16-04-2024 11:25

Ayşen Ertuğ Kösemen: Mutluluğun adına ‘başarı’ diyorum

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Ays Cake Story’nin sahibi Ayşen ertuğ Kösemen, kendisini her sabah aynı heyecanla uyandıran, geceleri ise uyutmayan mutluluğun adına ‘başarı’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Doğuş Üniversitesi’nde işletme eğitimi alan, mezuniyetinin ardından genç yaşta evlenen, arka arkaya iki çocuğu olunca iş hayatına atılmaya fırsat bulamasa da zamanını mutfakta kendini geliştirerek değerlendiren Ayşen Ertuğ Kösemen, evinde dostlarına ikram ettiği cheesecake’ler çok beğenilince, ‘Benim için de yapar mısın?’ taleplerine kayıtsız kalamadı. Sosyal medya üzerinden başlayan yolculuğuna Ays Cake Story adını verdiği butik pastanesinde devam eden Ayşen Ertuğ Kösemen gerek hazırladığı birbirinden lezzetler kekler, pastalar ve tatlılar gerekse özel günlere ait konseptleriyle büyük ilgi gördü. Ays Cake Story’e gelenlere müşteri olarak değil, misafiri gözüyle bakan Ayşen Hanım, başarısının altında yatan etkeni ise ‘samimiyetim’ olarak açıklıyor.

Başarı sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı için ilk adım; kişinin kendisini keşfetmesi, kendi yetenek ve gücünü fark etmesi, kendisini sürekli yeniden yaratmasıdır. Her sabah beni aynı heyecanla uyandıran, geceleri uyutmayan mutluluğun adına ben ‘başarı’ diyorum.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Kendimi keşfetmem 34 senemi almış olsa da her zaman arzularımla, kendi değerlerimi harmanladım. Yeniliğe açık, görsele önem veren, renkli bir ruhum var. Ays Cake Story’e gelenlere müşteri gözüyle değil, evime gelen misafirim gözüyle baktım. Ruhumu işletmeme ve ürünlerime yansıtabildiğim için kısa zamanda birbirimizle bağ kurduk. Başarımı farklı kılanın samimiyetim olduğunu düşünüyorum.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Hikayeme bugün başladığımı düşündüğümde ‘asla yapmazdım’ diyebileceğim bir şey ne mutlu ki bulamıyorum. Tam tersine iyi ki tüm konforumu bozup, evde üretmeye başlamışım.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

İşimle ilgili aldığım en büyük risk, Ays Cake Story’i açmaya karar verip, tüm hazırlıkları tamamladığımda, 3 ay boyunca pandemi yasağına denk gelmekti. Olabilecek tüm yasak ve kapanmaları yaşadım. Ama umudum hiç bitmedi.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

İşler yolunda gitmese bile üretim yapıyorsan her zaman istekli, mutlu, enerjik olmak zorundasın. Yoksa her gün yaptığım o güzel tatlılar bile aynı tadında olmuyor. İşte bu zamanlarda ‘önce ben’ deyip kendime küçük molalar veriyorum. Kendimi denize, dağa, taşa, ormana vuruyorum. Enerjimi toplayıp, yeniden aşk ile işimin başına geçiyorum. Elleriyle mutluluk dağıtan bir kadın olarak önce kendimi mutlu etmekle başlıyor iş!

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Ays Cake Story’nin hem işletme hem üretim kısmındayım. Her şeyle birebir ilgileniyor olmak çok zevkli olsa da kimi zaman yorucu olabiliyor. İşin içinde bu kadar emek varken bazen acımasız eleştirilere maruz kalıyorum. Kadının kadına yaptığı şiddeti boyumdan kiloma, saçımdan başıma, yaptığım konseptlerden paylaşımlarıma, dinlediğim müziğe kadar hissetsem bile kendim olmaktan asla vazgeçmeyeceğim.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Beyaz Fırın’ın 5. kuşak işletmecisi Nathalie Suda olurdu. Kendisi işletmecilik alanında bana ilham kaynağı olan sayılı kişilerden biridir. 1800’lü yıllarda başlayan bu iki asırlık hikayeyi ondan dinlemek isterdim. Daha yolun çok başındayım. Benim de hayalim kendi kitabımı yazıp, şehir şehir şubeleşip, hikayemin gelecek nesiller boyu sürmesi…

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

İşini aşkla yapan biri olarak benim mottom; ‘Kalbin yolu biliyor, o yönde koş!’

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Bir hayalle kurduğum markama çocuklarımın sahip çıkması beni çok mutlu ederdi. Onlara kendilerine ve yaptıkları işe güvenmelerini söyler, karşılaşabilecekleri olumsuzluklara rağmen umutlarını asla kaybetmemeleri, hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini belirtirdim.

NASIL ARANDI: #ayşenertuğkösemen #ayscake #başarınedir #mutluluk #motto #kek #pasta #riskler #başarılıkadın #güçlükadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.