29-03-2024 14:35

Nihan Çakıcı: "Kadınlar iş hayatında olmalı"

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Ülkemizin medikal turizm alanındaki ilk yöneticisi olan Nihan Çakıcı, şu anda kariyerine Katar’dan gelen iş adamı ortağı Alaa Abuhassan ile birlikte kurduğu Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı firmasıyla devam ediyor. Çakıcı, Sapanca ve Başiskele’deki iki şubesiyle Ortadoğu ve Birleşik Arap Emirliklerinden Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen, ihracat yoluyla ürün tedariki talep eden firmalara danışmanlık hizmeti veriyor, bunun yanı sıra İstanbul’daki ekibi ile medikal turizm hizmetine devam ediyor. Ülkemizi daha ileriye taşımak için kadınların mutlaka iş hayatının içerisinde olması gerektiğini söyleyen Nihan Çakıcı, “Hayatı değiştirmek için kadının zihnine, sezgilerine, yüreğine ve merhametine ihtiyacımız var” diyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

İş hayatına 2000 yılında Finansbank’ın Ankara’daki merkezinde bireysel müşteri temsilcisi olarak başladım. Asıl mesleğim olan hastane yöneticiliği için ise 18 sene boyunca çeşitli hastanelerde görev yaptım. Bu arada Türkiye’nin ilk medikal turizm şirketini kurdum. Uzun yıllar gerek Avrupa gerekse Ortadoğu’da sağlık hizmetleri yöneticiliği yaptım. Mesleğimi icra ederken güzellik sektörüne yatırım yaparak güzellik salonu işlettim, Makas Kuaför gibi güçlü bir markanın İzmit’teki işletmecisi oldum. Son 4 yıldır Katar’da iş adamı olan ortağım ile birlikte Kanas Yurt Dışı Yatırım Danışmanlığı ve Medikal Turizm çatısı altında çalışmalarıma devam ediyorum.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Ben kendimi bildim bileli çalışmaya ve emek vermeye aşık birisiyim. Bu ailem için de iş hayatım içinde aynıdır. Hayatta daha iyisi diye birşey hiçbir zaman yoktur sadece kendinizi daha iyi hissettiğiniz alanlar değişir. Başardıklarınız da size bu imkanı sağlamak konusunda kapı olur. Ben de bu başarıyı sağlayabilmek için çok çalıştım. Halen daha aynı tempoda çalışıyorum. İş hayatımla ilgili almış olduğum en büyük risk, kesinlikle İstanbul’dan İzmit’e gelmemdi. Asıl mesleğim olan uluslarası sağlık turizmi alanında çok ciddi emek sarf edip, sektörde iyi bilinen bir isim haline gelmişken İzmit’e taşınma kararı alarak büyük risk aldım. Yaptığım iş sürekli yurt dışında olmayı gerektiriyordu. Bu sebeple verdiğim karar kariyerimi ciddi anlamda etkiledi.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

Kariyerimin dönüm noktası 2000’li yıllarda çalıştığım Dünya Göz Hastanesinde, yabancı hasta akımını fark etmem oldu. Bu konuda yaptığım araştırmalar sonucunda yöneticilerim ve hastane sahibi tarafından, yabancı hastalar ve sağlık turizmi alanında  Türkiye’de daha önce açılmamış bir departman oluşturuldu. Ben de bu departmana, Türkiye’nin ilk uluslararası medikal turizm yöneticisi olarak atandım.

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Bence güçlü kadın emek veren ve üreten kadındır. Hangi eğitime ya da hangi olanağa sahip olursa olsun, istediği takdirde kadının başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Bizler hem iş hem aile hayatında varlık gösterdikçe çevremiz çok daha aydınlık olacaktır.

 

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Ben yaptığım her işi önce öğrenerek sonra emek vererek yaptım. Bu sebeple her ne iş yaparsam yapayım, kendime hep güvendim ve güçlü hissettim. Bununla beraber, şu anda yürütmekte olduğum işin, meslek hayatımın olgunluk dönemine denk gelmesi sebebiyle en güçlü hissettiğim dönemimde olduğumu söyleyebilirim.

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

Kendimi güçsüz hissettiğim anlar çok oldu. Bunu en belirgin olarak, ortaklı yapıyla kurduğum ilk yatırımımda, maddi manevi olarak zarar gördüğümde hissettim. Bu süreç beni iş hayatında ciddi anlamda pişirmiş olsa da kendimi en güçsüz hissettiğim anları o dönemde yaşadım.

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Aslında değişiklik yapmak istediğim konular çok değil ancak yeniden başlama şansım olsa İstanbul’da kurduğum ilk uluslararası turizm şirketime Yunanistan’dan gelen teklifi değerlendirip işimi daha farklı bir noktaya taşırdım.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Bu ülkenin daha iyi bir yere gelmesini istiyorsak kadınları hayata dahil etmeliyiz. Hayatı değiştirmek için kadının zihnine, sezgilerine, yüreğine ve merhametine ihtiyacımız var. Hayatımız boyunca sürekli bir hedef için çabalarız. Bu aile içinden başlar; okul hayatı, iş hayatı, evlilik hayatı derken tüm hayatımızı kaplar. Hedeflerimiz ve buna karşılık başarı ve başarısızlıklarımız olur. Başarı benim için hedeflerime yaklaşabilmek ve gerçekleştirebilmekti eskiden. Şimdi emek verdiğimiz her şeyin bizim başarımız olduğunu biliyorum. Sonu ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın her türlüsü bizim için tecrübe ve başarıdır. Emek verdikçe güçlenen kadınlar, verdikleri emeğin sonucunu gördükçe başarıyı tadacaklar.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # nihan çakıcı # kocaeli # Kanas Yatırım ve Medikal Turizm Danışmanlığı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.