18-04-2024 04:11

Dr. Nurhan Börekçi Alet Her insanda açılacak bir kapı mutlaka vardır

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
NBA Getat Klinik'in kurucusu Dr. Nurhan Börekçi Alet; ‘Her insanda açılacak bir kapı mutlaka vardır, önemli olan o kapıyı açabilecek anahtarı bulabilmektir’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Aldığı tıp eğitiminden sonra kendisini geleneksel tamamlayıcı tıp (GETAT) alanında da geliştiren Dr. Nurhan Börekçi Alet, kendi adını taşıyan kliniğinde hem geleneksel tamamlayıcı tıp hem de medikal estetik uygulamalarını başarıyla gerçekleştiriyor. Ozon, hacamat, sülük tedavilerinin yanı sıra fizik tedavi ve medikal estetik uygulamalarının da yapıldığı klinik, hijyenik bir merkez arayışında olanların ilk adresi haline geldi. Bugün sahip olduğu başarıyı sağlık sistemi içerisindeki eksiklikleri fark ederek bakış açısını değiştirmesine bağlayan Dr. Nurhan Börekçi Alet, ‘Benim için başarının tanımı gece kafamı yastığa koyduğumda vicdanımın rahat etmesi’ diyor.

‘Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı benim önceki yaşlarıma dayanan çok geniş bir tanım aslında. Tıp okumaya karar verip doktorluk mesleğini icra edebilmek, bu yolda başarılı bir şekilde devam edebilmek, fedakarlıklarda bulunabilmek benim için bir başarı hikayesiydi. Bu konuyla ilgili çocukluk yıllarımdan hatırladığım, ablamın meşhur bir sözü vardır; ‘Başarının başı, başarısızlık korkusunu yenebilmekle başlar’. O zamanki Nurhan bu sözle yola çıkarak tıp okumak istediğine karar vermişti. Hala bu yolda ilerlemeye, yaptığım işi en güzel, en özverili şekilde yapmaya çalışıyorum. Bu süreçte başarının tanımı benim için gece kafamı yastığa koyduğumda vicdanımın rahat etmesi.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Ben hayatta hiçbir şeyden vazgeçmeyi sevmem, genelde hayallerimin ve ideallerimin peşinden giderim. Doktor olup insanların hayatına dokunabilmek, onlara faydalı olabilmek çocukluk hayalimdi. Bu yolda bana başarıyı getiren şey; sağlık sistemi içerisindeki eksiklikleri fark ederek bakış açımı değiştirmem oldu. Modern tıp ile geleneksel tıbbı birlikte kullandığımız zaman daha iyi sonuç alındığını tespit ettim ve kendimi bu yolda geliştirmeye karar verdim. Tıbba farklı açıdan bakmayı seviyorum. Kendi işimi yapıyor olmak beni ayrıca mutlu ediyor.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Zaten yolun çok başındayım, şu ana kadar yaptığım her şeyden çok memnunum, her şey çok keyifli ve güzel gidiyor. ‘Asla yapmazdım’ dediğim bir şey şu an için yok.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Risk bence her an, her zaman hayatımızda olması gereken bir şey. Risk alamayan da zaten çok başarılı olamıyor. Aldığım en büyük risk sanırım tek başıma bu yola çıkmak oldu. Şu an NBA GETAT Kliniği’nin hem hekimiyim hem yöneticisiyim hem de iş vereniyim. Her gün yenilenen bir sektörde olmak da çok büyük bir risk. İnanın bazen daha çok zamanım olsa da kendimi daha çok eğitebilsem, herkese yetebilsem diye arzu ediyorum ama tabii ki bu işlerin hepsini tek başıma, bir eş ve bir anne olarak yapınca daha da zorlayıcı olabiliyor.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Herkes gibi benim de bazen bunaldığım, motivasyonumun düştüğü zamanlar oluyor. Böyle olunca; neleri hedeflediğimi, bu sürece nasıl geldiğimi, bu zamana kadar başardığım şeyleri düşünüyorum. Hedeflerim üzerine yoğunlaşmaya çalışıyorum. Bu da beni tekrar motive ediyor.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Bu kişi eşim olurdu. Beni bu süreçte en çok destekleyen ve kendi işimi kurmamda bana cesaret veren kişi olduğu için. Ayrı mesleklerden olmamıza rağmen her zaman ilgiyle beni dinleyip doğru yönlendirebildiği için. Zaman zaman motivasyonum düştüğünde pes etmeme izin vermediği için. Hatta cesareti ve azmiyle bana örnek olup ,meslektaşlarıma göre çok genç bir yaşta bu adımı atmama sebep olduğu için. Buradan kendisine teşekkür etmek isterim.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Bir kadın olarak mesleğimle ilgili şu ana kadar zorlandığım pek bir şey olmadı. Daha çok iş yaptırmak istediğim kişilerle sıkıntı yaşıyorum. Kadınsanız daha az ciddiyetle yaklaşabiliyorlar, daha rahat erteleyip öteleyebiliyorlar. Bunların haricinde bir sıkıntı yaşamadım.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Her insanda açılacak bir kapı mutlaka vardır. Önemli olan o kapıyı açabilecek anahtarı bulabilmektir. Kliniğimizde farklı farklı insanlarla karşılaşıyoruz ve hepsine farklı yaklaşımda bulunmak gerekiyor, hepsi farklı bir kapı... Önemli olan o iletişimi kurabilmek. Bana çok farklı bir rahatsızlıkla gelip, altında yatan çok farklı bir hastalığı bulup, tedavi ettiğimiz de oluyor. Bu da iletişim kurmakla, konuşmakla, güven duygusuyla sağlanıyor.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Önce onu takip ederdim. Hekimlik yapabilecek karakterde ve fıtrattaysa kendisini teşvik ederdim. Gerçekten istiyorsa denemesi gerektiğini söylerdim. İnsan hayatında hayal ettiği, arzu ettiği her şeyi denemeli. Yıllar geçtiğinde yapmadıkları için pişman olmaktansa ‘denedim ama olmadı’ demesi onu daha mutlu edecektir. Önemli olan onu mutlu edecek bir işi tercih etmesi. Ve ben onun her başarısında veya başarısızlığında yanında olmak isterim.

NASIL ARANDI: #drnurhanbörekçialet #nbagetatklinik #başarı #motto #güçlükadın #tamamlayıcıtıp #merkez #ozon #hacamat #sülük #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.