendisine ve yaptığı işe olan inancını hiç kaybetmeyen kadındır. Bu yüzden ben gücümü, kendime olan inancımdan, bir de beni her konuda destekleyen eşim ve çocuklarımdan alıyorum.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

İşimde kendimi en güçlü hissettiğim an, Lotus Gayrimenkul’un kapısını açtığım ilk sabah oldu.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Herkes gibi dönem dönem benim de kendimi güçsüz hissettiğim anlar oluyor tabii… Böyle anlarda kendime, bu durumun geçici olduğunu ve mevcut potansiyelimle her zorluğun üstesinden gelebileceğimi hatırlatırım. İhtiyacım olan motivasyonu kazanıp, gücümü toplayarak yola devam ederim.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Beni ben yapan her şey şu ana kadar yaşadıklarım. Bu yüzden hayatımdaki hiçbir şeyi değiştirmek istemezdim. İyi ki yaşanmışlıklarım oldu ve iyi ki bugünkü ben oldum.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Hangi işi yaparlarsa yapsınlar, kendilerine inansınlar çünkü inanmak başarmanın yarısı.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # nazan osmanoğlu # kocaeli # lotus gayrimenkul

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.