25-04-2024 12:00

Ayşe Sayan: Hayalinize değer katar

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Ayşe Sayan Organizasyon’un kurucusu Ayşe Sayan, hayallerinizi yenilikçi ruhuyla gerçeğe dönüştürüyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Ayşe Sayan Organizasyon’un sahibi Ayşe Sayan, hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. Kendi tasarladığı ve ünü il sınırlarını aşan muhteşem kaftanların yanı sıra kına organizasyonunda adeta bir marka haline gelen Ayşe Sayan; Masal Wedding çatısı altında da söz, nişan, nikah, düğün, sünnet düğünü ve kurumsal organizasyonlar da dahil olmak üzere her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Kısa sürede elde ettiği bu başarının altında yatan etkenin ‘kalite’ olduğunu söyleyen Ayşe Sayan, ‘Aynı zamanda kaliteyi istikrarlı bir şekilde insanlara sunabilmek gerekiyor’ diyor.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Winston Churchill’in çok güzel bir sözü var: ‘Başarı, bir başarısızlıktan ötekine heyecanını yitirmeden gidebilme becerisidir.’ Aslında benim için başarı demek; büyük veya küçük, uzun veya kısa süreli, yapmak istediğinizi, düşündüğünüzü, hayal ettiğinizi hakkını vererek yapabilmek demek. Ne yaptığımızın, işimizin ne olduğunun çok da önemi yok, insanların takdirini kazanacak şekilde yapabilmenin önemi var.  ‘Bunu ben başardım!’ diyebileceğimiz şeylerin varlığı da oldukça kıymetli.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Bu soruya verilebilecek çok cevabım var çünkü bazen tek bir şeyi iyi yaparak insanlardan sıyrılabildiğiniz gibi, bazen de düzinelerce şey yaparak bulunduğunuz noktaya gelebiliyorsunuz. Benim hikayemde farklı olan ise aslında kalite. Aynı zamanda bu kaliteyi istikrarlı bir şekilde her koşulda, zamanda ve durumda insanlara sunabilmek.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Hayatta hepimizin kusurları, yanlışları var. Bunlarla öğreniyoruz, iyiye bunlarla ulaşıyoruz. Yanlışlarımız bizi biz yapan şeyler. Bunları bir kenara koyarsak, bu sorunun cevabı bende pek yok. Zira geriye dönüp baktığımda, ‘asla yapmazdım’ dediğim bir şey olmadı. Yaptığım her şeyi bilerek, üzerinde uzun uzun düşünüp, tartarak yaptım.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Risk almayı sevmiyorum. İşimle ilgili de ‘büyük’ diye tabir edeceğimiz bir risk almadım. Bazı şeyleri yaparken muhakkak ki açık bıraktığınız uçlar oluyor. Ya da kadere bıraktığımız... Bunları minimuma indirirsek, ulaşacağımız yere daha kolay ve sağlam ulaşırız her zaman. Ben de bu sebeplerden dolayı işimle ilgili kararlar alırken, tercihler yaparken emin olarak, sağlam adımlar atıyorum. Öyle ya da böyle insanların hayatlarına dokunuyoruz. Yaptığınız her hata sadece bireysel olmuyor, insanları da etkiliyorsunuz. Bu yüzden ne kadar az risk, o kadar güvenli ve yere sağlam basan iş demek.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Muhakkak oluyor. Hayatın her alanında kontrol elimizde değil. Bazen bir şeyleri çok iyi, kusursuz derecede yapsanız bile sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Profesyonellik tam olarak burada başlıyor zaten. Kriz yönetebilmeyi bilmeniz gerekiyor. Kimse sizi motive etmez. Sizin kendinizi kaldırmanız gerekiyor. Bir duvarınız varsa dayanmalı, yoksa dayanacağınız bir duvar yaratmalısınız.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Malum ülkemizde kadın olmak biraz zor. Her manada. Bu biraz iş hayatına da yansıyor haliyle. Lakin aşamadığımız sorunumuz hiç olmadı. Allah güzel insanlarla karşılaştırsın hepimizi :)

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

İşimle ilgili tabii ki sıklıkla insanlarla sohbet ediyorum. Bilgi ve fikir alışverişi yapabildiğimiz insanların fikirlerini ve önerilerini dinlemek çok kıymetli. Eleştiriye açık, alçakgönüllü olmak gerekiyor. Herkesten, her şeyden öğreneceklerimiz var hayatta.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Bu hayatta bir sürü çarpıcı fikir var. Eksik olan ise bu fikirleri gerçekleştirme arzusu aslında. Görmek istediklerinizin yaratıcısı siz olun. Kaliteyle.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Çocuklarıma bu konuyla ilgili öneride bulunmam. Hepimizin becerisi, yeteneği birbirinden farklı. Benden fikir istediklerinde, kafamdakileri paylaşıyorum. Yaptıklarımı ve geçtiğim süreçleri anlatıyorum. Onlar da almak istediklerini alıyorlar tabii ki.

NASIL ARANDI: #ayşesayan #ayşesayanorganizasyon #başarılıkadın #hayalinizedeğerkatar #başarılıkadınlar #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.