23-04-2024 20:46

Murat Mete: Motivasyon Kaynağım Onların Mutluluğu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
Alpmete Ambalaj’ın ortaklarından Murat Mete, çocukları Ali Efe, Erva ve Esma için “Onların mutluluğu benim için en büyük motivasyon kaynağı” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Alpmete Ambalaj’ın ortaklarından Murat Mete, 3 harika çocuğun babası. 11 yaşındaki Ali Efe, 8 yaşındaki Erva ve 3 yaşındaki Esma’dan bahsederken, “Baba olmanın en keyifli yanı çocukların sevdiği, mutlu olduğu, eğlenceli aktiviteler yapmak” diyen Murat Bey için çocuklarının mutluluğu, hayattaki en büyük motivasyon kaynağı. Ali Efe, Erva ve Esma’yı büyütürken hayatı akışına bıraktığını ifade eden Murat Mete, tek amacının çocukları tarafından çok sevilen bir baba olmak olduğunu söylüyor.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1981, İzmit doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi Pazarlama bölümü mezunuyum. Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Alpmete Ambalaj isimli şirketimizde ticaretle uğraşıyorum. 12 yıldır evliyim, üç çocuk babasıyım. Oğlum Ali Efe 11, kızlarım Erva 8 ve Esma 3 yaşında.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Baba olacağımı ilk duyduğum anda daha önce yaşamadığım büyük bir mutluluk ve heyecan hissettim. Artık hayatımda yeni bir dönem başlıyordu.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Daha önce ‘nasıl bir baba olurum, nasıl davranmam gerekir?’ diye hiç düşünmemiştim. Hayatı akışına bırakmak en doğrusu bence. Babalık hayatınız, çocuğunuzun sevgisiyle şekilleniyor zaten. Sadece çocuklarımın sevdiği bir baba olmak isterim.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Baba olduktan sonra babalık duygusunun koruyuculuk ve sahiplenme temelinde geliştiğini daha çok anladım. Çocukken size anlamsız gelen durumları, baba olunca siz de uygulamaya başlıyorsunuz.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Çocuklarıyla arkadaş gibi olan, eğlenceli, onlara güven veren bir baba olduğumu düşünüyorum.

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Baba olmanın en keyifli yanı onlarla birlikte onların sevdiği, mutlu olduğu eğlenceli aktiviteler yapmak. Onların sevinci ve mutluluğu hayattaki motivasyonum oluyor.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Benim için babalığın en zor yanı bebeklik dönemlerindeki uykusuz geceler ve hastalandıklarında yaşadığım endişe.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

Babalıkta bazen taviz vermeniz gereken durumlar olabiliyor. Her düşündüğünüzü bire bir uygulayamıyorsunuz.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Benim babam çok anlayışlı, dürüst ve sevecen bir insandır. Bizimle ilişkisi samimiyet üzerine kuruludur. Bize doğruluğu, dürüstlüğü ve hak yememeyi öğretti. Nasıl iyi bir insan olunabileceğinin yollarını gösterdi. Ben de çocuklarımı bu temel ahlak üzerinden yetiştirmeye çalışıyorum.

Büyüdüklerinde, onlarla birlikte yapmayı sabırsızlıkla beklediğiniz bir şey var mı?

Birlikte yapmak için büyümelerini beklediğim herhangi bir aktivite yok. Her yaşta beraber yapabileceğimiz ortak zevk alabileceğimiz bir şeyler bulup, anın keyfini yaşıyoruz.

Babalar Günü’nde, babanıza ne söylemek istersiniz?

Varlığınla ve duruşunla iyi ki senin gibi bir babam var.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

’İyi ki senin gibi bir babam var.’

20 yıl sonra, çocuklarınız bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Hayat serüveninizde doğru, dürüst ve karakterli birer birey olursanız isteyipte başarılı olamayacağınız hiçbir şey yoktur. Hayatta kendi doğru yolunuzu çizin ve asla o yoldan ayrılmayın. Babanız olarak aldığınız tüm kararlarda yanında olacağıma söz veriyorum.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # babalargunu # muratmete # baba # cocuk # babalar # kız

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.