26-04-2024 16:48

Murat Yazıcı: Onlar En Büyük Hazinem

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/06/2022
İki evlat ve dünyalar tatlısı minik bir torun sahibi olan Murat Yazıcı, “Evlatlarım en büyük hazinem, onlar için her türlü fedakarlığı yapabilirim” diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

İmaj Raf Tekso Soğutma Sistemleri ve Myline Dizayn Dekorayon markalarının kurucusu, tecrübeli iş adamı Murat Yazıcı, iki evlat ve dünyalar tatlısı minik bir torun sahibi. Kızı Cemre Şahin, oğlu Osmancan ve torunu Ela’dan bahsederken; “Hayattaki karşılıksız, koşulsuz, menfaatsiz tek sevgi, evlat sevgisi. Dünyanın en güzel duygusunu ise dede olduğumda tattım” diyen Yazıcı, en büyük hazinesinin çocukları olduğunu söylüyor. Oğlu Osmancan ile Fenerbahçe maçlarına, kızı Cemre ile de dalışa gitmekten büyük keyif alan Murat Bey, kendisini ‘çocukları için her türlü fedakarlığı yapabilecek bir baba’ olarak tanımlıyor.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1967, Hereke doğumluyum. Lise mezunuyum. Babamı çok erken yaşta kaybettiğim için onun işlerini devralarak genç yaşta ticarete atıldım. İmaj Raf Tekso Soğutma Sistemleri ve Myline Dizayn Dekorayon olmak üzere iki firmamız ile müşterilerimizin hayal ettiği iş yerlerini kuruyoruz. Eşim Esra Hanım ile 33 yıllık bir evliliğimiz var. Biri kız, diğeri erkek 2 çocuk babasıyım. Kızım Cemre 30, oğlum Osmancan 20 yaşında. Bir de dünya tatlısı torun sahibiyim. 2 yıl evvel torunum Ela ile resmi olarak dedeliğe kavuştum ve dünyanın en güzel duygusunu tattım.

Baba olacağınızı ilk duyduğunuz an hissettiğiniz duygunun adı neydi?

Babalık duygusunu çok erken yaşta tattım. Sevinç ve şaşkınlığı aynı anda yaşamak... Sanırım, hissettiğim duygunun tarifi bu olsa gerek.

Baba olmadan önce nasıl bir baba olacağınıza dair planlar yapmış mıydınız; düşündüğünüz gibi bir baba olabildiniz mi?

Böyle bir planım olmadı. Benim rol modelim hep babam olmuştur, ben de çocuklarıma iyi örnek olduysam ne mutlu bana. Böyle olması için çok emek verdiğimi düşünüyorum.

Babanızın, ’baba olunca anlarsın’ dediğinde ne demek istediğini, baba olunca anladınız mı? Bizimle de paylaşır mısınız?

Evet, tabii ki anladım. Evlat sahibi olmadan, babalığın gerçekten ne demek olduğunu bilmek mümkün değilmiş. Bana göre dünyadaki karşılıksız, koşulsuz, menfaatsiz tek sevgi evlat sevgisidir.

Kendinizi nasıl bir baba olarak tanımlarsınız?

Çocuklarım, benim yumuşak karnımdır... Ve aynı zamanda en büyük hazinem de onlar. Kendimi çocukları için her türlü fedakarlığı yapabilecek bir baba olarak görüyorum

Sizce baba olmanın en keyifli yanı nedir?

Baba olmak başlı başına bir keyif zaten. Birde onların mürüvvetini, başarılarını görmek tarif edilemez bir mutluluk benim için.

Peki, en çok zorlayan yanı?

Baba olmak beni hiçbir zaman zorlamadı çünkü evlatlarım benden yapamayacağım hiçbir şeyi istemediler.

’Baba olursam asla yapmam’ deyip, baba olunca unuttuğunuz davranışlarınız hangileri?

Çocuklarımla ilgili ‘asla yapmam’ dediğim ya da yapmış olmaktan pişmanlık duyduğum bir davranışım hiç olmadı.

Çocuklarınızla ilişkinizde, kendi babanızdan örnek aldığınız davranışlar var mı?

Babam bize ne kadar öfkelense ya da kızsa da asla sesini yükseltmez, sakince konuşup sabırlı ve şefkatli davranırdı. Babamdan örnek aldığım ve benim için en kıymetli olan davranış budur. Ben de çocuklarımla ilişkimde aynı özeni göstermeye çalıştım. Aynı özveriyle, kızsam bile onları anlayışla karşılamaya, sesimi yükseltmemeye dikkat ediyorum.

Çocuklarınızla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şey nedir?

Oğlumla Fenerbahçe maçlarına gidip birlikte maç seyretmek ve kızımla dalışa gitmek, en büyük zevkim.

20 yıl sonra, bir baba olarak çocuklarınızdan hangi cümleyi duymak istersiniz?

’İyi ki benim babamsın... Onlar da iyi ki benim evlatlarım.’

20 yıl sonra, çocuklarımızdan bu röportajı okuduğunda ona nasıl bir not iletmek istersiniz?

Tüm temennim ve duam, bana yaşattıkları babalık duygularını ve gururu, kendi evlatlarında da yaşamaları.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # babalargunu # muratyazıcı # baba # cocuk # babalar # kız

2 yıl önce - Abdullah yılmaz

Murat abimi uzun yıllardır tanırım kendisi çok kalender ve iyi bir insandır.

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.